Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Stockholm / Södermalm
Helgalunden 1, 2 tr
Boarea: 58 kvm
Avgift: 4 137 kr/mån
Rum: 2 rum, varav 1 sovrum
Våning: 2 av 3 (Hiss finns ej)

Stockholm - Södermalm / Helgalunden 1, 2 tr

Välplanerad 2:a i mysiga kvarter på Södermalm!

Välkommen till en välplanerad 2:a i en vacker fastighet uppförd 1929! Lägenheten är genomgående och ljus med fönster i två väderstreck, och med utsikt mot Allhelgonakyrkan. Fina originaldetaljer finns bevarade så som djupa fönsternischer och spröjs, väl tilltagen takhöjd och speglade dörrar. Planlösningen är luftig med stora rum och disponeras genom en välkomnande entré och ett ljust vardagsrum med plats för både soffa och matgrupp. Ett ordenligt kök med schackrutigt golv och matplats, ett mysigt sovrum med flera garderober samt ett fräscht helkaklat duschrum. Här bor du i en välskött förening med närhet till såväl citypuls som gröna rekreationsområden samt goda kommunikationsförbindelser inom några minuters gångavstånd. Välkommen på visning!


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Badbryggor längs Årstaviken
Badbryggor längs Årstaviken
Eriksdalsbadet
Eriksdalsbadet
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande och ljus hall med plats för avhängning av ytterkläder på tamburmajor eller väggfasta krokar. Vackert trägolv och ljust färgsatta väggar.
 • Vardagsrum
  Stort och lätt möblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp, mediamöbel, matgrupp och andra trivselmöbler. Ett stort vackert fönster med djup nisch och spröjs ger ett generöst ljusinsläpp och vetter mot vackra Allhelgonakyrkan.
 • Kök
  Ljust och rymligt kök med med utrymme för matplats intill fönster. Gott om förvaring i skåp och lådor med vita luckor och vitt kakel ovan arbetsbänk i trä. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, ugn och spis samt fläkt. Golvet är snyggt schackrutigt ihop med ljust färgsatta väggar.
 • Sovrum
  Rofyllt och mysigt sovrum med ett stort spröjsat fönster mot Allhelgonakyrkan. I rummet ryms både stor säng och sängbord och flertalet inbyggda garderober utgör bra med förvaringsmöjligheter. Vackert trägolv och ljust färgsatta väggar.
 • Badrum
  Fräscht helkaklat duschrum renoverat 2012. Vitt kakel på väggarna och mörk klinkers med härlig golvvärme. Interiör bestående av duschhörna med vikbara glasväggar, handfat på kommod i vitt, handdukstork och wc-stol. Spotlights i taket ger bra belysning.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  58 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1929
Energideklaration
 • Energiprestanda
  149 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV- och Internetanslutning
 • Fastigheten är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband Ownit fiber 100 Mb. Basutbud kabel-tv samt bredband ingår i avgiften.
Bilplats/Övriga byggnader
 • För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn.
Ekonomi
 • Avgift
  4 137 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Kommentar till månadsavgift
  I avgiften ingår: värme, vatten och kabel-TV (Basutbudet)
 • Försäkring
  150 kr/mån
 • Hushållsström
  200 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  350 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  ca 445 kr kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  ca 1100 kr kr
 • Andel i förening
  2,757
 • Andel av årsavg.
  2,856
Föreningen
 • Benämning
  Brf Helgalunden 1-9.
 • Allmänt
  Brf Helgalunden 1-9 är en äkta förening som bildades 1978 och som äger fastigheten kv Vågskivan 38 med adresserna Helgalunden 1-9. Den innehåller 36 lägenheter varav 27 disponeras som fristående lägenheter samt 1 lokal. Huset ritades av den berömde arkitekten Erik Lallerstedt som även var huvudarkitekt till Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Utöver Kungliga Tekniska Högskolan måste även ombyggnaden av Konstakademien räknas som en av hans främsta arkitektoniska insatser. Bostadsrättsföreningen planerar att upplåta en bostad i markplan på husets västra gavel i en butikslokal där ytan beräknas bli ca 71 kvm. I uppgång fem är vindsvåningen om 51 kvm ombyggd men inte ihopbyggd med bostadsrätten under. Båda dessa enheter planeras att säljas under 2016 och kommer förstärka föreningens ekonomi avsevärt. Föreningen planerar att köpa marken när tomträtten löper ut 2018 och detta planeras genom upptagande av nya lån samt försäljningarna av ovan lägenheter. 2019 planerar man att måla om fasaden mot innergården. Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://helgalunden1-9.blogspot.se/
 • Gjorda renoveringar
  2013: Dagvatten- och avloppsrör på gården byttes i samband med uppstarten av gårdsrenoveringen. 2012: Föreningen sålde 8 st nybyggda vindslägenheter och i samband med det lades yttertaket om. Man renoverade även trapphus i tidsenlig stil, entrédörrar byttes ut samt utvändiga avloppsstammar byttes. 2009: Renovering tvättstuga 2005: OVK-besiktning 2005: Ommålning av fönster 2004: Takrenovering 1980: Renovering av tvättstuga 1980: Byte av uppvärmningssystem 1980: Byte av elstigar 1980: Stambyte av kök och badrum
 • Övriga utrymmen i föreningen
  - Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum, centrifug samt mangel - 2 st cykelförråd samt cykelskjul på innergården - Trivsam innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter - Relaxavdelning med bastu - Mindre gym - Hobbyrum med b la arbetsbänk - Förenings-/ festlokal (samlingssal med kök)
Området
 • På Södermalms sydligaste del finner ni Skanstull som binder samman de södra förorterna och innerstaden via Johanneshovsbron. Här blandas äldre sekelskifteshus med nyare bebyggelser och mittpunkten är korsningen Götgatan/Ringvägen, där även Ringens köpcentrum ligger. Här finns ett antal butiker och ett populärt restaurangtorg som kallas Teatern. Missa inte en brakfrukost eller brunch på Clarion Hotel eller en god middag på Thaiboat nere vid Hammarbyhamnen. Längs med med Götgatan finns en härlig mix av butiker och caféer och längre ner åt Medborgarplatsen ligger gallerian Skrapan med en takbar på våning 27 med fantastisk utsikt över hela Stockholm. Inom gångavstånd finns också omåttligt populära Nytorget samt underbara grönområden vid Erikdalslunden och Årstaviken. Kommunikationerna är goda med tunnelbanans gröna linjen men också ett antal bussar som 3, 4 och 74.
 • Kommunikationer
  Mycket bra kommunikationer med T-bana Skanstull som tar dig till Stockholm City på ca 10 minuter, flertalet bussar samt pendeltåg vid Södra Station.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.