Stenhamra / Ekerö

Referensnummer
406 263
Boarea/biarea
129/30 kvm
Rum
5 rum (4-5 sovrum)
Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 1 bilder
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Området

Färingsö Stenhamra

Stenhamra ligger på västra sidan av Färingsö och är mest känd för det nedlagda stenbrottet från 1800-talet. Det hela började med att Stockholm köpte ett granitberg ute i Sånga Socken som Stenhamra då kallades, för att försäkra sig om att det fanns tillräckligt med sten till Stockholms kant- och gatsten. I och med det växte ett samhälle fram med lågstadieskola, bostäder och affär. När stenbrottet sedan lades ned 1937 valde många att bo kvar. I slutet av 1940-talet började bostadsbyggandet ta fart. Men den riktiga byggboomen kom under 1960-talet. Efter nedläggningen av stenbrottet har den spännande miljön lockat till sig många filminspelningar till filmer såsom Bröderna Lejonhjärta, Vägen till klockrike, Pippi Långstrump, Love boogie och Sökarna. Fabriken Stockmos (numera Kiviks musteri) som grundades 1932 är en frukt- och bärdryckestillverkare som ligger i Stenhamra. Tidigare odlades bären i närheten av fabriken men upphörde när villaområden började byggas på marken. Fortfarande kan man se rester av trädgårdarna då det ännu finns ett och annat äppelträd kvar omkring Stockmos.

Nöje och shopping

I Stenhamra centrum finns livsmedelsaffär, pizzeria och konditori.

Sport och fritid

I Stenhamra finns båthamn,bibliotek, gym, fritidsgård, ridskola, gästhamn, församlingshem och motionsspår. Stockbybadet är ett fint bad med bryggor.

Kommunikationer

Att åka kommunalt från Stenhamra centrum till Brommaplan tar cirka 35 minuter. Från Stenhamra går många olika busslinjer såsom 316, 317, 176 och 336. På Ekerö finns även en färjeförbindelse över till Slagsta i Botkyrka kommun. Därifrån är det sedan lätt att komma ut på E4:an söderut. Gång- och cykelbana finns tillgänglig hela vägen in till Brommaplan. Pendelbåt till Stockholm city går från Tappström.

Familj och skola

I Stenhamra finns flera förskolor och daghem såsom Stenhamra förskola, Förskolan Lövhagen, Skogsbäckens förskola, Reneés barnlek och Solängens familjedaghem. I Stenhamra ligger Stenhamraskolan och Uppgårdsskolan. I Stenhamra finns även ett flertal lekplatser där Borgensparken vid Skogsvägen är den populäraste. Stockbybadet är ett fint bad anpassat för både små och stora. Där det på somrarna brukar arrangeras simskola för barn.

Fördelar

#Hundvänligt
#Pendelfärja
#Lugnt
#Parker/Grönområden
#Nära flygplats
#Barnvänligt
#Bussar
#Gym
#Landsbygd
#Sport och friluftsliv

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn