Sök Meny
Visningar
 • Söndag 26 februari 12:00-13:00

  Öppen visning

Boka visning
Stockholm / Kungsholmen / Hornsberg
Sara Lidmans Gata 6, 6tr
Utgångspris: Kalkyl 7 475 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 100,5 kvm
Avgift: 4 453 kr/mån
Rum: 4 rum, varav 3 är sovrum
Våning: 6 av 8 (Hiss finns)

Stockholm - Kungsholmen / Hornsberg / Sara Lidmans Gata 6, 6tr

Välplanerad och smakfull 4:a i Hornsbergs strand!

På ett utmärkt läge i Hornsbergs strand presenterar vi nu en ljus och luftig 4:a om hela 100 kvm med hörnläge och två balkonger. Fastigheten färdigställdes för inflyttning 2012 och därmed har bostaden mycket moderna ytskikt med smakfull färgsättning och stilrena interiörer i såväl kök som badrum. Planlösningen disponeras genom en välkomnande entré med klinkerbelagt golv, som sedan tar er vidare in till kök och vardagsrum som har en öppen och social planlösning som inbjuder till umgänge. Vidare finns tre ordentliga sovrum, två mindre och ett större varav det sistnämnda har utgång till balkong. Badrummet är helkaklat och toppfräscht med både tvättmaskin och torktumlare. I hela lägenheten ligger det en fin ekparkett och det finns gott om förvaring i flertalet garderober och i en rymlig klädkammare i lägenhetens hall. Här bor du med direkt närhet till vatten och bad vid Hornsbergs strand och Kristinebergsklipporna som båda är välbesökta sommartid. Här finns även ett generöst utbud av restauranger och caféer längs med strandpromenaden och i Lindhagens galleria finns ytterligare utbud av livsmedelsbutiker och närservice. Kommunikationerna är goda med både bussar och tunnelbana. Varmt välkomna på visning!


Panorama

Köksinspiration

Provmöblera
Bostadsvisning i VR
Upplev bostaden genom virtuell verklighet på mobilen

För att se VR - fyll i ditt mobilnummer nedan, så får du ett sms med en länk. Surfa sedan in på sidan och sätt mobilen i ett VR-set.

Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Lägg till Kommentarer från vänner och ägare

I den här lägenheten och dess omgivningar har vi upplevt många härliga stunder. Här har vi träffat och glatt oss åt ett nytt barnbarn och här har vi firat hans första och andra år. Köket/vardagsrummet har varit lika mysigt och funktionellt när vi varit få som när vi varit många runt bordet. Ljust och härligt med fin utsikt mot det gamla bryggeriet. Och i de nära omgivningarna har vi firat konfirmation på bryggcafeet, ätit glass vid kajen och de badsugna har tagit ett dopp. Ett väldigt schysst ställe, helt enkelt...

Kjell Karlsten

Det vi älskat mest med den här lägenheten är nog köket! I detta rymliga, fräscha stora kök som lätt tar 8 personer har vi intagit många och långa middagar. De stora fönstren från tak till golv som släpper in ljus från tidig morgon till sen eftermiddag och med utsikt mot ett gammalt vackert bryggeri. Närheten till vattnet precis utanför dörren, grönområden och parker och förskola runt knuten. Känslan av att bara kunna ta med sig middagen ut och sitta vid bryggorna och ta sig ett kvällsdopp i solnedgången. Helt underbart!

Emelie Sundberg
Lägg till Vad vi gillar med Sara Lidmans Gata 6, 6tr

Nära till vattnet

 • 3

Ljuset faller in vackert

 • 3

Energisnål

 • 3

Stora förvaringsutrymmen

 • 3

Nära kollektivtrafik

 • 3

Barnvänligt område

 • 3

Trevliga grannar

 • 3
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall med praktisk mörk klinkers i entrén. Här finns utrymme för avhängning av ytterkläder på hatthylla, garderob samt i en stor anslutande klädkammare. Entrén förlängs sedan i en korridor som tar er ut till den ljusa och öppna planlösningen i vardagsrum och kök. Välkomna in!
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet är den här bostadens hjärta, där hela familjen kan samlas och umgås tillsammans och den öppna planlösningen mot köket inbjuder till socialt umgänge. Det höga, fria hörnläget på lägenheten gör att det här finns fönster i två väderstreck som släpper in solljus hela dagen. Här ryms soffgrupp, bord, mediamöbel och andra trivselmöbler.
 • Kök
  Stilrent kök med goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor med vita släta fronter. Stänkskydd i sten ovan den högblanka, mörka arbetsbänken. Hög maskinell standard med genomgående rostfria vitvaror bestående av kyl, frys, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin samt induktionshäll. Här ryms också en matplats för hela familjen, med härlig utsikt mot ett gammalt vackert bryggeri.
 • Sovrum 1
  Stort och ljust sovrum med utgång till den trevliga balkongen med plats för bord och stolar. I sovrummet finns det gott om plats för både dubbelsäng, sängbord och andra trivsel- eller förvaringsmöbler. Förvaring finns i en garderobsvägg.
 • Sovrum 2
  Mysigt och rofyllt sovrum med ett stort fönster bjuder på ett behagligt ljusinsläpp. Förvaring finns i två garderober och i rummet finns det plats för både säng, sängbord, skrivord och andra möbler. Rummet kan även förslagsvis användas som arbetsrum.
 • Sovrum 3
  Mysigt och rofyllt sovrum med ett stort fönster bjuder på ett behagligt ljusinsläpp. Förvaring finns i två garderober och i rummet finns det plats för både säng, sängbord, skrivord och andra möbler. Rummet kan även förslagsvis användas som arbetsrum.
 • Badrum
  Mycket fräscht och funktionellt helkaklat badrum, med vitt kakel i större modell på väggarna och klinkerbelagt golv i grå ton. Fullt utrustat med badkar, wc-stol, handdukstork och dubbla tvättställ på kommoder som utgör godförvaring. Här finns också tvättmaskin och torktumlare från Siemens under en praktisk arbetsbänk med översittande skåp.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  100,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  4 rum, varav 3 är sovrum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2012
 • Värme och ventilationsanl.
  Huvudsystemet för uppvärmning är fjärrvärme. Bergvärme finns som komplement och kan användas som "spetsvärme" vid stora energibehov. Föreningen har ett elavtal för samtliga lägenheter. Varje lägenhet är försedd med undermätare och var och en betalar för sin egen förbrukning. Kostnad för fjärrvärme ingår i årsavgiften. Kall- och varmvattenförbrukning ingår ej i årsavgiften utan betalas separat av varje bostadsrättshavare, efter egen förbrukning. El, kall- och varmvatten debiteras i efterskott med 4 månaders förskjutning, vilket innebär att tex förbrukning för sept-nov kommer i samband med månadsfakturan som gäller för 1:a kvartalet. Säljare och köpare reglerar själva övergångsperioder.
 • Beskrivning
  Flerfamiljshus
TV- och Internetanslutning
 • Föreningen har avtal med Canal Digital och basutbudet ingår i årsavgiften. Föreningen är även ansluten med fiber till Ownit via Stokab och varje lägenhet är ansluten med 100/100 Mbps fiber. Varje medlem tecknar själv kostnadsfritt avtal med Ownit. Bredband ingår i årsavgiften och specificeras separat på månadsavin. Canal Digital levererar IP-TV till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i årsavgiften. För att kunna se på IP-TV krävs en särskild mottagare som kopplas till TV:n. Föreningen står endast för en sådan mottagare per lägenhet. Denna tillhör föreningen och ska lämnas kvar vid överlåtelse.
Bilplats/Övriga byggnader
 • I föreningens två garage finns 106 respektive 15 bilplatser och fem MC-platser. I dagsläget är det kö till ledig plats. Avgiften per månad uppgår till 1804 kr inklusive moms (år 2016), som betalas månadsvis i förskott. Endast medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra garageplats. Uppsägningstiden är tre månader. Vid utträde ur föreningen sägs garageplatsen upp automatiskt. Det är inte tillåtet att överlåta sin köplats eller garageplats. Det är för närvarande ungefär 70 medlemmar som står i kö för garageplats och väntetiden är olika beroende på typ av parkeringsplats, ca 4-5 år för en singelplats. Hyran är 1840:-/månaden För vidare information, kontakta Parkman i Sverige AB som sköter driften och är ansvarig för garageplatserna samt garagekön. Kontaktperson är Lilian Forsling, telefon 08 – 734 90 00 eller via e-post lilian.forsling@parkman.nu.
Övrigt
 • Lägenheternas förråd är generellt sett placerade i lägenheten. Ett litet antal lägenheter har ett externt förråd i fastigheten.
Ekonomi
 • Avgift
  4 453 kr/mån
 • Försäkring
  200 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  200 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  ca 1120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  0,005058
 • Andel av årsavg.
  0,50581
 • Andelstal insats
  0,50581
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 917 kr/ månad Det obligatoriska tillägget betalar kostnad för förbrukat varm- och kallvatten samt hushållsel (individuell avräkning på förbrukning) samt kostnad för bredband, kabel-TV och IP-telefoni.
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningen har mycket god ekonomi. Det innebär att de avgifter vi har idag täcker våra kostnader utan problem. Föreningen sänkte avgifterna med 5 procent i januari 2016. Föreningen sänker avgifterna med ytterligare 10 procent från den 1 april 2017. Angiven avgift är efter sänkningen. Föreningen tillämpar rak avskrivning på 100 år. Föreningen äger marken för fastigheten.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Välbehaget.
 • Allmänt
  Brf Välbehaget är en äkta bostadsrättsförening som består av 225 lägenheter och 5 lokaler (lokalyta 555 kvm) på adresserna Elersvägen 44, 50, Hornsbergs strand 93, 95, 99, Lars Forssells gata 31, 33 och Sara Lidmans gata 2, 4, 6. Välbehaget färdigställdes för inflyttning under januari 2012 - december 2012. Husen är ritade av Herkommer & Toivo Arkitekter och är byggda av Skanska Sverige. Juridisk person får inte förvärva lägenhet i Brf Välbehaget. Förvaltas ekonomiskt av Österåkers Bostadsrättsförvaltning. Fastigheten är friköpt och byggnaden är uppförd med en genomgående tanke på att vara energisnålt. Huset är miljöcertifierat enligt det amerikanska miljösystemet LEED (Ledership for energy and enviromental design) och har klassats enligt den näst högsta nivån "LEED guld" (man kan få platina som mest). Läs mer på föreningen hemsida http://www.brfvalbehaget.se/.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Föreningen har mycket god ekonomi. Det innebär att de avgifter vi har idag täcker våra kostnader utan problem. Föreningen sänkte avgifterna med 5 procent i januari 2016. Föreningen sänker avgifterna med ytterligare 10 procent från den 1 april 2017. Föreningen tillämpar rak avskrivning på 100 år. Föreningen äger marken för fastigheten.
 • Gjorda renoveringar
  Byggnaden färdigställdes 2012 och har därmed inga renoveringsbehov.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  -Barn-och rullstolsförråd finns i varje trappuppgång. -I föreningens parkeringsgarage finns cykelförråd. Det finns även cykelställ på föreningens två innergårdar. -Föreningen har två soprum för källsortering, ett på Hornsbergs Strand och ett på Sara Lidmans Gata. Kärl finns för bland annat glas, wellpapp, elektronik, batterier och ljuskällor. - Det finns ingen gemensam tvättstuga i föreningen. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.
Området
 • Hornsbergs strand är ett till stora delar nybyggt och expansivt område på Kungsholmen. Här har man närhet till natur och härliga promenad - och löparstråk utmed strandpromenaden. Sommartid kryllar området av människor i alla åldrar som solar och badar. Restaurangtips är populära Lilys Burger, Primo Ciao Ciao och Piren. Nära också till Lindhagens galleria med ICA maxi som är en av innerstadens största matbutiker. Systembolag, apotek, restauranger, blomsteraffär, frisör m.m finns också här. Buss 50 går ofta och tar dig via Fridhemsplan och Centralen till Lappkärrsbergert. Inom ett par minuters promenad finns tunnelbanestationerna Stadshagen (blå linje) och Kristineberg (grön linje). Med bil nås Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten i Hornsberg.
 • Kommunikationer
  Goda kommunikationer med tunnelbanans blåa linje vid Stadshagen samt buss 50 och 61 som avgår med regelbunden trafik ett kvarter bort.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.
  Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.

  Säljer du din bostad med vinst måste du betala en skatt på hela eller delar av vinsten, en så kallad reavinstskatt på 22 %. Nu slopas taket för uppskov och du får istället betala en årlig skatt på 0,5% av vinsten.

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.