Torsvägen 10 / Lövskatan / Skurholmen / Luleå

Utgångspris
3 750 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea/biarea
154/131 kvm
Driftkostnad
65 305 kr/år
Tomtarea
817 kvm
Rum
4 rum (3-5 sovrum)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Pampig, elegant 1 plans villa totalrenoverad och i mycket gott skick, ombyggd och tillbyggd genom åren där precis allt är uppfräschat och fint! Lyxigt, stort, friliggande dubbelgarage med klinkergolv, vattenburen golvvärme, verkstadsbänk och fjärrstyrda portar. Huset är ursprungligen byggt 1946 men det finns inga spår av den tids-eran, villan är i perfekt skick med öppen, härligt luftig boyta för den större familjen. Ny tegelfasad, nytt plåttak, 3-glasfönster, fjärrvärme, mekanisk till- och frånluft, nya vatten- och avloppsrör, ny elcentral med vipp-brytare, omdränerad källare med vattenburen golvvärme, fiber indraget (Lunet), centraldammsugare, bastu / relax, bubbelbad mm.
Endast 5 min in till centrumkärnan, kan inte bli bättre, kom och köp!

Bilder
Sponsrade länkar
 • Upplev bostaden genom virtuell verklighet på mobilen

  För att se VR - fyll i ditt mobilnummer nedan, så får du ett sms med en länk. Surfa sedan in på sidan och sätt mobilen i ett VR-set.

Torsvägen 10
Torsvägen 10
Inre hall
Badrum / dusch
Kök / matrum
Torsvägen 10
Biorum
Torsvägen 10
Vardagsrum
Visa alla 24 bilder
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entré / sällskapsrum
  Stort fint rum, utbyggd vinkel som numera gör villan rektangulär. Entré / lounge på ca 24 m² som även används för middagar med större sällskap och till familjens myskvällar. Rikligt med ljusinsläpp från stora fönster, inbjudande och fint. Breda fönsterbänkar i ek, ljusa väggar, klinker i terracotta, vattenburen golvvärme. Fönster in mot kök samt upphöjda fönster mot badrum och inre hall. Två diskreta klädupphäng / skohylla. Infällda guldfärgade spottar i tak samt ovan alla fönster och dörr. Vindslucka i tak.
 • Inre hall
  Öppen, luftig hall i vinkel, ljus med fräscha ytskikt, ljusa väggar och värmande klinkergolv (vattenburen golvvärme) som löper hela vägen in till kök. Inbyggd garderob med spegelskjutdörrar, infälld belysningsramp. Snyggt vitt trappräcke avskärmar trapphus med öppen vinklad trapp, eksteg, ner till boyta källarplan.
 • Kök
  Hela entréplan renoverades 1997, omplanerades och byggdes om med köksarbetsplats, lagom stor bardiskmodell som avskiljer mot matplats som i sin tur löper i ett mot vardagsrum. Rustik köksinredning, Puustelli (honungslaserad furu) med snygga granitbänkskivor i svart med tegelröda strimmor (fridlyst numera). Samma granitbänkskiva på bardisk samt även alla fönsterbänkar i matplats och vardagsrum. Klinkergolv (vattenburen golvvärme) samt kakel (stänkskydd) går i ton med köksinredning. Köksmaskiner från 1997 förutom diskmaskin 2018. Två fönster ovan diskbänk som vetter in till tillbyggd lounge (tidigare yttervägg).
 • Vardagsrum / matplats
  Löper öppet i fil samt köksdel i vinkel från matplats. Ekparkettgolv, ljusa väggar och murad öppen spis med insatskamin, hörnplacerad i matplats. Här har vi vanliga vattenburna radiatorer och vattenburen golvvärme i köksarbetsplats (på bostadsplanet har alla delar med klinkergolv vattenburen golvvärme och alla med ekparkett vattenburna radiatorer).
 • Badrum
  Helkaklat badrum med dusch, raka glasväggar avskiljer den stora dusch-delen. Pampig badrumsinredning med handfat infälld i kommod, skåpluckor och lådor i mörkbetsad trä, överskåp i samma stil samt spegelhylla med spotbelysning, handfat och WC i vitt porslin. Klinkergolv, vattenburen golvvärme.
 • Sovrum 1
  Kvadratiskt sovrum med plats för dubbelsäng, stor garderobsinredning med spegelskjutdörrar, tredelat fönsterparti mot garage. Brunmönstrad fondvägg, övriga väggar i ljusbeige ton, ekparkett på golv. Vattenburen radiator.
 • Sovrum 2 / Kontor
  Litet kvadratiskt rum som passar till den minsta i familjen, eller som i dagsläget, som kontor. Lila väggtapet med en mönstrad bård ovan fönster, ekparkett på golv. Vattenburen radiator.
 • Sovrum 3
  Kvadratiskt, något större än sovrum 2, plats för enkelsäng, byrå och garderob. Fristående dubbelgarderob, väggfasta hyllor varav en används som skrivbord. Ljusa väggar, ekparkettgolv. Vattenburen radiator.
 • Kort om källarplan
  I stort sett hela källarplan är inredd som boyta med ekparkettgolv och vattenburen golvvärme, här finns ingen källarkänsla alls utan bara tjusig boyta med två fina sovrum, allrum och bastu / relax. Tvättstuga förstås med extra utgång till tomten. Rymlig WC och så pannrum.
 • Biorum (Källarplan)
  Vardagsrum deluxe, eller biorum som vi kallar det då det är inrett med projektor i tak, surroundsystem och projektorduk på vägg. Stor härlig sällskapsyta som breder ut sig runt den snygga trappen med eksteg samt löper öppet vidare in till hall med fler utrymmen. Spröjsad, vit dubbeldörr till gigantiskt sovrum med hel vägg garderober. Fint ekparkettgolv som flyter i ett längs med hall. Bra med belysning infälld i tak, skeppslampor i mässing. Bra med ljusinsläpp genom fönster i marknivå, varav ett fönster i betongglas. Vattenburen golvvärme.
 • Sovrum 4 (Källarplan)
  Tillbyggd del på ca 24 m², används idag som sovrum / tonårsrum men skulle även passa perfekt som master bedroom. Hel garderobsvägg bakom skjutdörrar varav två med spegel. Snyggt ekparkettgolv, ljusgrå tapet samt mönstrad fondvägg i grå-svart ton. Takbelysning med infällda spottar och skeppslampor i mässing ovan garderobsvägg. Bra ljusinsläpp med fönster i marknivå varav en i betongglas. Vattenburen golvvärme.
 • Sovrum 5 (Källarplan)
  Kvadratiskt, luftigt och i normalstorlek med fönster i marknivå. Klarblå tapet på väggar samt ekparkettgolv. Beläget mittemot bastu / relax och har använts som träningsrum. Ett par vita garderober. Vattenburen golvvärme.
 • Tvättstuga (Källarplan)
  Praktisk, stor tvättstuga med bra yta för t.ex. klädtork, mangel, strykbräda mm. Här finns tvättmaskin/torktumlare, diskbänk med ho samt skåp och trådbackar. Stänkskydd ovan diskbänk i mörkgrön/orange mosaik, mörkgrått klinkergolv och vit vävtapet. Ytterdörr som når trapp på utsidan, upp till tomten. Ytterdörren är det enda som inte renoverats i källarplan.
 • WC (Källarplan)
  WC med ljusa ytskikt, klinkergolv och ljus vävtapet. Marmorbänkskiva i grått med infällt handfat, underskåp samt ett väggskåp med luckor i ljusgul ton, stänkskydd kakel som går i ton med klinkergolv. Väggspegel med belysning på vardera sida. Infällda spottar i tak. WC-stol, vitt porslin. Vattenburen golvvärme.
 • Bastu / relax (Källarplan)
  Härligt fin och rymlig relaxavdelning, helkaklad förstås och med vattenburen golvvärme. Här finns en rymlig duschplats, stort bubbelbadkar, plats för sittmöbler samt väldigt trevlig bastu med snygg panel av cederträ samt fina lavar, mjukt och skönt att sitta på. Cederträ avger en behaglig doft.
 • Pannrum (Källarplan)
  Slutligen pannrum, som också är väl tilltagen i storlek. Här har man satt upp lite hyllor och använder som förrådsutrymme samt påbörjat inredning av ett blivande kylrum i ett hörn, förberett för kyldragning i tak. Behållare för centraldammsugare. Fjärrvärmeväxlare, lite större än de flesta eftersom huset är så pass stort och så vattenburna golvvärmen för källarplan.
 • Beskrivning av samtliga rum
  Gediget och välgjort är denna villas signum! Tegelfasad, nytt plåttak, fjärrvärme, mekanisk ventilation, 3-glasfönster, fiber indraget (Lunet) samt centraldammsugare. Stora renoveringar gjorda i samband med nuvarande ägares inflyttning 1997 men också senare runt 2004 - 2005 när villan byggdes ut med 24 m² på båda planen. Villan är elegant & rymlig med 3 - 5 sovrum och flera stora sällskapsytor samt väldigt fin relaxavdelning med bastu, bubbelbad, dusch. Kom och köp!
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  154 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Boyta totalt blir lite drygt 200 m², 8 rum och kök i mycket väl underhållet skick! 1 plans villa med källare är inredd med boyta i båda planen. Välbyggd farstukvist i sten med smidesräcke mm. Entré direkt in i tillbyggd "lounge", så har vi bestämt oss för att kalla huvudentrén. Stort kvadratiskt rum på 24 m², höga fönster runt om och möblerat som sällskapsrum med stort bord i dess mitt. Vidare in till öppen hall i vinkel, garderobsutrymme bakom skjutdörrar, luftigt badrum. Tre sovrum, vardagsrum / matrum och köksarbetsplats i ett. Snygg, svängd trapp till nedre plan med stort, öppet allrum, inrett till biorum med filmduk på väggen. Spröjsad dubbeldörr in till ett kvadratiskt sovrum, hel vägg garderober. Hall i vinkel som leder till ytterligare ett sovrum i bra storlek men också övriga utrymmen som WC, tvättstuga (utgång tomten), bastu / dusch / bubbelbad och relax och så pannrum med värmeväxlare, bra förvaring samt förberett för ett kylrum i ett hörn.
 • Biarea
  131 kvm
 • Rum
  4 (3-5 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  1 plan med inredd källare
 • Byggnadsår
  1946
 • Kommentar, byggnad
  Tidigare ägare har gjort en utbyggnad 1968. Nuvarande ägare: Utbyggd med ca 24 m² / plan 2005-2006. Betong i den ursprungliga källaren sågades ut för högre takhöjd, nytt underlag med markisolering, ny betong och vattenburen golvvärme samt nya golv. Hela källaren renoverad och det enda som finns kvar är den gamla ytterdörren för direktutgång tomt i tvättstugan. Till- och frånluftsaggregat med värmeåtervinning . Vattenburen golvvärme i alla klinkerutrymmen på entréplan och vanliga vattenburna radiatorer i rum med ekparkett och hela nedre våning med vattenburen golvvärme i alla utrymmen, övervägande ekparkett och klinkergolv i övriga ytor som inre hall, bastu / relax, tvättstuga och WC. Villan är förbesiktigad, ockulär besikting, av David Karlsson, Husex.
 • Om-/tillbyggnadsår
  2013
 • Standardpoäng
  39
 • Grund
  Källare, grundsula
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Gjutna valv
 • Fasad
  Tegelstensfasad
 • Takbeklädnad
  Plåt
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Ventilation
  Mekanisk
 • Skorstenstyp
  Murad skorsten med insatsrör
 • Kommentar, skorsten
  Brandskyddskontroll. Eldstad kontrollerad utan erinran. Senast sotad 2016-12-05.
 • Skorsten, senast provtryckt
  2013-11-07
 • Larm finns
  Ja
 • Vatten
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme / vattenburen golvvärme
  Ålder:2014
 • El, stammar
  Normcentral, jordfelsbrytare, jordade eluttag. Förteckning finns. Nya dimrar och nya lysknappar i hela huset 2018.
 • Huvudsäkringar
  16 A
 • Jordat eller ojordat
  Jordat
 • Allmän information
  Villan är förbesiktigad!
 • Renovering Omarbetning etc
  2018: Nya dimrar och knappar utbytt i hela huset, täcklock på elkontakter, ny duschblandare i badrum (källare). Ny diskmaskin.
  2015: Målat garaget, fiber installerad, nya markiser runt hela huset.
  2010: Rör till stupränna hade delat sig i backen, grävdes om.
  2007: Slipat golv i vardagsrum och matplats, målat taket och tapetserat väggar.
  2006: Ny trapp, ny takkonstruktion med nytt plåttak. Installerat till/från luftsaggregat med värmeåtervinning.
  2005-2006: Tillbyggnad på huset, stor hall på ovanvåning och ett rum i källare (ca 24 m² per plan). Ombyggnad i källare, nytt golv med markisolering, betong och vattenburen golvvärme. Nytt badrum med bastu, klinkers och trägolv i hela källaren. Centraldammsugare installerad.
  1999: Nybyggnad, garage med golv i granitkeramik och vattenburen golvvärme. I huset nya fönster med aluminium (utsida) och myggkassett. Nya parkettgolv i matplats, vardagsrum och 3 sovrum (ovanvåning).
  1998: Ny dränering av äldre delen av huset samt lagt mur runt huset.
  1997: Ovanvåning renoverad, nytt kök med nya vitvaror och klinkergolv, kamin installerad och besiktigad, badrum med kakel/klinkers. Stenbelagda golvytor med vattenburen golvvärme, övriga rum med vattenradiatorer.
  (1968, tidigare ägare: Tillbyggnad på huset, ny fasad i tegel)
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  161 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2018-09-17
 • Besiktningsman
  Anders Nordlund, Bensbyn Trähus AB
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Tv-antenn, boxer. Fiber, Lunet.
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  Konststenplattor på en del av gräsmattan på entrésidan som de använder som uteplats.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  Friliggande, lyxigt dubbelgarage uppfört 1999, ca 65 kvm med verkstadsbänk, avlopp i golv. Separat värmeanläggning med elpatron, vattenburen golvvärme, klinkergolv, fjärrstyrda portar. Avdelat förrådsutrymme ca 4-5 kvm. Stort, lättillgängligt vindsförråd med utanpåliggande aluminiumtrapp med räcke och plattform, monterad på garagets gavelbaksida med dörröppning.
  Fristående kallförråd för cyklar, trädgårdsredskap mm.
 • Beskrivning, parkering
  Bred asfalterad uppfart framför stort dubbelgarage (uppförd 1999).
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  817 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Beskrivning, tomt
  Högt läge på den lilla gatan, hörntomt! Snygg, stilig stenmur (keystone) på gatunivå runt om, konststenplattor avskiljer närmast mur på entrésidan och fortsätter löpa längs med det stora garaget och leder till övriga utrymmen som uteförråd men också lättillgängligt, stort vindsutrymme ovanför garage (utanpåliggande aluminiumtrapp med räcke och plattform). Asfalterad bred infart, gedigen stentrapp i två etage varav första etage leder upp till plan, lättskött gräsmattetomt runt villan med hög, tät häck som avskiljer ovan mur mot gatan. Staket mot granne på ena sidan. Gediget och välgjort är denna villas signum!
 • Rättigheter last
  Ledningsrätt: Fjärrvärmeledning med brunnar, ventiler, visare och övriga anordningar som behövs för dess ändamål - Fjärrvärme
 • Planbestämmelser
  Lövskataheden, Stadsplan (Beslutsdatum: 19521017)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  1 707 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  1 197 000 kr
 • Markvärde
  510 000 kr
 • Taxeringsvärde beskrivning
  Nytt taxeringsvärde 2018, totalt 2 439 000 kr varav byggnad 1 871 000 kr.
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1965
 • Uppvärmning
  19 498 kr/år
 • Vatten och avlopp
  7 441 kr/år
 • Renhållning
  2 168 kr/år
 • Elkostnad
  15 338 kr/år
 • Hushållsström
  20 860 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  65 305 kr/år
 • Beskrivning av kostnader
  Uppvärmning villan kostar 19 498 kr / år.
  Renhållning 2 168 kr/år
  Vatten & avlopp 7 441 kr / år
  Hushållsel 10 000 kr / år

  Garageuppvärmning inkl elförbrukning efter egen användning.
 • Årlig elförbrukning
  29966 kWh/år
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Kommentar, driftkostnad
  Driftskostnad för villa och garage är två separata kostnader beroende på hur man nyttjar garage, driftskalkylen är ihopslagen med båda tillsammans. Villan har fjärrvärme och vattenburen golvvärme samt förbrukning hushållsel. Fristående garage på ca 65 m² med värmeanläggning som drivs med elpatron, vattenburen golvvärme. Ägarna har garage uppvärmt året runt samt har dessutom husbil inkopplat för värme året runt så reflektera över detta när du läser av årskostnad, den bestämmer du över.
 • Fastighetsskatt
  7 812 kr/år
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 4 pantbrev om totalt 1 500 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Lövskatan är ett trivsamt bostadsområde beläget ca 1,5 - 2 km från centrala Luleå, fina cykel- och gångvägar om du vill färdas utan bil. Här är bebyggelsen blandad med både villor och flerfamiljshus. Förskola och grundskola finns på bekvämt avstånd. Till Örnäset centrum med matvaruaffärer och restauranger är det en kort promenad och ytterligare en bit bort finns vårdcentral och apotek.
 • Kommunikationer
  Luleå lokaltrafik.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier