Henriksdalsringen 69 / Henriksdal / Nacka

Välplanerad 4:a med fräscha ytskikt, stort badrum, elegant kök samt inglasad balkong i söderläge!

Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
97 kvm
Avgift
5 718 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
2 av 5 (Hiss finns)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Varmt välkomna till en ljus och fräsch 4:a på Södermalmsnära och barnvänliga Henriksdalsberget. Här är det lätt att trivas med en inglasad balkong i söderläge med långtgående utsikt mot Hammarbybacken, Sickla samt Globen med omnejd. Ni erbjuds här ett extra stort och toppfräscht badrum, ett stilrent och ljust kök i vinkel samt tre bra sovrum och ett väl tilltaget vardagsrum som lämpar sig väl för sociala tillställningar.

Henriksdal är bland annat populärt för sin enorma och trivsamma samt bilfria innergård med bl.a. en modern förskola, fritidsgård, fotbollsplan med konstgräs samt ett tiotal små och stora lekplatser. Här finns en lång rutschkana, duschar, grönytor att ha picknick på eller åka pulka utför på vintern. I husens lokaler finns frisersalong, skräddare, kemtvätt, restaurang, pizzabagare och den lokala ICA-butiken har generösa öppettider. Henriksdalsberget är omringat av Henriksdalsbackens egna tallskog Trolldalen och vattnet vid Svindersviken med tre båtklubbar.

Föreningen disponerar 95 parkeringsplatser längst ned i flerbostadshuset, dessa nås via port 35, 39, 53, 65 samt 83. Buss 53 tar dig till Slussen direkt från berget, du kan även via en upplyst trappa gå ned till hållplats Henriksdal där bussen tar dig till Slussen på några minuter. I närheten ligger Sickla Köpkvarter och Hammarby Sjöstad med all tänkbar service, restauranger och shopping. Tvärbanan går från Sickla hela vägen till Solna. Vid Saltsjöqvarn och Finnboda Hamn finns hållplatser för färjelinjen ”Sjövägen” som tar dig till Djurgården, Nybroviken, Nacka Strand, Ropsten och Lidingö.

Välkomna till Henriksdal; barnvänligt, trivsamt och bekvämt - strax utanför Södermalm.

Bilder
Sponsrade länkar
Långtgående utsikt mot Hammarbybacken och Globen med omnejd
Grönskande utsikt från balkong
Grön och vacker utsikt i sydostlig riktning
Stor och inglasad balkong i sydostlig riktning
Välkomnande hall med stora och eleganta klinkerplattor
Hall möter kök med stort fönsterparti mot den grönskande innergården
Toppfräscht och fullutrustat kök med matplats
Matplats med plats för stort eller litet bord
Stilrent, snyggt och mycket ljusinsläpp
Matplats och vardagsrum
Detaljbild: matplats
Väl tilltaget vardagsrum med snyggt parkettgolv och vita väggar
Visa alla 20 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Måttsatt planritning
Omöblerad 3D-planritning
Möblerad 3D-planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Fräsch och välkomnande hall som fördelar badrum, kök och sovrum på ett naturligt sätt. Bra förvaringsutrymmen i skjutdörrsgarderob med spegelglas. Golv bestående av stora gråmelerade klinkerplattor och väggar som går i vitt.
 • Gästtoalett
  Praktisk gästtoalett utrustad med handfat, väggspegel, hörnskåp och WC.
 • Badrum
  Stort och elegant badrum med stora gråmelerade klinkerplattor och vitkaklade väggar. Utrustat med både badkar, dubbla fönster, avlastningshörna, tvättmaskin, handfat med kommod och tillhörande väggspegel, duschhörna med klarglas och snygg ljussättning från spottar i taket.
 • Sovrum 1
  Det första sovrummet närmast hallen är det minsta, gott om plats för säng och nattduksbord och förvaringsgarderober.
 • Master bedroom
  Det största sovrummet mittemot köket ger gott om plats för stora skjutdörrsgarderober och dubbelsäng med nattduksbord. Stora fönsterpartier, parkettgolv och vitmålade väggar.
 • Kök
  Ett rymligt, modernt och stilrent kök i vinkel med generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och gott om plats för matbord och stolar. Ett stort fönsterparti mot innergården släpper in mycket ljus och gör det väldigt behagligt och inspirerande att arbeta här. Utrustad med bänkskiva i marmor, vita luckor, kyl och frys, diskmaskin, spis med ugn, fläkt samt. diskho. Parkettgolv och vitmålade väggar.
 • Sovrum 3
  Bostadens tredje sovrum nyttjas idag som barnrum. Gott om plats för våningssäng samt rejält med leksaker och förvaring. Går utmärkt att disponera om som sovrum med enkel- eller dubbelsäng alternativt ett arbetsrum. Stora fönster mot innergården. Parkettgolv och vitmålade väggar.
 • Vardagsrum
  Trivsamt, rymligt och välplanerat vardagsrum där hela kortsidan i söder utgörs av stora fönster samt glasförsedd balkongdörr mot den generösa inglasade balkongen. Gott om plats för stor soffa och fåtölj, eventuell matgrupp, mediamöbler, TV och hyllor eller annat. Parkettgolv och vitmålade väggar.
 • Inglasad balkong
  Inglasad och rymlig balkong i soligt söderläge med gott om plats för matbord, stolar och växter. Härifrån ser man Sickla, Hammarbybacken, Tele2 arena samt Globen med omnejd.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  97 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  4 (3 sovrum)
 • Våning:
  2 av 5
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1971
 • Värme och ventilationsanl.
  Ventilation: Mekanisk frånluft
  Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration
 • Energiprestanda:
  113 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-09-23
 • Besiktningsman
  Johan Hedberg, Greencon energi & miljö AB
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Bredband via fiber (100/100) levereras via Telenor. Kabel-TV tillhandahålls av ComHem. I föreningens avtal ingår ett antal fria kanaler som t.ex. SVT1, SVT2, SVTB och TV4. Läs mer på föreningens hemsida.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen disponerar 95 platser för personbil och 4 för MC fördelade enligt nedan:
  Port 35 - 7 platser i bur
  Port 39 - 9 platser utan bur
  Port 53 - 37 platser i bur samt 4 MC-platser i bur
  Port 65 - 22 platser i bur
  Port 83 - 20 platser i bur

  För information om garagehyra och tillgänglighet, gå in på föreningens hemsida.
Ekonomi
 • Avgift:
  5 718 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Kommentar, månadsavgift
  Obligatoriskt tillägg för bredband: 150 kr/mån.
 • Försäkring:
  150 kr/mån
 • Hushållsström:
  350 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  500 kr/mån
 • Antal personer i hushållet:
  4
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 162 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  0,65345 %
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-07-04.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning:
  Henriksdalshöjden.
 • Allmänt
  Föreningen äger och förvaltar fastigheten Nacka Sicklaön 78:1 med adresserna Henriksdalsringen 37-71. Brf Henriksdalshöjden omfattar 209 lägenheter, varav 31 upplåts med hyresrätt. Föreningen registrerades 2001-04-11. Den nuvarande ekonomiska planen registrerades 2009-06-08. På fastigheten finns ett flerbostadshus med 5-7 våningsplan. Fastigheten uppfördes 1971. Bostadsarealen uppgår till 17 445 kvm, lokalarealen till 2 202 kvm. Samtliga ytor är angivna av tidigare fastighetsägare. Föreningens 209 lägenheter är fördelade enligt följande: 8 st ettor, 6 st tvåor, 133 st treor, 35 st fyror samt 27 st femmor.
 • Gjorda renoveringar
  2014 - Relining av avloppsstammar.
  2017/2018 - Den gamla tvättstugan i port 49 har byggts om till 9 mindre lägenheter.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om uppskattningsvis 7-8 kvm.

  Det finns tre tvättstugor i föreningen.
  Port 39: två maskiner, grovtvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel
  Port 57: två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel
  Port 65: två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel

  Tvättstugorna bokas i port 49 med nyckelbrickan eller via appen.
  Instruktioner för hur bokning med appen fungerar samt inloggning får du hos föreningskontoret.

  Tvättstugorna är öppna:
  Måndag till fredag 07.00-22.00
  Lördag och söndag 10.00-19.00
Området
 • Henriksdalsberget är ett barnvänligt, trivsamt och bekvämt bostadsområde strax utanför Södermalm (promenadavstånd ca tjugo minuter). Åtskilliga av dem som flyttade hit när området var nybyggt 1968-71 bor fortfarande kvar, och det är inte ovanligt att deras barn flyttar tillbaka när de bildar familj. På berget finns tre bostadsrättsföreningar som samarbetar för att hålla området rent, tryggt och snyggt. Mellan husen finns en enorm och grön, bilfri innergård. Där finns bland annat en nybyggd modern förskola, en fritidsgård och en fotbollsplan med konstgräs samt ett tiotal små och stora lekplatser. I den stora ”gropen” finns en kommunal lekpark med en lång rutschkana, duschar att svalka sig under på sommaren och härliga grönytor att ha picknick på eller åka pulka utför på vintern. I husens lokaler finns frisersalong, skräddare/kemtvätt, restaurang och pizzabagare. Dessutom har den nyligen upprustade ICA-butiken öppettider från 09-21. Låg- och mellanstadieskola ligger nedanför berget och nås via en bilfri gångväg. Henriksdalsberget är omringat av Henriksdalsbackens egna tallskog kallad Trolldalen och vattnet vid Svindersviken med tre båtklubbar.
 • Kommunikationer
  Buss 53 tar dig till Slussen från berget. Du kan också via en upplyst trappa vid Henriksdalsringen 43 gå ned till hållplats Henriksdal där bussen tar dig till Slussen på några minuter. Ett stenkast från Värmdövägen ligger Sickla Köpkvarter och Hammarby Sjöstad med all tänkbar service, restauranger och shopping. Tvärbanan går numera från Sickla till Solna station utan byte. 2016 färdigställdes en helt ny bro från Kvarnholmen över Svindersviken som förkortar vägen till Nacka Forums stora affärsgallerior och till Nackas högstadium och gymnasium. Vid Saltsjöqvarn och Finnboda Hamn finns hållplatser för färjelinjen ”Sjövägen” som tar dig till Djurgården, Nybroviken, Nacka Strand, Ropsten och Lidingö (SL-biljett gäller).
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Henkans pizzabutik
  204 m
  Active Catering
  395 m
  Dai Loon Restaurang
  435 m
  KOI sushi
  453 m
  Grand Palace Restaurang
  503 m
 • Skolor
  Inspira - Förskolan Henriksdal
  162 m
  Nacka Danvikstull Gymnasium, Magelungen
  395 m
  Förskolan Svallvågen
  418 m
  Vilans förskola
  484 m
  Vilans skola
  484 m
 • Mataffärer
  Studio Hybrid Forest AB
  621 m
  ICA Kvantum
  951 m
  Lidl
  1,1 km
  Tempo
  1,38 km
  Stadshandel
  1,47 km
 • Kommunikationer
  Henriksdalsberget
  223 m
  Danvikshemsvägen
  350 m
  Stockholm Henriksdalsviadukten
  372 m
  Värmdövägen
  457 m
 • Tågstationer
  Henriksdal station
  434 m
  Sickla station
  541 m
  Nacka station
  983 m
  Saltsjö-Järla station
  2,05 km
  Lillängen station
  2,73 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 315 m
 • 10 min
 • 10 min
 • 12 min
 • Sjö
 • 873 m
 • 6 min
 • 11 min
 • 27 min
 • Tågstation - Henriksdal station
 • 434 m
 • 3 min
 • 6 min
 • 11 min
 • Hållplats - Henriksdalsberget
 • 223 m
 • 2 min
 • 3 min
 • 6 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier