Skutskärsvägen 6

Skutskärsvägen 6

Slutpris

15 600 000 kr


Stureby— Enskede— Stockholm

Skutskärsvägen 6


Slutpris
15 600 000 kr

Stureby— Enskede— Stockholm

Klassisk 60-talsarkitektur när den är som bäst!

Detta är ett unikt hus tillika en arkitektonisk pärla! Formspråket präglas mycket av modernismens rena stil och praktiska funktioner samtidigt som man har fantastiska detaljer som var typiska för denna epok.
Exempel på detta är den murade entrétrappan med plansteg klädda i skiffer och entrén i sig själv har stort uppglasat sidoljusparti omgärdat av teak. Teaken är något som följer oss genom huset och förstärker det eleganta intrycket. Ett annat exempel på elegans i kombination med kvalitet är den imponerande marmortrappan till övervåning som ger en känsla av att vara i ett bankpalats! Andra exempel är de magnifika öppna spisarna och de sex sovrummen som ligger parvis, åtskilda av ett gemensamt badrum och toalett - lyxigt på hög nivå.

Utöver alla vackra och påkostade detaljer har man en planlösning med stora och ljusa sällskapsytor. I entréplanet har man vardagsrum med öppen spis och stora fönsterpartier i direkt anslutning till matrummet som har två stora fönsterpartier. Via den vackra trappan kommer man till allrummet på övre plan. Även detta rum har stora fönsterpartier, utgång till en stor balkong och en öppen spis som är rummets mittpunkt.

Sovrummen är väl tilltagna och dessutom har man ett badrum och wc per två rum! Rummens placering i hörnen gör att varje rum har två fönster i olika väderstreck.

Källaren har ett stort garage och ett rum med stort fönsterparti. Detta rum kan tex inredas till en uthyrningsdel, företagardel eller ett utmärkt gästrum.

Trädgården har plana partier och partier som är lätt sluttande. Här finns flera uteplatser varav en i anslutning till vardagsrummet. Denna uteplats har en öppen spis där man kan sitta och värma sig svala kvällar eller grilla korv med barnen.

Om ändå inte utrymmet räcker för barnen ligger Vivstavarvsparken med lekplats, plaskdamm och Sturebys bästa pulkabacke inom ett par hundra meter! De närmaste skolorna i området är Sturebyskolan (F-9) och Enskedefältets skola (F-6) och i närområdet finns flera förskolor. För större barn finns flera bra aktiviteter med Enskede rackethall, Enskede ridskola, fotboll genom Stureby SK och Enskede IK samt Hammarby friidrott för att nämna några.

Enskede är ett av Söderorts mest populära områden. Att Enskedes egen "superaffär" ICA Bea ligger inom , tillsammans med torghandlaren och t-banan, gör inte saken sämre! Service är samlat kring Svedmyraplan och Sockenplan där man finner matbutiker, restauranger, café, cykelservice och Målarmästarns färgbutik.Till centrala Stockholm tar det inte mer än kvarten med linje 19. Bra kommunikationer i form av 150 meter till buss 163 som passerar stora delar av söderort samt ca 600 resp 800 meter till Stureby och Svedmyra tunnelbana.


Boarea/biarea
275/85 kvm
Driftkostnad
81 369 kr/år
Tomtarea
1 189 kvm
Rum
9 rum (6 sovrum)
Såld
2023-06-02

Mäklarhuset Enskede

Denna villa på Skutskärsvägen såldes av oss 2023-06-02. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Skutskärsvägen.

Boka värdering

Tommy Sundvall

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.