Vattentornsvägen 28 / Bergnäset / Luleå

Kedjehus om 125 välskötta kvadratmeter

Slutpris
3 200 000 kr
Boarea/biarea
125/58 kvm
Driftkostnad
31 985 kr/år
Tomtarea
476 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2019-09-26
Bostaden är såld!

Denna villa på vattentornsvägen såldes av oss 2019-09-26. Se alla våra försäljningar i Luleå samt även på vattentornsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Bergnäset är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Nu finns möjligheten att köpa ett karaktärsfullt kedjehus från 1960 i perfekt skick. Det bästa med huset är att det är luftigt och med den charmiga planlösningen som består av tre halvplan i etage. Ytskikten är ljusa och det är öppet med fina sällskapsytor och har härligt ljusinsläpp. Huset ligger på idylliska Vattentornsvägen och rymmer 125 kvadratmeter fördelade på fem rum och kök. Stor ekonomidel på 58 m² tillkommer. Ett rymligt och mysigt boende med en känsla som bara kan finnas i Thurfjellshus.   

Huset står på en liten, lättskött och barnvänlig hörntomt med välskött gräsmatta, en vacker häck skyddar mot insyn och en fräsch trädäckad uteplats med fint solläge, gränsar mot öppet grönområde.

Här finns möjligheten att bo naturnära, attraktivt och centralt i trevliga och klassiska kvarter med närhet till bland annat matbutiker, vårdcentral, skolor och förskolor. Naturen ligger alldeles runt hörnet och både motionsslingor i den fina hedskogen och promenadslinga efter älvstranden, ligger bara en kort promenad bort. Detta är en bostad med ett mycket bra läge i Bergnäsets äldre kvarter.
Förbesiktigad av Anticimex!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Bergnäset

Naturskönt, kuperat bostadsområde med närhet till stadens puls samt hav och strand.....

Allmänt om område

Bergnäset består av delområdena Gamla Bergnäset, Bergstaden, Trollnäs, Trolleberg, Trollheden och Kallax företagstad. Trygg, harmonisk stämning med trevlig befolkning i blandad bebyggelse som Trollnäs efter strandpromenaden med badstränder, båthamn och exklusiva villor blandad med vanliga villor i olika konstellationer. Trolleberg uppe på knabben med Thurfjellshus i enplan eller Z-form. Närhet till litet centrum med vårdcentral, apotek och väldigt bra Coop-butik med charkdisk, restaurang Chattanoga. Högre upp ligger Bergstaden med Stengatan, ett hyreshusområde med diverse små butiker, Kioskpiraten, sushirestaurang, pizzeria mm och mittemot ligger ett skolområde årskurs 1-6 och förskola mm (tre kommunala skolor Mandaskolan F-6, Hedskolan F-6, Bergskolan 7-9, privata Nya Läroverket F-9.

Motion och hälsa

Området erbjuder närhet till naturen med små skogsområden som avskiljer mellan gatorna samt närhet till löpslingor, elljusspår vid kyrkan. För den som vill vardagsmotionera så rekommenderas promenad vid stranden förbi flera badstränder, båthamnar och vackra utsikten mot stan. Familjepopulära Trolltjärns badstrand ligger skyddad i en "grop" och där du har bra uppsikt över barnen med direkt närhet till öppna ytor där de kan göra av med extra energi med uppställda basketkorgar och stor fotbollsplan. Fler fotbollsplaner samt ishockeyrink vid skolan.

Kommunikation

Luleå lokaltrafik trafikerar området in till stan samt flygplatsen som ligger 10 min bort. Avstånd till stadskärnan är endast ca 2 km så väldigt många promenerar, cyklar till jobbet. Bergnäsbron som förbinder området till stan är 900 m lång och sommartid kan man bli stoppad pga broöppning men det är bara att slappna av och blicka ut över den vackra omgivningen med hav och älv som möts.

Historia

Under senare delen av 1800-talet byggde välbärgade invånare i Luleå sommarnöjen på Bergnäset. Roddfärja till Luleå startade 1880, samma år som vägen till Gäddvik byggdes (nuvarande Färjvägen). Från 1901 sköttes trafiken med ångfärja. Den första permanenta bebyggelsen etablerades omkring år 1900. Befolkningsutvecklingen tog fart 1954, då Bergnäsbron stod klar och nådde en topp med nära 5 000 invånare år 1970. I Bergnäset ingår Gamla Bergnäset (blandad bebyggelse från hela 1900-talet), Trollnäs, Trolleberg, och Trollheden (villabebyggelse från 1960-talet), Bergstaden (trevånings lamellhus från 1960-talet) och Villastaden (villor och enstaka lamellhus från 1940-talet, 1950-talet och 1960-talet. Söder om Villastaden ligger Bergnäsets industriområde, som sedan början av 1990-talet kallas Kallax företagsstad efter den närbelägna flygplatsen.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.