Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
STOCKHOLM / Stureby
Sågverksgatan 94
Utgångspris: Kalkyl 1 495 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 20 kvm
Avgift: 1 467 kr/mån
Driftkostnad: 322 kr/mån
Rum: 1 rum
Våning: 1 av 3 (Hiss finns ej)

STOCKHOLM / Stureby / Sågverksgatan 94

Fantastiskt ljus

Ljus bostad med fönster mot grönskande gård i lugnt område nära buss och T-bana. Stureby när det är som bäst!

Kvadratsmart bostad med ordentligt kök och matplats för alla vänner. Kaklat duschrum i tidlösa toner av ljust och mörkt. Loftsäng idag som enkelt kan tas bort om önskvärt. God förvaring. Ytterst trivsamt område med grönska, närbutik, bussar, T-bana nära och påtagligt lugnt. Här studerar du väl eller vilar efter en lång arbetsdag, oavsett så är bostaden skapt för framgång! Välkommen till visning.

Sponsrade länkar

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Ett fantastiskt ljusinsläpp genom fönsterpartiet sätter den ljusa tonen i hela bostaden. Dessutom är det husets baksida som syns utanför så det är grönt och stolta tallar som står där. Rummet har idag disponerats med en loftsäng stor nog för två personer, undertill finns en soffa. God förvaring i skåp och garderob och en läsdel/kontorsdel finns snyggt integrerat vid förvaringen. Köket med öppen planlösning kan man väl lugnt säga och det går att sitta många personer till middag. Kaklad dusch i moderna toner av ljust och mörkt. Entré med avhängning. Säkerhetsdörr.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  20 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  1 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1946
 • Värme och ventilationsanl.
  Fastigheterna är fulIvärdesförsäkrade hos Brandkontoret.
  Byggnaderna värms upp med fjärrvärme.
  Ventilation genom mekanisk frånluft.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  191 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2008-12-18
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  13 garage för medlemmarna att hyra. Datumparkering på gatan.
Ekonomi
 • Försäkring
  96 kr/mån
 • Hushållsström
  196 kr/mån
 • Bostadsrättstillägg
  30 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  322 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  1
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  0,66313
 • Andel av årsavg.
  0,72
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-08-07.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Tv, bredband, telefoni ingår med 70 kr.
Föreningen
 • Benämning
  Timmerhuggaren 1-3.
 • Allmänt
  Brf Timmerhuggaren 1-3 består av tre funkishus med sammanlagt 64 lägenheter och 13 garage. Föreningen är belägen på Sågverksgatan 94-110 i natursköna Stureby. Kommunikationerna är goda, 3 min gångväg till buss 144 som går till Gullmarsplan där 3 T-banelinjer trafikerar samt tvärbana och bussar och Älvsjö med pendeltåg, 10 min gångväg till tunnelbanans gröna linje. En liten servicebutik finns i kvarteret och bara ett stenkast bort hittar du Östberga centrum med Coop, bageri, restaurang, videobutik m.m.

  Föreningen har en hemsida: www.timmerhuggaren1-3.se
 • Kommande renoveringar
  Fiber kommer installeras kvartal 1 år 2018.
 • Gjorda renoveringar
  Fastighetsrenovering och stambyte år 2010-2011.
  Nya portar och dörrar till fastigheten har installerats år 2016.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Ett källarförråd hör till lägenheten.
Området
 • Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villa- och flerfamiljshusområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagn. Idag ligger Stureby mycket centralt i förhållande till stan och spårvagnen har ersatts med tunnelbana med vilken det tar ca 15 minuter in till stan. För den aktive finns Enskede rackethall, Enskede ridstall och Enskede IP inom räckhåll. BEA (Ica Kvantum) finns vid Svedmyraplan. Några minuters tunnelbaneavstånd till Globen Shopping och den nya Tele 2 arenan.

  Svedmyra gränsar mot Stureby i väster och mot Gamla Enskede i norr.
  Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Vid den tidpunkten öppnades en spårvagnslinje mellan Södermalm och Örby med station i Svedmyra och runt den började då småstugor att byggas med självbyggeri. Under slutet av 1940-talet började flerbostadshus att byggas och 1951 drogs tunnelbanan till Svedmyra.
  I Svedmyra finns ett större sammanhängande grönområde, Majroskogen, som i söder sträcker sig till Majrovägen i Gubbängen. I områdets nordöstra del ligger Svedmyraskogen. Båda dessa är bevarade naturliga skogspartier. Även bostadsområdena, med småskalig bebyggelse, parkstråk och trädgårdar, ger ett grönt intryck. Nära Svedmyra ligger Enskede idrottsplats.
  Den kommersiella servicen är huvudsakligen förlagd till Svedmyraplan där bland annat en uppskattad livsmedelsaffär BEA (ICA-kvantum) finns. Ett mindre centrum finns också på Postiljonsvägen och i Tallkrogen. Svedmyra är också en liten knutpunkt för kommunala färdmedel med bussar och tunnelbana.

  Enskedefältet, ett av Stockholms närmaste villaområden, byggt under 30-talet ligger idylliskt vackert kring den populära Vårflodsparken. Läget är centralt med promenadavstånd till T-bana, affärer och restauranger. På kort gångavstånd ligger även Enskede värdshus där man t.ex. kan avnjuta en söndagsbrunch i solen på uteserveringen. I närheten ligger även Enskede rackethall med bl.a. tennis squash och badminton. På andra sidan Sockenvägen ligger det populära och välbesökta stallet med ridskola.

  Gamla Enskede är förmodligen södra Stockholms populäraste villaområde att bo i. I Margaretaparken arrangeras regelbundet sedan 1981 Enskedespelen, en populär och omtalad teaterföreställning i det fria. Dessutom har Parkteatern föreställningar i Margaretaparken. Läs mer på www.enskedespelet.com. Runt Triangelparken och vid Sandsborgs t-bana ligger stadsdelens tidstypiska småstadscentrum med restauranger, små butiker, apotek, bibliotek, simhall m.m. Med tunnelbanan tar resan in till T-centralen 14 minuter. Närheten till stan, goda kommunikationer och de charmiga husen bidrar till att skapa en slags "Bullerby-känsla" som är vad de flesta nämner som utmärkande för området. Dessutom betyder närheten till Globen och dess shoppingcentrum en hel del för områdets popularitet. Kommande projekt som Stockholmsarenan och matstaden i slakthusområdet kommer garanterat att leda till att Gamla Enskede blir än mer populärt i framtiden. Enskede skola (åk 1-9) ligger centralt i området och är ett aktivt val även för dem som bor utanför skolans normala upptagningsområde.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Stockholm / Stureby / Sågverksgatan