Behållare Behållare
Skyddat köp ikon
Skyddat Köp
Dela

Ramsö, Vaxholm

Referensnummer
495 787
Boarea
30 kvm
Rum
1 rum (1 sovrum)

Grindastugan med stora möjligheter och havsutsikt!

Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Skyddat köp ikon
Skyddat Köp
Dela
Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Området

Ramsö – en skärgårdsidyll på pendelavstånd från Strömkajen

Från kajen i Vaxholm åt öster ligger Ramsö mellan Tynningösund och Ramsösund. På Ramsö möts du av flakmopeder, grusvägar och skärgårdshus med punschverandor. I det vackra vänthuset på ångbåtsbryggan finns både bibliotek och gummistövlar som väntar på besök från sina ägare eller någon som vill låna en bok.

Fördelar med området

Båtliv Pendelfärja Lugnt Badstrand Sport och friluftsliv Båttaxi Landsbygd Fiske Hundvänligt Cykelstigar (mtb) Barnvänligt Parker/Grönområden

Historia

Ramsö har sedan förra sekelskiftet varit ett sommarnöje för många familjer. Ön är dock mest känd för sina varv som byggdes i början av förra seklet. Abrahamssons och Börjessons varv, Blombergs varv och varvet på Båtudden som bytt namn under åren till först Waxholmsvarvet och numera Ramsövarvet. Det var på varvet på Båtudden som ett 30-tal Petterssonbåtar byggdes vid sekelskiftet. Varvet gick i konkurs och 1915 startade Waxholmsvarvet i de gamla lokalerna. Som mest hade Waxholmsvarvet 200 anställda. På 1930-talet togs lokalerna över och varvet döptes då om till Ramsövarvet.

Ramsö idag

I dagsläget bor ett 40-tal personer permanent på ön och det finns två aktiva varv som bidrar till en levande skärgård. Ön har en blandad bebyggelse med många sekelskifteshus från förra seklet blandat med fritidshus från 60-70-talet och moderna villor och sommarnöjen från 2000-talet. Ramsö består av de olika delarna Ramsö, Ramsöholm och Ramsöberg. På Ramsö finns stora ångbåtsbryggan, badberget och en äng där midsommarfirande brukar firas traditionellt.

Att göra på Ramsö

Bad- och båtliv är centralt på Ramsö. På morgonrocksavstånd ligger gemensamma bryggor och badplatser. Att paddla runt Ramsö eller dra upp en gädda i vassen på östra sidan är enkla nöjen. Ramsö fastighetsägarförening, Ramsö vänner, tar hand om en del av de gemensamma ytorna på ön, däribland båthuset, fotbollsplanen och festplatsen på ängen nära stora ångbåtsbryggan. Föreningen har även hand om midsommarfirandet, boulen, sommarpuben och höstevenemanget ”Eld över hav och land”

Kommunikation

Ramsö trafikeras med Waxholmsbåt året runt med ett flertal turer från morgon till kväll. SL:s pendlarbåt tar dig till Vaxholm eller in till Strömkajen i Stockholm. På pendelbåten gäller SL-kort. Från Vaxholm går bussar till Danderyd eller Östra Station. Många använder egen båt och har båtplats i Vaxholm. Ramsö är bilfri och vanligaste kommunikationsmedlet på ön är flakmoped, cykel eller en och annan fyrhjuling eller golfbil
Söker du ett sjöställe, sjönära boende eller ett enklare fritidshus kan Ramsö vara ön för dig. Här finns något för alla.

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren