Behållare Behållare

Kobjer, Lund

Referensnummer
439 651
Boarea
59 kvm
Rum
2 rum (1 sovrum)

Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Dela
Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Området

Kobjer

Kobjer är en stadsdel i nordvästra Lund, Sverige. Det är en liten stadsdel som avgränsas naturligt av Västkustbanan i norr, Kaprifolievägen i öst och Öresundsvägen i syd. Bebyggelsen består av både villor och flerbostadshus.

Fördelar med området

Barnvänligt Hundvänligt Tryggt Lugnt Parker/Grönområden Bussar Caféer

Placering

Kobjer ligger på bekvämt avstånd till det mesta i Lund. På promenadavstånd ligger bland annat Nova Lund med både restauranger, butiker och mataffärer. Man tar sig även på några minuter med cykel ner till centralstationen och centrum. Norr om Kobjer ligger Norra Fäladen med food court och diverse större mataffärer som Willys och Lidl.

Karaktär

Området är ett utpräglat femtiotalistiskt flerbostadsområde, vilket märks bland annat i att antalet parkeringsplatser är få, trafiksepareringen är inte fullskalig, butikerna ligger spridda över hela området, lägenheterna är förhållandevis små, och att många hus är byggda med rejäla skyddsrum i händelse av krig.

Den eftersträvade granskapsenheten från 50-talet finns i somliga aspekter kvar. En tydlig avgränsning mot övrig bebyggelse skapades genom att ett band av park och grönyta inrättades som en barriär mot Gustavshemsvägens och Öresundsvägens industriområden i söder. Biltrafiken är ytterst sparsam då det bara finns två infartsvägar till området och bägge ligger i syd. Detta har föranleder att Kobjer blivit ett populärt område för övningskörning i en annars tätt trafikerat stad.

Viss hänsyn togs till det befintliga fruktträdsbeståndet när husen byggdes. Därför finns fler fruktbärande träd i de omgivande parkerna än vad som är typiskt för ett bostadsområde från denna tid. Flertalet av bostadshusen byggda 1900-1903 ligger kvar och det växer flera riktigt stora träd på Kobjer.

Kommunikation

Lunds stadsbuss linje 5 mot Nova Lund har tre hållplatser på Kobjer.

Det finns flera cykelvägar till och från Kobjer, bland annat går de gula stråken mot Gunnesbo genom området.

Näringsliv

På Kobjer finns det en mataffär med pizzeria som heter Lundasham livs och Pizzeria. För länge sedan hette butiken Scotts Livs, och även om det var decennier sedan herr Scott rådde om affären lever det gamla smeknamnet på affären vidare.

Det finns också ett bageri, en frisör

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.