Borgmästaregatan 6

Borgmästaregatan 6

Slutpris

3 770 000 kr


Centrum - Triangeln— Malmö

Borgmästaregatan 6


Slutpris
3 770 000 kr

Centrum - Triangeln— Malmö

Vacker Sekelskiftesvåning om 149 kvm vid Triangeln i Malmö City

Välkommen till denna sköna sekelskiftesvåning om 149 kvm vid Triangeln i Malmö. Ett stenkast från Citytunneln, St: Johanneskyrkan, Magistratsparken, Stadsteatern och City presenterar vi nu stolt en vuxen våning i en familjär och mycket bra bostadsförening.

Våningen ligger en våning upp utan insyn men med fin utsikt mot Margiststratsparken. De tre salongerna som idag används som vardagsrum, matsal och tv-rum ligger fint belägna på gaveln mot parken och konsthallen.

Hela området andas sekelskiftesatmosfär. Detta hus stod inflyttningsklart 1929 och Arkitekten hette Carl Rosell. Arkitekturen kallas 20-tals klassicism och skiljer sig lite från S:t Johannes kyrkan som byggdes några år tidigare i Jugendstil. Huset och våningen präglas av högt i tak, ljusa rum med valv och spegelskjutdörrar. Djupa fönsterkarmar till ståtliga fönster och dina sällskapsrum. Alla salonger har fiskbensmönstrad ekparkett och taken är vackert smyckade med stuckaturer.

Man kommer in i våningen genom en välkomnande och välplanerad hall med tillgång till gäst wc. Gäst wc kom till 1993 genom att man tog en klädkammare i hallen och gjorde om. Man lade terrakotta färgad klinker på golvet och tog upp en nisch i en gammal dörröppning för avhägning av ytterplagg.

Från entrén kommer man vidare in i en stor möblerbar hall som med fördel även kan användas som bibliotek.
Till höger ligger sedan två salonger i fil och rakt fram den inbjudande matsalen. Mellan rummen dessa rum ligger det en obruten fiskbensmönstrad ekparkett. Vackert så det förslår med välvda tak, pampiga fönster och vacker takstuckatur.

I andra delen av våningen finns en praktisk serveringsgång med ypperlig förvaring i två klädkammare, badrum med dusch, stort sovrum med garderobsvägg och köket.

Köket ligger på hörnan med utsikt in mot innergården. Det är väl tilltaget i storlek och bra med plats, både när det gäller ytor och förvaring i skåp och lådor. Ett gammeldags skafferi och ett fint blyinfattat fönster mot lägenhetens hall.

Utsikten från köket är som nämndes tidigare in mot föreningens fina innergård. En liten oas mitt i city med bord, stolar och grillmöjligheter. Otroligt välskött!

Föreningens fastighet är väl bevarad och man har hållit på gamla traditioner och gammal stil. På vinden finns ett stort sammanträdesrum där medlemmarna samlas vid årsmöten, stämmor och kräftskivor. Föreningen brukar vid mötena bjuda på mat, en tradition som funnits sedan förra sekelskiftets mitt. Det finns också en gästlägenhet/ rum i anslutning till vinden som kan användas av medlemmarnas övernattningsgäster. Ett eget litet kök och en toalett finns också att tillgå.

Till lägenheten hör ett stort förråd som denna ägare gjort om till ett arbetsrum. Förrådet ligger i den fina källaren och användningen skvallrar om att det inte är ett vanligt källarförråd det rör sig om utan ett mindre rum.
Förutom detta finns även ett generöst förråd på vinden.

Det bor blandat med människor i fastighetens 15 lägenheter. Någon barnfamilj, medelålders par, äldre och yngre par och ägarna till denna våning vittnar om god grannsämja och ett mycket trevligt boendeklimat.

Så vänta inte utan kom på visning och undersök möjligheten för dig att bo i en praktfull våning mitt i Malmös kulturcentrum med Triangeln ett stenkast bort. Vem vill inte bo i en pampig sekelskiftesvåning i en fin och välvårdad förening. Här vill jag bo!
Välkommen på visning!


Referensnummer
143 162
Boarea
149 kvm
Avgift
5 645 kr/mån
Driftkostnad
695 kr/mån
Sovrum
0 Sovrum
Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
Såld
2014-09-30

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.