Örby Slottsväg 46 4tr

Örby Slottsväg 46 4tr

Slutpris

2 115 000 kr


Örby Slott / Örby/ Älvsjö— Älvsjö— Stockholm

Örby Slottsväg 46 4tr


Slutpris
2 115 000 kr

Örby Slott / Örby/ Älvsjö— Älvsjö— Stockholm

Högt upp i hissförsett hus med blickvy över takåsarna vilket gör att ljuset flödar in i bostaden och du ser horisonten. Verkligen skön känsla varje dag du är hemma. Dessutom är balkongen stor så det blir gärna skönt häng här på balkongen.

Närmaste centrum ligger i Älvsjö och det är promenadavstånd dit. Älvsjö Centrum är ett område som genomgår stora förändringar med byggande av nästan två hundra nya bostäder. I Älvsjö finns bland annat mataffärer, välsorterad Willys-butik, Konsum, konditori, restauranger, banker, butiker, apotek, gym, bibliotek och mycket mycket mer. Det finns flera förskolor i närheten och den närmaste skolan är Sjöängsskolan, åk F-9. Det finns också gott om fritidssysselsättningar i närområdet, bl a bollplan, idrottsplats, isbana och idrottshall. BVC och vårdcentral finns vid Sylvestergatan och en liten jourlivs finns vid Blomsterfondens äldreboende.

Örby Slott och Liseberg är en stadsdel i Söderort i Stockholms kommun som präglas av merparten äldre villor samt radhus. Omgivningar med parkkaraktär och fina ytor för rekreation och picknick. Plaskdamm finns under sommaren i Örby Slott beläget i ett historiskt mycket intressant område där Götalandsvägen, vilken passerar runt hörnet, finns omtalad i historien mer än 1000 år tillbaka. Då var vägen "Stockholms södra utfart mot kontinenten". På Örby slottsväg finns Örby Slott, byggt på 1670-talet, det är den enda herrgård i Söderort som har beteckningen slott. Den Vietnamesiska ambassaden huserar i slottet nu. Liseberg gränsar till Örby Slott, Solberga, Älvsjö och Östberga. Ytan uppgår till 38 hektar, vilket gör stadsdelen till den minsta i hela Söderort. Stadsdelen bildades 1934, innan dess tillhörande området stadsdelen Västberga. Liseberg tillhörde tidigare Västberga gård, Liseberg var namnet på ett torp som från 1778 låg vid nuvarande Jultomtestigen 13-15, några byggnader finns ännu kvar vid Lisebergsvägen 118.


Boarea
35 kvm
Avgift
2 149 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
4 av 5 (Hiss finns)
Såld
2022-10-13

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Örby Slottsväg såldes av oss 2022-10-13. Se alla våra försäljningar i Älvsjö samt även på Örby Slottsväg.

Boka värdering

Erik Åkerberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.