Glassgatan, lgh 106 / Åhus / Kristianstad / Nyproduktion

Enplans gathus 123 kvm - 4 rum och kök i Åhus nyaste stadsdel!

Brf Åhusvången
Pris
3 850 000 kr
Boarea
123 kvm
Avgift
4 276 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
1 av 1
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse

ÅHUSVÅNGEN - EN NY STADSDEL VÄXER FRAM!

Nu släpps den första etappen med kedjehus i bostadsrättsform i 1 plan och 1 3/4 plan.

VEM VILL INTE BO PÅ GLASSGATAN?

Bykärnan. Stränderna och havet. Tallarna. Den moderna ortens unika plats mitt i naturen, färgad av en lång historia. Allt som gör Åhus så speciellt möts i inspirationen till Åhus nya stadsdel, Åhusvången. Här ger gatuhusen plats för både liv och intimitet. Takåsarna sträcker sig olika högt och fasader i tegel, puts och trä skapar en stilren variation. Här bor du personligt, i en vacker helhet.

De vindlande gatorna, med sina gränder och torg, andas stämningar från historiska byar i Skåne och Danmark. De toppmoderna husen maximerar boendekvaliteten med gedigna material, rymliga planlösningar och rofyllda bakgårdar.

Strax intill ligger inte bara en av Sveriges främsta golfbanor. Glassfabriken har också inspirerat till gatunamn som Strösselgatan, Nougatgatan och Vaniljgatan.

Nu bygger vi Åhusvången – en ny stadsdel i Åhus.

Bilder
Sponsrade länkar
Hemkänslor. Det småskaliga gaturummet, tillsammans med din helt privata bakgård, skapar en varm och mänsklig miljö.
Åhusvångens toppmoderna hussystem består av både enplanshus samt av 1 3/4 planshus. Planlösningarna är skapade för personlig flexibilitet och öppnar upp för spännande variationer för dig och din personliga stil.
Framför ditt individuella hus, som inte ser ut som grannens, kan du anlägga kullersten, kanske sätta ut ett litet möblemang, eller varför inte plantera stockrosor. Forma din egen karaktär i en vacker helhet. Välkommen hem!
Kvalitet hela vägen. Med högkvalitativa byggmaterial, som åldras med dignitet och värdighet, i både stort och smått, skapar vi maxiamala boendekvaliteter för dig. Du kan också välja din egen designlinje - ljus eller mörk - som sätter din personliga p
Vacker ekparkett i allrum och sovrum samt ett modernt kvalitetskök från Ballingslöv. Klinker - i ljust eller mörkt - pryder hall, kök, badrum och tvättutrymmen.
Mot bakgårdens intimitet och avskildhet, där du blickar ut över ditt eget äppelträd, vetter ljusa glaspartier från golv till tak.
Vakna upp i en miljö du aldrig tröttnar på...
Val av designlinje går igenom även i badrummet, med inredning (kommod) från Ballingslöv.
Ljus designlinje
Kom närmare. Personligt, unikt, vackert. Och nära till allt. I den första etappen av Åhusvången förverkligas 17 högkvalitativa bostäder, stilrent skiftande i form och färg.
Den unika platsen i Åhus möjliggör ett bostadsområde med totalt 300 nya bostäder
Kristianstads GK, rankad som Sveriges tredje bästa golfbana.
Vy över Helge-å ut mot havet
Milslång sandstrand en kort promenad eller cykeltur bort
Gästhamnen inne i byn
Åhus vackra bykärna!
Det toppmoderna hussystemet består av både enplanshus och 1 3/4 planshus. Från Åhusvångens vindlande gathus och gränder tittar du ut över intilliggande ängar mellan tallkronor och grönska.
Visa alla 18 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Beskrivning av samtliga rum
  ENKELT ATT NJUTA

  En genomtänkt och flexibel planlösning bjuder på stora sociala ytor, med härliga ljusinsläpp och maximala möjligheter att lyfta fram just din personlighet och smak. Samtidigt finns det gott om plats för alla enskilda behov hos den lite mindre familjen, med generösa förvaringsutrymmen och hela 2,60 meter i takhöjd. 1-planshusen finns med både träfasad och tegelfasad.

  Flytta in! På ahusvangen.se kan du se dig om i rummen i 360 grader!

  Se även "Folder - Brf Åhusvången" under Dokument & länkar här nedan.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  123 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • Boarea enligt ritning
 • Rum:
  4 (3 sovrum)
 • Våning:
  1 av 1
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2021/2022
 • Kommentar, byggnad
  Åhusvångens toppmoderna hussystem består av både 1-planshus samt av 1 3/4-planshus. Planlösningarna är skapade för personlig flexibilitet och öppnar upp för spännande variationer för dig och din personliga stil.

  Tillsammans med stadsdelens gestaltning och högkvalitativa byggmaterial, som åldras med dignitet och värdighet, skapar vi maximala boendekvaliteter för dig.

  Kvalitet hela vägen. Högkvalitativa materialval, i stort och smått, som bara blir vackrare med åren. Här kan du trivas under lång tid framöver.

  Se även "Folder - Brf Åhusvången" samt "Preliminär kostnadskalkyl" under Dokument & länkar här nedan.
 • Upplåten mark
  Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning sker med enskild luftvärmepump.
 • Allmän information
  HEMKÄNSLOR
  Det småskaliga gaturummet, tillsammans med din helt privata bakgård, skapar en varm och mänsklig miljö. Framför ditt individuella hus, som inte ser ut som grannens, kan du anlägga kullersten, kanske sätta ut ett litet möblemang, eller varför inte plantera stockrosor? Forma din egen karaktär i en vacker helhet. Välkommen hem!

  KOM NÄRMARE
  Personligt, unikt, vackert. Och nära till allt. I den första etappen av Åhusvången förverkligas 17 högkvalitativa bostäder, stilrent skiftande i form och färg. Det toppmoderna hussystemet består av både enplanshus och 1 3/4-planshus. Från Åhusvångens vindlande gathus och gränder tittar du ut över intilliggande ängar mellan tallkronor och grönska.

  Den unika platsen i Åhus möjliggör ett bostadsområde med totalt 300 nya bostäder.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fiber för bredband, telefoni och TV
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Carport: Ingår i avgiften.
 • Beskrivning, parkering
  Carport med plats för 2 bilar efter varandra
Övrigt
 • ARKITEKTENS VISIONER

  "Åhusvångens närhet till naturen, och Åhus milsvida sandstränder, inspirerar inte bara till fasadernas skiftningar i vackra naturfärger. I stadsdelen ges också plats för ett grönområde, som bidrar med rymd och rekreationsmöjligheter. Golfbanan intill, med alla sina tallar, inramar helhetskänslan.

  Åhus gamla bygkärna, och den fantastiska bebyggelsen där, ger oss också en stark koppling. I Åhusvången finns gathus med smala gator och gränder som ger spännande upplevelser och nya blickfång oavsett var du rör dig. Gatorna knäcker och vindlar och rör sig mot en torgbildning eller en liten park.

  Mitt i Åhus fantastiska natur, tillsammans med stadsdelens gestaltning och högkvalitativa byggmaterial, växer en alldeles unik plats fram."

  Pontus Möller, arkitekt SAR/MSA


  MER OM ÅHUSVÅNGEN

  Detaljplanen beskriver området som en tät, varierad och blandad stadsdel av hög arkitektonisk kvalitet med bebyggelse- och gatustruktur. Stadsdelen ska utgå ifrån Åhus lokala förutsättningar och bidra till att främja Åhus karaktäristiska sandiga gräshedsmarker och deras biologiska mångfald.

  I sydvästra delen av Åhus, norr om Ripavägen, är det nära till naturen, skolan och Åhus centrala bykärna. Bland grannarna finns också en av Sveriges främsta golfbanor, Kristianstad Golfklubb, och en före detta glassfabrik. Anknytningen till den senare ger också stadsdelens gator smakfulla namn, som exempelvis Pistagegatan och Toppinggatan.

  Projektet är indelat i flera etapper och detaljplanen, som vann laga kraft i augusti 2019, möjliggör ett bostadsområde för cirka 300 bostäder. I den första etappen är 17 bostäder planerade, och i den andra etappen ytterligare 15.

  Etapp 1
  - 10 bostäder i 1 plan
  - 7 bostäder i 1 3/4 plan
  - Ett flexibelt hussystem med kedjehus i 1 - 1 3/4 plan
  - 121 - 160 m2 BOA
  - Bastomt ca 350 m2

  Hustyp A - 1 plan 121 kvm
  Fasad av tegel och tak av bandtäckt plåt

  Hustyp B - 1 3/4 plan 160 kvm
  Fasad av tegel och tak av bandtäckt plåt

  Hustyp C - 1 plan 123 kvm
  Fasad av trä och tak av tegel

  Byggherre: Gillöga
  Gillöga har drygt 20 års erfarenhet av bostadsbyggande. Fokus ligger på Uppsala och Stockholm med omnejd, men företaget äger mark som utvecklas till bostadsområden på flera platser i landet. Förutom den pågående storsatsningen i Åhus, har Gillöga även genomfört bostadsprojekt i Visby, Lund, Helsingborg, Linköping, Södertälje och Åre.

  Entreprenör: JSB
Ekonomi

 • Avgift:
  4 276 kr/mån
 • Uppvärmning, hushållsel, hemförsäkring samt bredband:
  1 708 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  1 708 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Andel i förening:
  5,2516
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen

 • Benämning:
  Brf Åhusvången
 • Markägare
  Marken upplåtes med äganderätt
Området

 • ÅHUS - EN PLATS I STÄNDIG RÖRELSE

  Från Åhus och söderut sträcker sig mil efter mil av en kritvit och silkeslen sandstrand som få platser i världen kan konkurrera med. Överallt sträcker sig skogsstigarna ner till lugna smultronställen du kan ha helt för dig själv.

  Men Åhus bjuder också på ett näringsliv i världsklass. Här produceras fortfarande varenda droppe av Absolut Vodka, en av Sveriges största livsmedelsexporter, och lokala företag som Ateljé Lyktan och Blå Station producerar internationellt prisad design.

  Vid sidan av de offensiva satsningarna på Kristianstad GK, som nu rankas som Sveriges tredje bästa golfbana, investeras stort i nya bostäder och hotell vid Åhus Brygga. Nybyggda skolor, tillsammans med ett rikt sport- och kulturutbud, maxar familjelivet och för arbetspendlaren väntar både Greater Copenhagen och internationella flygplatser runt hörnet.

  I Åhus är det enkelt att leva. Precis som det ska vara.
Ekonomi
Avgift :
4 276 kr/mån
Uppvärmning, hushållsel, hemförsäkring samt bredband
1 708 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
1 708 kr/mån
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Andel i förening :
5,2516
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Åhus Golfkrog
  390 m
  Åhus Gästgivaregård
  1,48 km
  Rökeriet mellan Åhus & Yngsjö
  1,48 km
  Absolut Home
  1,6 km
  Restaurang Spice
  1,63 km
 • Skolor
  Mårten Gås Montessoriförening i Åhus ek för
  163 m
  KDU
  342 m
  Föräldrakooperativet Jollen
  967 m
  Sånnaskolan
  1,09 km
  Förskolan Sånna
  1,21 km
 • Mataffärer
  ICA Kvantum Åhus
  1,69 km
 • Kommunikationer
  Åhus Möllebackshemmet
  864 m
  Åhus Havsvägen
  1,08 km
  Åhus Nyponvägen
  1,08 km
  Åhus Äspetvägen
  1,1 km
  Åhus Repslageriet
  1,21 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Hållplats - Åhus Möllebackshemmet
 • 864 m
 • 3 min
 • 6 min
 • 16 min
 • Hav
 • 2,03 km
 • 9 min
 • 13 min
 • 44 min
 • Sjö
 • 263 m
 • 3 min
 • 4 min
 • 12 min
Området

Åhus

Välkommen till underbara Åhus – beläget vid havet och Hanöbuktens milslånga sandstränder med den vackraste kust man kan tänka sig! Från Åhus kan man promenera längs stranden söderut så långt som till Kivik och uppleva ljuset och skönheten året om.

NÖJE

Om sommaren bjuder Åhus tidvis på ett härligt folkmyller med festivaler, musik och restaurangliv och folk från när och fjärran som besöker vår fina by. Ett evenemang som satt Åhus på kartan är Åhus Beachhandboll Festival som går av stapeln på Täppet-stranden i juli varje år. Under alla årstider är Åhus en mysig plats med bland annat ett mycket uppskattat midsommarfirande och en lika omtyckt julmarknad som hålls i de anrika äldre delarna av byn, som en gång utgjorde Åhus medeltida stadskärna.

KÄNT FÖR

Åhus är numera även välkänt för Åhusbaserade varumärken som Absolut Vodka, Blå Station, Alteljé lyktan mm.

KOMMUNIKATION

Pendlingsavstånd till Malmö/Köpenhamn. Direkttåg till Köpenhamn/Kastrup. Sturup respektive Kristianstad Airport finns också inom bekvämt avstånd. Hela Österlen finns inom räckhåll med bil, buss eller cykel från Åhus. Att ta sig till sydspetsen och Kåseberga och Ystad tar ca 1 timme. På vägen kan man besöka Maglehem, Brösarps backar, Ravlunda, Kivik, Vik Baskermölla, Simrishamn, Brantevik, Skillinge, Mälarhusen mm. Inte att förglömma Haväng med ett av Sveriges absolut vackraste naturlandskap.

FAMILJELIV

Åhus är lugnt, barnvänligt och cykelvänligt och erbjuder ett boende med all service såsom butiker, vårdcentral, apotek, bibliotek, förskolor och skolor. Åhus har mycket bra och täta bussförbindelser med centralorten Kristianstad. Omgivningarna inbjuder till sköna promenader i mysiga kvarter med närhet till golf- och padelbanor i världsklass, båthamn, hav och natur.

Fördelar

#Gym
#Hundvänligt
#Konserter och stora evenemang
#Parker/Grönområden
#Båthamn
#Båtliv
#Caféer
#Sport och friluftsliv
#Restauranger
#Motionsspår
#Tryggt
#Barnvänligt
#Bussar
#Utegym

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn