Bredgatan 5 / Sveaparken 14 / Centralt / Örebro

En unik villa i en unik miljö!

Slutpris
7 750 000 kr
Boarea/biarea
300/108 kvm
Driftkostnad
41 500 kr/år
Tomtarea
1 115 kvm
Rum
10 rum (6 sovrum)
Såld
2020-03-16
Bostaden är såld!

Denna villa på Bredgatan 5 / Sveaparken 14 såldes av oss 2020-03-16. Se alla våra försäljningar i Örebro

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Centralt är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till en fastighet utöver det vanliga med ett utav Örebro stads bästa läge. Här erbjuds du som köpare många alternativ - Boende - generationsboende - kontor i bostaden - uthyrning - Du bestämmer!. Flytta in och bo in dig innan du går vidare med ev renoveringsplaner utav ytskikt.
Sveaparken 14 byggdes år 1954 och har sedan dess varit i samma familj ägo. Villan är idag på ca 300 kvm och är fördelad på 10 rok varav 6 sovrum. Vardagsrum med bibliotek på hela 70 kvm. Biytan om ca 108 kvm utgör källaren och är fördelad på gillestuga, hobbyrum, torkrum, matkällare samt wc med dusch. Källaren har separat ingång. Den uppvuxna trädgården är uppdelad i tre delar, dels en inre (innanför muren), dels en yttre (innanför högt träplank) och en del mot Sveaparken. Villan värms upp genom bergvärme kompletterat med el.

Fastigheten har av kommunen rödmärkts (http:77karta2.orebro.se/kulturmiljoninventering/text/B V%C384xthuset%2015 1.htm). Det innebär bl.a att det som är bygglovspliktigt exteriört ska Stadsantikvarien rådfrågas om vid en ev renovering. Följande beskrivning motiverar varför:
En mycket välbevarad 1950-talsvilla av hög arkitektonisk kvalitet, ritad av Tore Gardefelt. Byggnadens ursprungliga originella och varierade funktionalistiska formspråk är mycket väl bibehållet. En komposition av två vinklade byggnadsvolymer, där materialen gult tegel, rå betong, glas, puts, trä och blå skivor har satts samman på ett djärvt sätt, även för 1950-talets förhållanden. Ett framträdande drag är de annorlunda vinklarna på vissa fasader och den formgjutna betongmuren mot gatan.
En mycket välbevarad villa av god arkitektonisk kvalitet och med 1950-talets utvecklade funktionalistiska stil intakt. Byggnaden har en spännande och ovanlig utformning med två sammankopplade byggnader av olika karaktär - den ena i två våningar med gul tegelfasad och i vinkel mot den en envåningsdel med närmast orangerikaraktär: en glasad fasad mot innergården och för övrigt slutna putsade fasader. I de flesta fönsteraxlarna bryts det gula teglet av med partier av blått skivmaterial med smala trälister, vilket bidrar till att ge huset dess lätta karaktär. Glasfasaden vänder sig mot en avskild privat gård som mot gatan omsluts av en formgjuten betongmur, med vissa släpp som är försedda med trägaller, dock i vinklar som förhindrar insyn i den privata gården.
Den högre byggnadens andra våning inrymmer den privata delen med sovrum och bad, medan bottenvåningen har de mer offentliga rummen som kök, matsal och hall. "Orangeriet" inrymmer bibliotek samt vardagsrum och uteplats med öppen spis. Ett litet växthus är kopplat till uteplatsen framför den glasade väggen.
Ursprungliga balkonger - en utkragande och en fransk - med ursprungliga smidesräcken. Den östra entrén har ett rostfritt räcke i avvikande karaktär, sent tillkommet.

Badrum/WC i övre plan är nyrenoverat 2016 och uppdaterats till dagens krav gällande våtutrymmen. Vidare har matsal och nedre hall fått nya tapeter och omålat tak. Grovkök har fått nytt golv med ny golvbrunn, väggarna målade. Gästrum med WC renoverats (också till dagens krav). Taket i köket är nymålat. Lilla tamburen har fått nytt golv och målning.
Fastigheten är besiktigad samt energideklarerad. Välkommen att anmäla intresse till visning.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.