Amatörvägen 12 / Tallkrogen / Enskede / Stockholm

Bästa läget, välrenoverat och med generös planlösning!

Boarea/biarea
68/82 kvm
Driftkostnad
40 384 kr/år
Tomtarea
338 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)
Såld
2020-09-08
Bostaden är såld!

Denna villa på Amatörvägen såldes av oss 2020-09-08. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Amatörvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Tallkrogen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Med ett av Tallkrogens lugnaste lägen och perfekt sydvästvänd har huset ett av områdets bästa lägen. Lägg till detta närhet till Olympiaparkens lekplats, tunnelbana och matbutik så förstärks intrycket.

Huset från 1935 har under senare år genomgripande renoverats och byggts om på ett sätt som ger den generösa planlösningen med upp till 4 sovrum varav 3 på samma plan. När man kommer in i huset möts man av en rymlig hall med gäst-wc och öppen planlösning mot vardagsrummet och ljuset från det stora fönsterpartiet. Vardagsrummet har utgång till trädgården och en gjutjärnskamin som ger värme och mysig stämning under höst och vinter. Från vardagsrummet har man öppet mot matsalen som ligger i direkt anslutning till det moderna köket. Matsalen har ett gavelfönster vilket är ovanligt i området. Köket har komplett maskinell utrustning och en matplats för 4 personer för vardagens måltider. Från matsalen har man ett rymligt rum som tex lätt rymmer en dubbelsäng.
Via en trappa kommer man ner till den luftiga källaren där golven sänkts och ledningar dragits längs väggarna för att ge en ökad rymlighet. Här möts man av en öppen yta med trappa ut till trädgården och tre sovrum i bra storlek. Här finns även yta för klädförvaring och ett kombinerat duschrum/tvättstuga med bastu.

Den solvända trädgården är omgiven av lummig grönska som ger insynsskydd åt alla håll. Här finns äppelträd, vinrankor, bärbuskar och perenner, ett perfekt läge för hemmaodlaren. Den plana gräsmattan inbjuder till lek, eller varför inte en studsmatta. Amatörvägen är en av områdets lugnaste gator med vackra lyktstolpar som bibehåller områdets ursprungliga 30-tals charm.

I området finns flera skolor såsom Tallkrogen skola, Gubbängen skola och Engelska skolan. Inom Tallkrogen finns även ett antal förskolor.
Från Tallkrogen har man en bra utgångspunkt för flera friluftsaktiviteter som golf, ridning, tennis, fotboll, hockey, bad, skogspromenader och mycket mer.

Tunnelbanan ligger endast ett par minuters promenad från huset och med bil tar man sig snabbt ut på större genomfartsvägen till stora delar av Stockholm.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Tallkrogen

Stadsdelen Tallkrogen bildades 1934. Den första stadsplanen togs fram 1933 av stadsplaneraren Albert Lilienberg. Den var mycket speciell, eftersom gatorna var utlagda som löparbanor runt en idrottsarena. Den delen kallas för Olympiaområdet, och har gatunamn tagna från idrottsgrenar inom de olympiska spelen som tex Maratonvägen, Kulstötarvägen, Diskusvägen m.m.. De tre huvudgatorna fick sina namn uppkallade efter svenska idrottspionjärer, Per Henrik Ling, den svenska gymnastikens fader, Victor Balck, den svenska idrottens fader och Erik Lemming, den förste svenska olympiske guldmedaljören.

Evenemang och shopping

Vid Tallkrogen centrum finns restauranger och café, dessutom har man Gamla Enskede och Gubbängen inom gångavstånd där framförallt Gamla Enskede har ett utbud av god kvalitet. Tar man tunnelbanan några stationer når man Globen Shopping med ca 60 butiker, caféer och restauranger och anslutning ligger även Globen och Tele2 arena som erbjuder konserter, ishockey- och fotbollsmatcher som mycket mer. Några stationer söderut når man Farsta med ca 150 butiker samt Liljeholmens centrum med ca 90 butiker.

Sport och fritid

I Enskedeområdet finns flera aktivitetsmöjligheter för både unga och gamla. Enskede IK är med sina 2 400 medlemmar en av Sveriges största idrottsföreningar och har fotbollslag i alla åldrar. Vid Enskede IP finns också Hammarby friidrott, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika klubbar. I anslutning till Enskedefältet finns Enskede Ridskola som grundades av Hans Georg Netterberg redan 1945 och blev därmed en av Sveriges första ridskolor. Lite längre fram på Sockenvägen ligger Enskede rackethall med sex racketsporter, gym, innebandy, sportshop. Utöver detta finns kampsportsklubbar, innebandy och mycket mer. Med bil eller cykel kan man ta sig till Hellasgården eller Ågesta med bl.a. badsjöar, motionsslingor och golfbanor.

Kommunikation

Tallkrogen är ett centralt placerat villaområde med goda kommunikationer i flera riktningar. Från Tallkrogen t-banestation tar man sig till Gullmarsplan på 8 minuter och till T-centralen på 17 minuter.

Skolor

Tallkrogen skola har klass f-6 och ca 500 elever och Gubbängsskolan har klass F-9 och ca 700 elever. Gubbängsskolan har en fotbollsprofil som valmöjlighet under klass 7-9. Utöver dessa kommunala skolor finns Internationella Engelska Skolan som är en friskola med egen kö. Exempel på förskolor i området är Bullerbyn, Morkullan, Regnbågen och Solrosen.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.