Västra Solgatan 3B / Bergnäset / Luleå

Tvåplanshus i suterräng

Slutpris
3 500 000 kr
Boarea/biarea
140/48 kvm
Driftkostnad
34 638 kr/år
Tomtarea
815 kvm
Rum
6 rum (3-4 sovrum)
Såld
2019-03-18
Bostaden är såld!

Denna villa på västra solgatan såldes av oss 2019-03-18. Se alla våra försäljningar i Luleå samt även på västra solgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Bergnäset är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till Bergnäset! Det här huset har ett exceptionellt bra läge nära det bästa Luleå har att erbjuda, perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö med närhet till naturen! Gedigen villa i suterräng, som känns pampig med den fina muren mot gatan, infart in mot gården med grindpelare i betong och dessutom fristående dubbelgarage & extra garage i suterrängdel. Boytan är 140 m² enligt taxering men boytan inkl ekonomidel på suterrängplan ger totalt 168 m². Bostadsytan har vi på övre plan med luftigt kök, sydvästvänd balkong, vardagsrum med direktutgång till trädäckad altan i nordostläge, viss älvutsikt samt tre sovrum, badrum. Klinkergolv i hela suterrängplan, gillestuga med murad öppen spis & insats, extra rum, tvättstuga, bastu & dusch, gästtoalett.
Närhet till populära isvägarna vintertid! Massor av aktiviteter anordnas och helgpromenaden ut till Gråsjälören är ett populärt stråk under härliga vårvintern. Närhet till badstränder efter Lule älv sommartid samt fina motionsslingor, elljusspår och promenadstråk i vackra naturmiljöer. Möjlighet att ha en liten båt vid gemensam brygga som området sköter om tillsammans.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Bergnäset

Naturskönt, kuperat bostadsområde med närhet till stadens puls samt hav och strand.....

Allmänt om område

Bergnäset består av delområdena Gamla Bergnäset, Bergstaden, Trollnäs, Trolleberg, Trollheden och Kallax företagstad. Trygg, harmonisk stämning med trevlig befolkning i blandad bebyggelse som Trollnäs efter strandpromenaden med badstränder, båthamn och exklusiva villor blandad med vanliga villor i olika konstellationer. Trolleberg uppe på knabben med Thurfjellshus i enplan eller Z-form. Närhet till litet centrum med vårdcentral, apotek och väldigt bra Coop-butik med charkdisk, restaurang Chattanoga. Högre upp ligger Bergstaden med Stengatan, ett hyreshusområde med diverse små butiker, Kioskpiraten, sushirestaurang, pizzeria mm och mittemot ligger ett skolområde årskurs 1-6 och förskola mm (tre kommunala skolor Mandaskolan F-6, Hedskolan F-6, Bergskolan 7-9, privata Nya Läroverket F-9.

Motion och hälsa

Området erbjuder närhet till naturen med små skogsområden som avskiljer mellan gatorna samt närhet till löpslingor, elljusspår vid kyrkan. För den som vill vardagsmotionera så rekommenderas promenad vid stranden förbi flera badstränder, båthamnar och vackra utsikten mot stan. Familjepopulära Trolltjärns badstrand ligger skyddad i en "grop" och där du har bra uppsikt över barnen med direkt närhet till öppna ytor där de kan göra av med extra energi med uppställda basketkorgar och stor fotbollsplan. Fler fotbollsplaner samt ishockeyrink vid skolan.

Kommunikation

Luleå lokaltrafik trafikerar området in till stan samt flygplatsen som ligger 10 min bort. Avstånd till stadskärnan är endast ca 2 km så väldigt många promenerar, cyklar till jobbet. Bergnäsbron som förbinder området till stan är 900 m lång och sommartid kan man bli stoppad pga broöppning men det är bara att slappna av och blicka ut över den vackra omgivningen med hav och älv som möts.

Historia

Under senare delen av 1800-talet byggde välbärgade invånare i Luleå sommarnöjen på Bergnäset. Roddfärja till Luleå startade 1880, samma år som vägen till Gäddvik byggdes (nuvarande Färjvägen). Från 1901 sköttes trafiken med ångfärja. Den första permanenta bebyggelsen etablerades omkring år 1900. Befolkningsutvecklingen tog fart 1954, då Bergnäsbron stod klar och nådde en topp med nära 5 000 invånare år 1970. I Bergnäset ingår Gamla Bergnäset (blandad bebyggelse från hela 1900-talet), Trollnäs, Trolleberg, och Trollheden (villabebyggelse från 1960-talet), Bergstaden (trevånings lamellhus från 1960-talet) och Villastaden (villor och enstaka lamellhus från 1940-talet, 1950-talet och 1960-talet. Söder om Villastaden ligger Bergnäsets industriområde, som sedan början av 1990-talet kallas Kallax företagsstad efter den närbelägna flygplatsen.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.