Folkungavägen 38A
Folkungavägen 38A
Ender Karaman, ansvarig mäklare i Sollentuna & Kista
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Ender Karaman

Ansvarig mäklare

Till salu

Folkungavägen 38A

Pris

8 995 000 kr


Pris

8 995 000 kr



Häggvik— Sollentuna

Folkungavägen 38A


Till salu
Pris
8 995 000 kr

Häggvik— Sollentuna

🌞 Familjevänligt tvåplanshus med blomstrande trädgård!

🏡 VĂ€lkommen till FolkungavĂ€gen 38 A, ett vackert tvĂ„planshus i idylliska HĂ€ggvik, Sollentuna. Detta hem kombinerar modern komfort med naturskön omgivning, perfekt för familjelivet. Huset har fem rum – tre sovrum, ett vardagsrum och ett allrum – och Ă€r utrustat med 23 solpaneler frĂ„n SEOM, vilket förbĂ€ttrar husets energieffektivitet och minskar driftkostnaderna. BĂ„de köket, allrummet och vardagsrummet har charmiga bursprĂ„k som slĂ€pper in rikligt med naturligt ljus och skapar en inbjudande atmosfĂ€r i hela hemmet.

Med en boarea pÄ 150 kvm och en stor tomt pÄ 1 196 kvm finns gott om utrymme för avkoppling och umgÀnge. Det stilrena Ballingslöv-köket, renoverat 2011, har moderna vitvaror och gott om plats för mÄltider. TrÀgolvet i valnöt och golvvÀrme ger köket en varm och inbjudande atmosfÀr.

Huset har tvÄ helkaklade badrum med golvvÀrme. PÄ övre plan finns tre rymliga sovrum, varav ett har utgÄng till en balkong. Allrummet pÄ övre plan med sitt bursprÄk Àr en naturlig plats för familjen att umgÄs. Vardagsrummet pÄ entréplan Àr stort, med ekparkettgolv och en Contura-braskamin.

TvÀttstugan pÄ entréplan Àr vÀlutrustad. Huset erbjuder en charmig balkong och en rymlig terrass pÄ baksidan, perfekt för grillkvÀllar. TrÀdgÄrden Àr en blomstrande oas med frukttrÀd och fÀrgglada perenner. Uppfarten rymmer 5-6 bilar och det finns ett isolerat och uppvÀrmt garage med en laddbox för elbil pÄ fasaden.

HÀr i HÀggvik bor du nÀra natur, sjöar, sporthallar och golfbanor, med enkel tillgÄng till kommunikationer. HÀggvik station erbjuder smidiga förbindelser till Stockholm City. OmrÄdet Àr barn- och hundvÀnligt med lugna cykelbanor, parker och motionsspÄr. För shopping finns ICA Maxi, Willys och Coop inom gÄngavstÄnd. Flera förskolor, grundskolor och gymnasieskolor finns i nÀrheten, vilket gör omrÄdet perfekt för familjer.

Detta Àr ett perfekt hem för dig som söker ett charmigt hus med modern komfort, en blomstrande trÀdgÄrd och en energieffektiv lösning med solceller. Kontakta oss för en visning och upplev sjÀlv allt som detta fantastiska hus har att erbjuda.

VĂ€lkommen hem!


Pris
8 995 000 kr
Boarea/biarea
150/30 kvm
Driftkostnad
61 885 kr/år
Tomtarea
1 196 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)


Aktuella visningar


Torsdag 25 juli 17:15 — 18:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

MĂ€klarhuset Sollentuna & Kista

Kontakta Ender eller Farzad för mer information kring Folkungavägen 38A.

Ender Karaman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2

Farzad Mirzazadeh

Assisterande mäklare
Talar även engelska, persiska ...+1

Ekonomiska tjÀnster

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Hall (Entréplan)

Hallens praktiska klinkergolv vid ingÄngen övergÄr i ett vackert trÀgolv lÀngre in. VÀggarna Àr tapetserade och skapar en inbjudande och hemtrevlig atmosfÀr direkt vid första anblick.


02
Vardagsrum (Entréplan)

Det stora vardagsrummet pÄ entreplan har ett elegant ekparkettgolv (nyslipat) och tapetserade vÀggar. En Contura-braskamin ger bÄde vÀrme och atmosfÀr. BursprÄket bidrar till ett fantastiskt ljusinslÀpp och frÄn vardagsrummet har du direkt utgÄng till en altan, vilket gör det enkelt att flytta ut umgÀnget under varma sommardagar.


03
Kök (Entréplan)

VÀlkommen till ett stilrent Ballingslöv-kök frÄn 2011, dÀr varje detalj Àr genomtÀnkt för funktion och estetik. HÀr finns gott om plats för ett stort matbord, vilket gör det till en perfekt plats för bÄde vardagsmÄltider och festliga tillstÀllningar. Köket Àr utrustat med vitvaror frÄn Siemens, inklusive diskmaskin, spis, kyl och frys frÄn 2011, en ugn frÄn 2023 och en mikrovÄgsugn frÄn 2020. FlÀkten Àr frÄn Thermex, Àven den frÄn 2011. BÀnkskivorna i laminat med kakel ovanför och vitlaserade björkluckor bidrar till en ljus och frÀsch kÀnsla. TrÀgolvet i valnöt och golvvÀrme för komfort gör detta kök bÄde varmt och inbjudande. Dessutom bidrar bursprÄket till ett fantastiskt ljusinslÀpp.


04
Badrum (Entréplan)

Det helkaklade badrummet frÄn 2009 pÄ entréplan Àr en oas av komfort och stil. Med elburen golvvÀrme fÄr du alltid en behaglig temperatur under fötterna. Badrummet Àr utrustat med en duschhörna, handdukstork och WC. Det grÄ klinkergolvet och vita kakelvÀggar skapar en modern och ren atmosfÀr, och tack vare badrumsfönstret bidrar ljusinslÀppet till en ljus och luftig kÀnsla.


05
TvÀttstuga (Entréplan)

TvÀttstugan pÄ entreplan Àr funktionell och vÀlutrustad med en ljusgrön plastmatta pÄ golvet och vit vÄtrumstapet med rÀnder pÄ vÀggarna. HÀr finns en tvÀttmaskin (2018) och torktumlare frÄn Electrolux samt torkskÄp. HÀr finns Àven en elpanna frÄn CTC (1995).


06
Allrum (OvanvÄning)

Allrummet pÄ övre plan har ett vackert laminatgolv och vÀggar som Àr bÄde mÄlade och tapetserade, vilket ger rummet en ombonad kÀnsla. HÀr finns ett bursprÄk som slÀpper in mycket ljus och en ingÄng till en praktisk klÀdkammare.


07
Sovrum 1 (OvanvÄning)

Det första sovrummet pÄ övre plan har ett stilrent laminatgolv och vÀggar som Àr bÄde tapetserade och mÄlade. En stor garderobsvÀgg med skjutdörrar erbjuder gott om förvaringsutrymme. HÀr finns Àven utgÄng till en balkong, perfekt för morgonkaffet.


08
Sovrum 2 (OvanvÄning)

Det andra sovrummet pÄ övre plan har en slitstark plastmatta pÄ golvet och tapetserade vÀggar. TvÄ garderober ger bra förvaringsmöjligheter och rummet har en lugn och harmonisk atmosfÀr.


09
Sovrum 3 (OvanvÄning)

Det tredje sovrummet pÄ övre plan har Àven det plastmatta pÄ golvet och tapetserade vÀggar. TvÄ garderober ger gott om utrymme för klÀder och andra tillhörigheter.


10
Badrum (OvanvÄning)

PÄ övre plan finns ytterligare ett helkaklat badrum frÄn 2009, som Àven det erbjuder elburen golvvÀrme för maximal komfort. HÀr finns ett hörnbadkar, handdukstork och WC. Klinkergolvet i grÄ fÀrg och vita kakelvÀggar ger badrummet en varm och vÀlkomnande kÀnsla, och de stora fönstren slÀpper in rikligt med ljus.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

150 kvm (Boareauppgifter enligt lantmÀteriet)

Biarea

30 kvm

Tomtarea

1 196 kvm

Rum

5 (3-4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

SOLLENTUNA SPIRAN 6


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Villa 2 plan

ByggnadsÄr

1988

Kommentar, byggnad

Friggebod 2011

StandardpoÀng

38

Grund

Uteluftsventilerad krypgrund

Stomme

TrÀregelstomme

BjÀlklag

TrÀ

Fasad

TrÀpanel (StÄende & Ligagande)

TakbeklÀdnad

Betongpannor ovan lÀkt och masonite
PlÄttak (Ovanför bursprÄk)

Fönster

3-glasfönster isolerglaskassetter

Ventilation

Mekanisk frÄn och tilluft

Vatten

Kommunalt vatten Ă„ret om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Kommentar, radon

UppmÀtta Radongashalter - KorttidsmÀtning
Resultaten visar följande:
- Vardagsrum (Bottenplan): 100 ± 30 Bq/m³ (2024-06-13 till 2024-06-20)
- Sovrum 3 (1 trappa upp): 60 ± 20 Bq/m³ (2024-06-13 till 2024-06-20)

Se bifogad PDF "MĂ€tning av radon"

UppvÀrmning

El (vattenburen)

Renovering omarbetning etc

2024: Taket tvÀttat och behandlat (Ej under Solpanelerna).
2024: Nyslipat golv i vardagsrummet.
2018: Huset mÄlades om.
2018: Laddbox installerad.
2018: Kretskort i elpannan bytt (elpannan Àr frÄn 1995).
2015: Solceller installerade.
2011: Kök frÄn Ballingslöv.
2009: Badrum pÄ entrévÄning och övervÄning renoverades av fackman med kvalitetsdokument.
Öppenspis finns och sotad kontinuerligt.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvÀndning

84 kWh/kvm och Ă„r

Energiprestanda, primÀrenergital

151 kWh/kvm och Ă„r

SammanstÀllning

Energideklaration ej utförd
Datum: 2024-07-03

Besiktningsman

Kristofer Dahlberg, Energikonsult Stockholm AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

En trappa upp frÄn sovrum 1 finner ni balkongen, en charmig plats med utrymme för ett litet bord och stolar. HÀr kan ni njuta av morgonkaffet eller en avkopplande stund i solen, med en ljus och trevlig utsikt över den grönskande omgivningen som bidrar till en hÀrlig atmosfÀr.

PÄ baksidan av huset finns en rymlig terrass som nÄs via vardagsrummet, dÀr ni kan ha en mysig sittgrupp och parasoll, vilket gör den idealisk för sommarens grillkvÀllar och sociala tillstÀllningar. Bredvid terrassen finns en elegant pergola, vilket skapar en inbjudande miljö för avslappnade middagar utomhus. Denna kombination av sol och struktur gör uteplatsen till en perfekt plats för bÄde avkoppling och umgÀnge.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Friggebod pÄ tomten som erbjuder extra förvaringsutrymme.

Beskrivning, parkering

Uppfarten rymmer 5-6 bilar och det finns ett isolerat och uppvÀrmt garage med en laddbox för elbil pÄ fasaden.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

1196 kvm (Tomtareauppgifter enligt LantmÀteriet)

RÀttigheter förmÄn

Avtalsservitut: VĂ€g - se beskrivning

PlanbestÀmmelser

VÀderholmen och skÀlby, Avstyckningsplan (Beslutsdatum: 1933-12-30, Senast Àndrad: 2024-01-22), Vid folkungavÀgen, Stadsplan (Beslutsdatum: 1978-07-17, Senast Àndrad: 2022-09-16), Spiran, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1979-01-15, Senast Àndrad: 2022-03-16)


Ekonomi

01
TaxeringsvÀrde

7 858 000 kr (Föreslaget avseende Är 2024)

ByggnadsvÀrde

3 888 000 kr

MarkvÀrde

3 970 000 kr

Typkod

220 SmÄhusenhet, bebyggd

VÀrdeÄr

1988

FörsÀkring

6 215 kr/Är

Vatten och avlopp

4 400 kr/Är

RenhÄllning

835 kr/Ă„r

Sotning

442 kr/Ă„r

Elkostnad

49 542 kr/Är

Årlig elförbrukning

18360 kWh/Ă„r

TV/Internet

451 kr/Ă„r

Sammanlagd driftskostnad

61 885 kr/Är

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/Är (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 71 410 kr/Är)

Beskrivning av kostnader

Av elkostnaden Àr 17015 SEK nÀtavg. El till laddning av elbil ingÄr i Elkostnad

Antal personer i hushÄllet

2

UpplÄtelseform

ÄganderĂ€tt

Pantbrev

Det finns 8 pantbrev om totalt 1 058 000 kr.

Boendekalkyl

VÀlkommen att kontakta ansvarig fastighetsmÀklare om du vill ha hjÀlp med att upprÀtta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
7 858 000 kr (Föreslaget avseende år 2024)
Byggnadsvärde
3 888 000 kr
Markvärde
3 970 000 kr
Typkod
220 SmÄhusenhet, bebyggd
Värdeår
1988
Försäkring
6 215 kr/år
Vatten och avlopp
4 400 kr/år
Renhållning
835 kr/år
Sotning
442 kr/år
Elkostnad
49 542 kr/år
Årlig elförbrukning
18360 kWh/år
TV/Internet
451 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
61 885 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 71 410 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Av elkostnaden Àr 17015 SEK nÀtavg. El till laddning av elbil ingÄr i Elkostnad
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
ÄganderĂ€tt
Pantbrev
Det finns 8 pantbrev om totalt 1 058 000 kr.
Boendekalkyl
VÀlkommen att kontakta ansvarig fastighetsmÀklare om du vill ha hjÀlp med att upprÀtta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
RÀkna pÄ ditt nya boende och boka en kostnadsfri vÀrdering av din befintliga bostad.

Området
Häggvik  i sollentuna

Häggvik

HÀr i HÀggvik bor du som vill komma ifrÄn storstadens hektiska tempo, men ÀndÄ ha lÀtt att ta dig fram kommunalt. Med nÀrhet till bÄde natur, sjöar, sporthallar och golfbanor finns hÀr allt man kan tÀnka sig för att möta den frilufts- och sportintresserades önskemÄl. OmrÄdet erbjuder en perfekt balans mellan lugn och bekvÀmligheter, vilket gör det till en idealisk plats att bo.


01
Fördelar med omrÄdet
Cykelbanor Motionsspår Lugnt Barnvänligt Hundvänligt Tågstation Bussar Tryggt Parker/Grönområden

02
Kommunikationer

Kommunikationerna i HÀggvik Àr utmÀrkta, vilket gör det enkelt att resa bÄde till arbete, aktiviteter och in till city. PendeltÄgsstationen ligger nÀra och ger snabb access till centrala Stockholm. Busslinjer frÄn HÀggvik station ger ytterligare alternativ för resande. Med bil nÄr du snabbt E4 som leder bÄde mot City och Arlanda, vilket gör det smidigt att pendla eller resa.


03
Natur och fritid

OmrÄdet kring HÀggvik Àr en oas för naturÀlskare och friluftsentusiaster. HÀr finns goda möjligheter till bad och fina promenadstrÄk tack vare nÀrheten till bÄde Norrviken och Edsviken. För den sportintresserade finns flera idrottsanlÀggningar i nÀrheten, inklusive Norrviken IP och Sollentunavallen med ishall. Dessutom finns fotbollsplaner, simhall, badminton, tennis och friidrott i omrÄdet, vilket ger Ànnu fler alternativ för en aktiv livsstil.


04
Barnomsorg och skolor

HÀggvik erbjuder ett brett utbud av utbildningsmöjligheter. I omrÄdet finns flera förskolor och grundskolor, inklusive HÀggviksskolan och SkÀlbyskolan. För gymnasieelever finns HÀggviks gymnasium och det nÀrliggande Rudbecks gymnasium, en av Sveriges största gymnasieskolor med ett brett utbud av program. Detta gör HÀggvik idealiskt för familjer med barn i olika Äldrar.

För mer information om Sollentuna kommuns utbud av förskolor och skolor, vÀnligen besök deras hemsida pÄ https://www.sollentuna.se/sv/forskola--skola/.


05
Affärer och restauranger

Shoppingmöjligheterna Àr utmÀrkta med Sollentuna centrum endast fem minuter bort, dÀr du hittar ett brett utbud av butiker, restauranger, bibliotek och frisörer. För dagliga inköp finns flera stora matbutiker inom gÄngavstÄnd, inklusive ICA Maxi, Willys och Coop. Restaurangutbudet i omrÄdet inkluderar HÀgges Kök & Bar och Restaurang Metropol, vilket gör det enkelt att njuta av god mat i nÀrheten.

AnvÀnd kartan
X

Platser

3måltider

377 m


Hägges Kök & Bar

385 m


Häggvik Centrum

404 m


Esthers Deli Ab

421 m


OKQ8

448 m


Förskola Smultronstället

209 m


Häggviksskolan

356 m


Squaredans

421 m


Häggviks Gymnasium

446 m


Dibber Vargungen förskola

477 m


Lilla S

184 m


Stora Coop

921 m


City Gross Häggvik

1,28 km


Lidl

1,37 km


Pauls kiosk

2,42 km


Häggvik

543 m


Häggvik station

543 m


Norrviken

1,16 km


Sollentuna

2,46 km


Rotebro station

3,2 km


Minervavägen

195 m


Minervahemmet

355 m


Häggviksskolan

356 m


Häggviks station

492 m


Bandyvägen

494 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Grönområde
    742 m
    4 min
    6 min
    19 min
  • Hav
    1,64 km
    5 min
    8 min
    29 min
  • Sjö
    277 m
    1 min
    2 min
    5 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Ender eller Farzad!

Ender Karaman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2

Farzad Mirzazadeh

Assisterande mäklare
Talar även engelska, persiska ...+1
MĂ€klarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjÀlpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mÀklare
Kostnadsfri vÀrdering av min bostad
Funderar du pÄ att sÀlja nu eller lÀngre fram? Boka en kostnadsfri muntlig vÀrdering och rÄdgivning idag.
Jag vill sÀlja min bostad
Fyll i formulÀret sÄ kontaktar vi dig och berÀttar mer om hur vi kan hjÀlpa till med försÀljningen och en riktigt lyckad affÀr.
Tack, vi har tagit emot din
förfrÄgan.
Vi kontaktar dig inom kort.