Trädgårdsgatan 36 / Centrum / Luleå

Utgångspris
1 995 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea/biarea
79/8 kvm
Avgift
4 275 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 2 (Hiss finns ej)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Sörgårdskänsla i Luleå centrum, bostadsrätt 3 r.o.k 79 m² i mysig förening med avskild innergård, fin grön yta samt tillgång till en carport. Bo i centrum, nära stadskärnan i idylliskt boende med lägenhet på bottenplan med egen ingång i "radhuslänga"! Otroligt fin lägenhet med lugnt läge och med närhet till Gultzauudden med sin fina natur, gångstråk efter vattenlinjen, hamnmagasinen i Norra Hamn och 5 min promenadavstånd till Storgatan och centrumhandel, nöjen. Ombonad, fräsch lägenhet i supertrevligt skick med ekparkett som löper samma i alla bostadsrum, mysigt kök med läckert roströda köksluckor matchat med vitt kakel, mörk bänskiva och maskiner i rostfritt. Direktutgång till södervänd uteplats med grind ut till den fina gården med gräsmattetomt, grillplats mm. Badrum är inredd med badkar, tvättmaskin/ tumlare och grovkök, renoverat mitten 2000-tal och i bra skick. Liten välskött förening med drömläge i stan!

Bilder
Sponsrade länkar
Trädgårdsgatan 36
Kök / entré
Vardagsrum
Kök
Trädgårdsgatan 36
Vardagsrum
Sovrum 1
Entréhall
Vardagsrum
Sovrum 1
Sovrum 2
Kök
Visa alla 16 bilder
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entré
  Egen ingång in till öppen hall med liten avdelning för klädupphäng mm. Grått klinkergolv, elslingor, ljusa väggar. Ett litet förråd lite längre in i hall.
 • Kök / matplats
  L-vinklat kök med plats för matbord vid fönster, utsikt gården samt uppsikt över carportar. Utgång till liten trädäckad altan i söderläge med grind mot gårdsplan och gräsmattetomten med grillplats mm. Fräsch köksinredning med roströda skåpluckor / lådor, stänkskydd i vitt kakel, bänkskiva i svart laminat samt diskbänk med ho i rostfritt. Vitvaror i rostfritt, diskmaskin, micro, kombinerad kyl / frys, spishäll (induktion) och ugn, alla från 2008. Ekparkett på golv, ljus tapet.
 • Vardagsrum
  21 m². Löper öppet från hall, ombonat och trevligt med samma fina ekparkettgolv som övriga ytor, ljusa väggar. Kvadratiskt utformat och bra i storlek med tre stora fönster som ger fint ljusinsläpp. Lägenheten ligger väldigt fint med närhet till Gultzauudden och promenadstråken efter vattnet, hamnmagasinen i Norra Hamn med fina restauranger samt bara 5 min promenad in till stadskärnan med många affärer & nöjen.
 • Sovrum 1
  13 m². Kvadratiskt, bra i storlek med ett fönster i norr samt viss utsikt Stadsviken. Hel vägg med garderober. Ekparkettgolv, ljusa väggar.
 • Sovrum 2
  11 m². Lite mindre i storlek samt rektangulär form med ett fönster i söderläge och utsikt in mot den fina innergården. Två höga garderober med skjutdörrar i vitt. Ekparkettgolv, ljusa väggar.
 • Badrum
  Renoverat av tidigare ägare med våtrumsmatta på vägg och golv, början / mitten 2000-tal gissningsvis. Badkar med liten glasavskiljande vägg närmast handfat. Högskåp i ek fastsatt på vägg. Vitt porslin. Spegel med belysning . Tvättho i rostfritt med trådbackar för tvätt. Tvättmaskin & tumlare (2017) i stapel.
 • Beskrivning av samtliga rum
  Snygg ekparkett som löper samma i hela bostadsytan (2013 har alla ekparkettgolv slipats och hårdvaxats, utfört av Bra Golv Piteå), ljusa tapeter på väggarna och vitt innertak. Köksluckorna är omlackerade 2013 (Luleå Industrilackering) i en väldigt trevlig roströd ton, balanserat med vitt kakel och mörka bänkskivor samt den fina ekparketten. Jordning av eluttag fixat 2015 av Prelab elinstallationer, Luleå. Grått klinker närmast ytterdörr med elslingor. Badrum är rustat av tidigare ägare med våtrumsmatta på vägg och golv, årtal okänt men färgnyans kan tolkas som att det är renoverat början / mitten av 2000-talet. Det finns lite skavanker på de ljusa tapeterna pga att det inte är omtapetserat på många år. Men det är småskavanker eftersom hela lägenheten är så otroligt fin, känns ombonat och hemtrevligt helt enkelt.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  79 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Väldigt trevlig lägenhet! Vad fint att bo så här med egen ingång på en trevlig gård i "radhuslänga" med avskild grön yta och carport i direkt anslutning. Lägenheten är i ett plan på bottenvåning fördelad på tre rum och kök. Entréhall, kädupphäng. Kvadratisk kök med balkongdörr ut till den lilla, egna södervända uteplatsen med grind ut till tomten och större grön yta där de t ex ställt en gemensam grill. Kök löper öppet mot hall och vidare öppet in till mycket trevligt vardagsrum med fönster ut mot norr och Norra Strandgatan, viss utsikt Stadsviken (byggnaden ligger högt över gatan på denna sida så det ger ingen insyn). Kvadratiskt sovrum i bra storlek med många garderober, fönster mot norr. Sovrum 2 är normalstort, rektangulär form, två garderober med skjutdörrar i denna. Fönster i söderläge in mot gården. Badrum med badkar men också tvättmaskin och tumlare i stapel samt tvättho med trådbackar.
 • Biarea
  8 kvm
 • Rum
  3 (2 sovrum)
 • Våning
  1 av 2
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1986
 • Kommentar, byggnad
  Fastighetens tomt är på ca 1000 m². Bostadsbyggnaden är uppförd 1986 och carporten 1994.
  Fastigheternas adress är Trädgårdsgatan 28 - 42, 972 39 Luleå.

  Lägenhetsbestånd enligt följande:

  4 st - 3 rum & kök
  2 st - 2 rum & kök
  2 st - 1 rum & kök

  Total bostadsarea 544 m².
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme. Mekanisk till- och frånluft (FTX med värmeåtervinning, Bacho minivent)
Energideklaration
 • Energiprestanda
  142 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-07-13
 • Besiktningsman
  Bernt-Erik Karlsson
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-TV med grundutbud, plus 8 st favoritkanaler ingår.
  Internet genom Com Hem, 50 Mbit ingår i månadsavgiften.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Carport: 200 kr/månad fast kostnad. Har separat kö. Har strömuttag.
 • Beskrivning, parkering
  I föreningen finns 6 st carportar att hyra. Elförbrukning ingår i månadsavgiften!
Ekonomi
 • Avgift
  4 275 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår allt dvs. värme, vatten, hushållsel, gruppabonnemang ComHem med kabel-Tv, internet (50 Mbit) och telefoni (samtalsavgifter), tilläggsförsäkring bostadsrätt.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Inre reparationsfond
  3 kr (Senast kontrollerad: 2018-10-10)
 • Överlåtelseavgift
  800 kr betalas av köpare.
 • Andel i förening
  0,142
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2018-10-08.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  I dagsläget ingen förändring, senaste höjning av årsavgifterna gjordes 2016-01-01 med ca 5 %.
Föreningen
 • Benämning
  Kajan. I föreningen finns 8 lägenheter.
 • Allmänt
  BRF Kajan är en äkta bostadsrättsförening i Luleå. Föreningen bildades år 1985.
 • Kommande renoveringar
  Byte panel på ena gavel av huset, mot stan.
 • Avgiftsförändringar
  I dagsläget ingen förändring, senaste höjning av årsavgifterna gjordes 2016-01-01 med ca 5 %.
 • Gjorda renoveringar
  2017: Friköpt tomt. 2015: Ny fjärrvärmecentral.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Uteplats med fina planteringar. I gårdshus finns en cykel-bod och kallförråd (tillhör de mindre lägenheterna), varmförråd finns i källare (tillhör de större lägenheterna). I källarplan finns förutom förråd ett litet hobbyrum. Föreningens medlemmar hjälps åt med t.ex. gräsklippning, gårdsstädning, snöskottning mm. Inget rullande schema utan tid och kraft får styra, ett trevligt sätt att umgås och har alltid fungerat bra eftersom föreningen inte är så stor.
Området
 • I området kring Trädgårdsgatan bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 60-talet och 50-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter. Sextiotalshusen är ofta byggda helt eller delvis i tegel med större fönsterpartier för ökat ljusinsläpp. Femtiotalshusen har ofta uteplatser på markplan som gör att husen flyter samman med trädgården.

  Trädgårdsgatan ligger centralt strax ovanför Norra Hamn med närhet till ett fint gång - och cykelstråk längs med vattnet, även kallad Norra hamnpromenaden. Den leder bl.a. till Gültzauudden, ett gammalt industriområde som nu är en populär park året om där det finns badplats, sommar-fik, motionsslinga och lekplats. Under vintertid kan man vandra ut på isbanan som möjliggör såväl promenader som sparkturer och skridskoåkning. Isbanan går från Norra hamn runt Gültzauudden till Södra hamn samt ut till Gråsjälören, en liten ö där man kan t.ex. grilla eller äta våfflor. Fantastiskt fint!

  Längs med Norra hamnpromenaden finns även Norrbottensteatern, fine-dining restauranger och Kulturhuset med årliga evenemang samt ett bibliotek och turistcenter. Går man en gata upp kommer man till Storgatan, Luleå centrums stora gågata med gallerior, kläd - och matbutiker, restauranger, apotek, frisersalonger, gym, museum mm.

  I Luleå centrum finns även vårdcentral, sporthall, förskola, grundskola samt gymnasium.
 • Kommunikationer
  LLT, Luleå lokaltrafik har ett brett linjenät med många linjer som passerar området. Hållplats vid Hermelinsparken för Länstrafiken som trafikerar regionala områden Piteå, Haparanda m.fl. Fina cykel och gångvägar igenom hela stan.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier