Tybblelunds Gård / Ormesta / Örebro

Tybblelunds Gård

Slutpris
4 660 000 kr
Referensnummer
134 058
Boarea
250 kvm
Driftkostnad
42 992 kr/år
Tomtarea
15 250 kvm
Sovrum
0 Sovrum
Byggnadstyp
2-plan
Såld
2014-05-17
Bostaden är såld!

Denna villa på Tybblelunds Gård såldes av oss 2014-05-17. Se alla våra försäljningar i Örebro

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Ormesta är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Vid Tybblelundsvägen ligger Tybblelunds gård med manbyggnad, flygel samt två större ekonomibyggnader bakom dessa. En helt unik fastighet med byggnader som härstammar ifrån 1820-talet. Gården flyttades ut från Tybble bytomt, belägen söder om Almby kyrka, vid laga skiftet 1863 och är idag den enda kvarvarande bebyggelsen av byn. Tybblelund har av dessa skäl ett högt kulturhistoriskt värde.
Trädgården med dess äppellund är viktig som grön kringmiljö för bostadshusen och har även den ett högt kulturhistoriskt värde.
Bostadshusen, den större uthuslängan och trädgården ska användas på ett sätt som är förenligt med kulturvärdena.
Som vinkel till Mangårdsbyggnaden ligger ett mindre bostadshus. Även det är en tvåvånings timrad byggnad. Precis som på mangårdsbyggnaden så har taket tvåkupigt lertegel.
Den tidigare ladugården byggd i tegel är på traditionellt sätt sammanbyggd med en knuttimmrad och faluröd länga med loge och bodar. Taket på hela längan är belagt med trapetskorrugerad plåt.
Området utgör en attraktiv boendemiljö med närhet till universitetet och med cykelavstånd till city. Området är även naturnära med Oset och Hjälmaren nästan i siktlinje och med närhet till Markaskogen i söder.
Välkommen på visning önskar Mäklarhuset!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.