Nyåkersvägen 36 / Södra Sunderbyn / Luleå

Trivsamt med härligt ljusflöde!

Slutpris
3 350 000 kr
Boarea/biarea
135/36 kvm
Driftkostnad
33 711 kr/år
Tomtarea
493 kvm
Rum
6 rum (4-5 sovrum)
Såld
2020-04-16
Bostaden är såld!

Denna villa på nyåkersvägen såldes av oss 2020-04-16. Se alla våra försäljningar i Södra Sunderbyn samt även på nyåkersvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Södra Sunderbyn är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Här möts du av ett väl underhållet hus i utmärkt skick med ypperligt läge på friköpt hörntomt! Villan står på en lättskött och lagom stor tomt med äppelträd, friggebod och en häck som skyddar mot insyn. Innerslinga intill villakvarterets egna grönområde där studsmattan fått sin givna plats.

Ljus, härligt öppen planlösning med fantastiskt ljusinsläpp från många fönster i bästa solläge. 1 ½ plans villa, 6 - 7 r.o.k, 135 m², vidbyggd ekonomidel 36 m² med bl a praktisk, väl tilltagen groventré som är avskild från boytan med bra plats att röra sig på och bra förvaring, precis vad en barnfamilj behöver.

Inbjudande boyta med entréhall som löper öppet och tröskelfritt in till den stora sällskapsytan med kök, matrum samt vardagsrum som löper i ett. Många fönster runt om ger ett fantastiskt ljus. Direktutgång trädäckad altan som följer huskroppen i vinkel. SV/ V på gavel med utsikt grönområdet ger känsla av rymd.
Ljust parkettgolv på båda bostadsplanen. "Epoq" köksinredning i vitt med bra förvaring, fina arbetsytor med bardisk i vinkel. Övre plan med allrum, takkupa och balkong. Två badrum varav helkaklat på bottenplan samt våtrumsmatta på övre plan med mysig bastu, renoverat av tidigare ägare. Fyra sovrum i dagsläget varav tre på övre plan. Mycket fina öppna ytor som kan delas av för att skapa fler rum för den som önskar.

Lugn gata i barnvänliga omgivningar med närhet till naturen, gångstigar och elljusspår i skogen intill. En kort promenad gm skogen leder till mysig badplats med sandstrand i bästa sydvästläge. Flitigt med idrottsaktiviteter i "byn", här finns sporthall, ishall, många fotbollsplaner, både gräs och konstgräs. Närhet till handel, restauranger i Gammelstads centrum eller Storhedens handelsområde. Täta bussförbindelser in till stan.

Förbokade visningar endast! Klicka på "Intresseanmälan" och fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt för datum och tid. Välkommen!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Södra Sunderbyn – familjevänligt område

Södra Sunderbyn är ett tätbebyggt område och betraktas därför mer som en stadsdel trots att byn är ett delområde tillhörande landsbygdsdelen Sunderbyn där även Norra Sunderbyn, Hammaren, Sunderbyns tätort, Bränslan, Mattisberg, Nordanträsk, Bodvallen, Knösen och Sunderby sjukhus ingår.

Närservice och fritid

I byn finns en liten Nära Dej-matbutik, samt Sunderbyns Restaurang & Café och Pizzeria Quinto. I Gammelstad finns ett litet centrum med livsmedelsaffär, banker, pizzeria, hamburgergrill och populärt badhus. Behöver man storhandla så är det inte långt till Luleås handelscenter Storheden med matvarubutiker, klädbutiker och mer därtill. För barnen finns även ett Leos Lekland och 360 Trampolin Center. Sunderby SK har verksamhet inom ishockey, fotboll, skidor, innebandy och basket med tillgång till bl.a. sport – och ishall. Här har man närhet till fina badplatser vid älven med stränder i bästa sydväst-läge. Skoter och skidor på isen, samt elljusspår och löpslingor i skogen är andra trevliga friluftsaktiviteter här.

Barnomsorg & utbildning

Toppenområde starkt förknippat till uttrycket "Alla vi barn i Sunderbyn". Många av dem som vuxit upp här under 70-80-90-talet flyttar tillbaka när de bildat familj. Området är barnrikt med sina fem förskolor: Arealen, Hammaren, Kläppen, Kläppbacken och Storskiftets förskola. Det finns två kommunala grundskolor: Sunderbyskolan (F- års 6) och Kråkbergsskolan (åk 7-9). Luleå gymnasieskola ligger i centrum. För mer information se kommunens hemsida, https://www.lulea.se/utbildning--forskola.html. Sunderby folkhögskola grundades 1826 i Boden men ligger sedan 1910 i Södra Sunderbyn. Skolan erbjuder långa och korta kurser under både dag- och kvällstid samt på distans. Här kan man bl.a. läsa allmän kurs, studiemotiverade folkhögskolekurs, etableringskurs samt kurser inom såväl konst som spelutveckling. I verksamheten ingår även ett konstgalleri, en restaurang samt en hotell – och konferensanläggning som är öppna för allmänheten.

Kommunikation

Området trafikeras av stadsbussar från Luleå lokaltrafik, linje 1 & 2. Även Länstrafiken på Bodenvägen som ligger strax utanför området.

Historia

Sunderbyn var tidigare känt för sortering av timmer som flottades i älven. Många av namnen på gatorna som finns här härstammar från den tiden. Anläggningen som låg på Grundet kallades för "gallringen" och det namnet återkommer i Gallringsvägen. Andra namn som hör till denna verksamhet är Bomvägen och Sorteringsvägen. Sunderbyns historia kan spåras tillbaka i tiden i 500 år. Från början fanns här endast några få bönder i byn och dessa bodde mestadels runt Kråkberget, samma berg där nuvarande Sunderby Folkhögskola ligger. 1899 började ett tegelbruk, Mariebergs tegelbruk, byggas i Södra Sunderbyn. Bruket var redan från början hotat av konkurs men klarade sig trots denna motgång ända tills den slutligen stängdes 1967. Bruket har utöver detta även gett upphov till den huvudled som går genom hela Sunderbyn, Hammaren och Gammelstad: Mariebergsvägen.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.