Trossvägen 11 / Mjölkudden / Luleå

Villa i centrums utkant Munkeberg / Mjölkudden

Slutpris
4 625 000 kr
Boarea/biarea
155/98 kvm
Driftkostnad
35 798 kr/år
Tomtarea
829 kvm
Rum
6 rum (4-5 sovrum)
Såld
2020-06-02
Bostaden är såld!

Denna villa på Trossvägen såldes av oss 2020-06-02. Se alla våra försäljningar i Luleå samt även på Trossvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Mjölkudden är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Läcker, pampig villa som sticker ut rejält på den lilla gatan. Villan är tillbyggd i vinkel med fräsch entré samt häftig matsal med en takhöjd på ca 5,5 m och med höga fönster runt om samt flera takfönster som ger himmelsk vy.

1½ plan med källare, byggår 1960, tillbyggd / ombyggd 2014/-15. Massor av yta fördelad på tre plan, taxerad boyta 155 kvm, källare ca 75 m². Vidbyggt garage ca 24 m².
Härligt kök i vit lantstil med massor av förvaring, arbetsyta samt inbyggda maskiner, även kaffemaskin. Löper i ett med fantastisk matsal, härligt ljusinflöde, höga skåp med frostat glas matchar fint med köket. Fyra sovrum, tre badrum varav ett i källarplan i anslutning till extra sovrum / allrum.

Stor härlig trädgårdstomt med bl a vackra syrener, äppelträd, syrenhäck mot gatan, björk, trädgårdshallon, amerikanska blåbärsbuskar men också fläder, jordgubbar och smultron. Stor, fräsch trädäckad markterrass med morgon- förmiddagssol samt läcker takterrass i syd/väst. Mycket centralt läge i stan med närhet till Luleå city, lättillgängligt med fina cykel- och gångvägar in till stan men också t ex Luleå universitet, Storheden för handel mm.

Promenadavstånd till den sydvästvända älvstranden med fina gångstråk i vacker natur (badplatser på sommaren och isvägar på vintern, skoter mm).

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Mjölkudden

Till området tillhör även delområdena Munkeberg, Guldkusten, Ankarkronan, Radiomasten, Tuna och Notviken.

Allmänt om område

En av Luleås större bostadsområden är Mjölkudden som är en trivsam stadsdel på gång- och cykelavstånd från centrala Luleå. Området trafikeras av Luleå lokaltrafik busslinjerna 6 och 9 som fortsätter mot Karlsvik respektive Kyrkbyn via Tuna, Notviken och Storheden. Här finns flera lägenheter och villor. Ett tryggt bostadsområde där det finns något för alla. Två hyreshusområden på Mjölkuddsvägen och Tunastigen. Många bostadsrättsföreningar som Munkeberg, Mjölkudden, Luleåhus nr 13, Ankarkronan, Radiomasten, Senioren och bostadsrättshus Brf Segelbåten. Flera villaområden med bebyggelse från 50-60-70-tal med enstaka nybyggnationer och den allra finaste delen som i folkmun kallas för "Guldkusten" med strandläge i sydväst efter Slipvägen, här hittar vi de dyrare villorna i Luleå stad. Fina cykelvägar efter strandlinjen in mot stan där man också får uppsikt över alla små fina sandstränder i bästa solläge. Cykel- och gångvägar i Luleå är välutvecklat som ett spindelnät över hela stan och du kan ta dig i stort sett överallt!

Service & fritid

Mjölkudden har livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek, folktandvård, kyrka, kiosk, pizzeria, idrottsplats, sporthall, gym, fotbollsplan, ishockey, tennis, fritidsgård, friluftsbad och småbåtshamn.

Historik

Förr i tiden var Mjölkudden en viktig jordbruks- och betesmark. Namnet Mjölkudden kommer från att man varje dag rodde mjölk från udden över Stadsviken till Luleå. Under sent 1950-tal började det moderna Mjölkudden byggas. 1969 invigdes Mjölkuddskyrkan, som är en centralkyrka med kupol i aluminium.

Barnomsorg

I Mjölkudden finns en L-skola (F-3), en MH-skola (4-9), en förskola samt ett vård- och omsorgsboende. Fler populära skolor i närområdet som grundskolan F-9 Nya Läroverket Bergviken/Östermalm samt Östra skolan inne i stan. Rikligt med gång- och cykelbanor i stan som ger en skyddad färdväg hela vägen från Mjölkudden / Munkeberg. 5 min cykelväg för barnen (1,4 km enligt Google).

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.