Denna bostad är ett skyddat köp
Läs mer om fördelarna

Pilkrogsvägen 6 / Älvsjö / Stockholm

Boarea/biarea
138/97 kvm
Tomtarea
612 kvm
Rum
7 rum (4-5 sovrum)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

På en av Örbys mest populära adresser ligger denna mycket välbyggda, väl omhändertagna och till stora delar renoverade villa, uppförd i början av 60-talet och ritad av den kände arkitekten Sixten Magnusson. Här finner du ett fullvuxet hus med sköna, ljusa sällskapsytor, mysiga uteplatser, tidstypisk känsla och med ett nyrenoverat kök. Med sina, upp till 5 sovrum kan detta bli ett hem för den stora familjen under lång tid framöver. Är du dessutom bilintresserad eller är du i behov av goda förvaringsutrymmen så kommer det stora dubbelgaraget väl till pass. Läget är trivsamt lugnt på den friköpta, uppvuxna och i huvudsak plana tomten. Till T-banan i Bandhagens C är det dryga 10 minuters promenad och till T-bana och centrum i Högdalen är det bara ytterligare ett par minuters promenad. På barnvänligt gångavstånd ligger populära Örbyskolan.

Bilder
Sponsrade länkar
Huset i vinterskrud
Visa alla 27 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Entréplan
Mellanplan
Övre plan
Entréplan
Visa alla 6 planritningar
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Vardagsrum (Ovanvåning)
  Rymligt och ljust vardagsrum med utgång via dubbeldörrar till stor altan om ca 20 kvm mot eftermiddags- och kvällssolen. Vardagsrummet, som ligger i öppen planlösning med matsalen har golv av slipad och oljad parkett i Holländsk läggning. Väggarna vitmålade och innertaket är av vitmålad panel. I vardagsrummet finns öppen spis med braskassett.
 • Matsal (Ovanvåning)
  Ljus och rymlig matsalsdel i öppen planlösning med vardagsrummet. Golv av slipad och oljad parkett i holländsk läggning. Väggarna är klädda med en ljus tapet med blommönster och innertaket är av vitmålad panel. Via det stora fönstret strilar eftermiddagssolen härligt in i rummet.
 • Kök (Ovanvåning)
  Stilrent kök, renoverat 2017 med stommar från IKEA och ljusgrå luckor från Järfällakök. Köksgolv av mattlackad ekparkett, väggar klädda med en ljus, tidstypiskt lätt mönstrad tapet och innertaket är av vitmålad panel. I köket, som har ett härligt ljusinflöde, finns gott om förvaring och bra arbetsytor. Bänkskivorna är belagda med tidstypiskt "Virr-varr"-mönstrad laminat med stänkskydd av vitt kakel ovan. I köket finns inbyggnadsugn (Siemens), induktionshäll (Siemens), fläkt (Siemens), integrerad diskmaskin (Siemens) samt separat kyl och frys i rostfritt, båda i fullhöjd.
  I köket finns en matplats för 4-5 personer invid fönster mot gatan.
 • Sovrum (Ovanvåning)
  Golv av ekparkett, väggar klädda med ljus tapet och innertak av vitmålad panel. Sovrummet har två dubbelgarderober samt fönster mot gatan. Rummet renoverades 2015.
 • Sovrum (Ovanvåning)
  Golv av ekparkett, väggar klädda med ljus tapet och innertak av vitmålad panel. I sovrummet finns en skjutdörrsgarderob samt fönster in mot trädgården. Rummet renoverades 2015.
 • Badrum (Ovanvåning)
  Rymligt badrum med en skön touch av Yasuragi-känsla med sitt stora fönster av betongglas. Badrummet har golv av klinker med underliggande golvvärme (el), kaklade väggar och vitmålat innertak med infällda spottar. I badrummet finns massagebadkar med dusch-vik-vägg, wc, tvättställ i kommodskåp samt ett separat badrumsskåp. Badrummet renoverades 2010.
 • Hall (Ovanvåning)
  Hallen har golv av slipad och oljad parkett med Holländsk läggning, vitmålade väggar och innertak av vitmålad träpanel. Från hallen nås ett städskåp.
 • Hall (Vindsplan)
  Golv belagt med ett mörkare laminatgolv, väggar klädda med vitmålad väv och innertak klätt med vitmålad panel. I hallen finns en liten alkov invid fönstret som lämpar sig väl för en arbetsplats. Fönstret i hallen har fin kvällssol och utsikt över trädkronorna och takåsarna.
 • Gästrum (Vindsplan)
  I halvöppen planlösning med hallen finns ett gästrum/sovrum med golv av laminat, väggar klädda med vitmålad väv samt innertak klätt med vitmålad träpanel. Rummet har ljusinsläpp via det stora fönstret i hallen.
 • Duschrum/bastu (Vindsplan)
  Duschrum med golv av klinker och väggar klädda med kakel. Innertaket är klätt med vitmålad panel. I duschrummet finns ett duschutrymme, tvättställ och wc. Via duschrummet nås en rymlig bastu med två lavar.
 • Entréhall (Entréplan)
  Rymlig och välkomnande hall med golv av klinker, väggarna är tapetserade i vitt samt två väggar tapetserade med en klassisk Stig Lindberg tapet. Innertaket är av vitmålad panel. I direkt anslutning till hallen finns ett utrymme för klädavhängning samt samt en garderob och ett linneskåp för förvaring. Från detta utrymme nås en gästtoalett.
 • Gästtoalett (Entréplan)
  Gästtoalett (renoverad 1998) med golv av grå klinker, väggar klädda med vitt kakel samt vitmålat innertak. På gästtoaletten finns wc, tvättställ i kommodskåp samt spegel. Läckert ljusinsläpp via betongglasfönster i takhöjd.
 • Sovrum (Entréplan)
  Ljust och rymligt sovrum med parkettgolv (ventilerat via s.k. Nivellsystem) samt väggar tapetserade i vitt samt en fondvägg klädd med tapet. Innertaket är klätt med vitmålad panel. Rummet renoverades 2014.
 • Sovrum (Entréplan)
  Ljust och rymligt sovrum med parkettgolv (ventilerat via s.k. Nivellsystem) samt väggar tapetserade i vitt och en fondvägg klädd med tapet. Innertaket är klätt med vitmålad panel. Rummet renoverades 2014.
 • Passage (Entréplan)
  Från hallen leder en passage vidare till pannrum, tvättstuga och garage. Passagen har gråmålat betonggolv, vitmålade väggar och vitmålat innertak. Från passagen nås även en stor, inredd klädkammare med bra förvaringslösningar samt ett bra matkällarförråd.
 • Pannrum/Hobby (Entréplan)
  Rummet har gråmålat betonggolv, vitmålade väggar och vitmålat innertak. Här finns bergvärmepump och ACC-tank, båda från IVT.
 • Tvättstuga (Entréplan)
  Tvättstuga renoverad 2016 med golv av Marmorfloor, vitmålade väggar och vitmålat innertak. I tvättstugan finns tvättmaskin (Bosch, 2014) och torktumlare (Bosch, äldre). Här finns även en väl tilltagen arbetsbänk med förvaringsskåp under och med inbyggd tvättho. Från tvättstugan finns en utgång direkt till tomten.
 • Garage (Entréplan)
  Rejält dubbelgarage med dubbla, fjärrmanövrerade garageportar. Garaget har golv av Marmorfloor, vitmålade väggar samt vitmålat innertak. Perfekt med ett rejält varmgarage för dig som gillar att meka, för veteranbilen eller för motorcykeln.
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  1½-plan med souterrängplan
 • Byggnadsår
  1963
 • Standardpoäng
  34
 • Mark
  Berg (bedömt)
 • Grundmur
  Betonghålsten
 • Grund
  Platta på mark
 • Stomme
  Lättbetong
 • Bjälklag
  Gjutna valv (träbjälklag mot vindsplan)
 • Fasad
  Tegelstensfasad
 • Takbeklädnad
  Betongpannor
 • Utv plåtarbeten
  Koppar
 • Fönster
  3-glasfönster, vardagsrumsfönstret är 2-glas
 • Ventilation
  Självdrag och mekanisk frånluft
 • Skorstenstyp
  Murad skorsten
 • Kommentar, skorsten
  Skorstenen tätad under 2007
 • Vatten
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Radon finns
  Ja
 • Uppvärmning
  Bergvärmepump
  Ålder: 2006
  Märke på värmeanläggning: IVT
 • Elkablar
  Elledningar delvis utbytta
 • Renovering Omarbetning etc
  Renoveringar utförda av tidigare ägare (baserat på deras uppgifter)

  1986 (ca): Inredning av vind inkl byggnation av takkupa
  1988 (ca): Byte av fönster till isolerglas
  1998 (ca): Renovering av WC entréplan
  2006: Installation av bergvärme (IVT värmepump)
  2007 (ca): Tätning av murstock/skorsten. Tak lades om med nya pannor, läkt och underlagspapp
  2010: Renovering badrum mellanvåning. Delvis byte av avloppsstammar
  2012: Installation av radonsug
  2013: Lagning av parkettgolv mellanplan. Översta våningen: Ommålning tak, väggar och nya golv (i boytan). Klädkammare bottenvåning: Nya ytskikt och belysning.

  Renoveringar utförda av nuvarande ägare

  2014:
  Dränering med 100 mm Pordränsystem och dränsockel runt hela huset inklusive nya system för dagvatten och takavvattning. Anläggning av brunn i entrégång.
  Ny stenläggning av gångar på framsida samt delvis ny asfalt vid garageuppfart. Jordförbättring av hela tomten med 20 ton planteringsjord. Nyanläggning av gräsmatta och nyplantering av häck (Aronia). Nyanläggning av samtliga rabatter. Plantering av bärbuskar och körsbärsträd.
  Anläggning av uteplats vid huvudentrén.
  Ny utomhusbelysning.
  Båda sovrummen på bottenvåningen: Nya ytskikt väggar (tapet) och målning av innertak. Nya Nivellgolv med tillhörande ny isolering och ventilerade socklar. Nya garderober.
  Hall entréplan samt båda sovrummen på mellanplan: Nya ytskikt (tapet), nya socklar och målning av innertak. Nya garderober i sovrum.
  Korridor till tvättstuga: flytspackling och målning av golv.
  Matkällare: Nya ytskikt väggar, golv och målning av innertak.
  Ny tvättmaskin (Bosch)

  2015:
  Montering av plank runt uteplats vid huvudentré samt vid garageuppfart
  Ny ytterdörr (Swedoor) samt nytt sidoglas.
  Installation av mekanisk frånluftsventilation i tvättstuga samt på WC bottenplan och badrum mellanplan (Fresh Intellivent).
  Rivning av gammal altan samt anläggning av ny altan med tillhörande nytt underliggande tätskikt- Katepal Toppmembran SEP6800 samt nya plåtarbete för avrinning. Ny belysning och eluttag på altanen.
  Matrum: Nya ytskikt väggar (tapet) och målning av innertak.
  Trappa upp till övervåning: Nya ytskikt väggar (tapet)
  Vardagsrum: Putsning och målning av vägg vid öppna spisen. Målning av innertak.
  Byte av elcentral samt montering av jordfelsbrytare för entréplan och mellanplan.

  2016:
  Renovering av tvättstuga. Nya ytskikt golv, väggar och tak. Ny belysning samt nya skåpstommar och luckor (IKEA), ny bänkskiva (laminat) och diskho, klädkrokar och torklinor
  Målning av golv och väggar i pannrum.
  Sioo (kisel)träbehandling av altan.
  Justering av hängrännor och montering av ny takfotsplåt på västra långsidan. I samband med detta monterades ny läkt och papp längs nedre delen av långsidan. Byte av ventilationshuvar på taket.

  2017:
  Tapetsering av fondväggar i sovrum på bottenvåning
  Installation av fiber (Com Hem 100/100)
  Helrenovering kök med nya ytskikt, nytt golv (ekparkett -Kährs Holländsk läggning), skåpstommar från Ikea och lådfronter och luckor specialtillverkade från Järfälla kök. Bänkskiva Virrvarr med eklist. Ny el, ny belysning samt ny induktionshäll, ugn, diskmaskin och fläkt från Siemens.

  2018:
  Installation av larm från Verisure

  Utöver ovan nämnda renoveringar har det utförts löpande underhåll såsom målning av grundsocklar, fönster, garageportar, behandling av altan, service på värmeanläggning, sotning, mm
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  TV, telefon och bredband via fiber från ComHem (100/100 Mbt)
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  Avskärmad uteplats intill husets entré. Stor altan (ca 20 kvm) mot eftermiddags- och kvällssolen.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  Intill huset liggande förråd under altanen.
 • Beskrivning, parkering
  Stort, uppvärmt dubbelgarage i huset. Utanför garaget finns uppställningsplats för två bilar.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  612 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Planbestämmelser
  Flottören t 1-4, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19470312), Område Sydost Om Vadsbrovägen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19470117)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  6 164 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde
  3 082 000 kr
 • Markvärde
  3 082 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1963
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 10 pantbrev om totalt 4 920 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Örby är ett av södra Stockholms äldre villaområden. Bebyggelsen är blandad med mest villor från tidigt 1900-tal och framåt. Flerfamiljshus finns längs centrumgatan Gamla Huddingevägen där även en mataffär, några restauranger och småbutiker ligger.

  Örbyskolan (årskurs F-9) är mycket omtyckt och präglar stadsbilden med sin stora stenbyggnad och den ursprungliga träskolan från tidigt 1900-tal som båda är kulturminnesmärkta. Det finns även flera förskolor och en fritidsgård. Aspöparken är en populär lekplats i området.

  Mellan Örby och Älvsjö C ligger Stockholmsmässan, Scandic Talk Hotel och Willys stormarknad.
 • Kommunikationer
  Mycket bra bussförbindelser. Buss 144, 161, 163, 165 samt nattbuss 190 trafikerar området och pendeltåg finns vid Älvsjö station (10 minuter med cykel eller buss) där också flertalet andra bussförbindelser finns. Närmaste T-banestation är Bandhagen eller Högdalen.
Sponsrade länkar
Denna bostad är ett skyddat köp
Läs mer om fördelarna

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier
  }