Sök Meny
Snart till salu

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Vendelsö / Vendelsömalm
Vendelsömalmsvägen 215
Boarea: 46,5 kvm
Avgift: 2 939 kr/mån
Rum: 1 rum
Våning: 2 av 3 (Hiss finns ej)

Vendelsö - Vendelsömalm / Vendelsömalmsvägen 215

Stor 1:a i populära Vendelsömalm!

Varmt välkomna till denna välplanerade och stora 1:a i populära Vendelsömalm! Lägenheten har genomgående generösa utrymmen och härligt ljusinsläpp. I hallen finns gott om plats för förvaring och köket bjuder in till matlagning och trevliga middagar. Rymligt vardagsrum med sovalkov skapar plats för såväl stor säng som sociala ytor. Här finns också ett stor badrum med badkar och fönster och tvättstugan ligger praktiskt och bekvämt i samma port. Belägen i en mycket bra förening där det bla finns bastu, gym, solarium, gästlägenheter och lokal att hyra. Tack vare en stabil och bra ekonomi ingår även det mesta i avgiften däribland hushållselen så här finns möjligheten till ett billigt boende. Välkommen till ett hem att verkligen trivas i!


Köksinspiration

Provmöblera
Välplanerat kök
Välplanerat kök
Bra med förvaring
Bra med förvaring
Ljust vardagsrum
Ljust vardagsrum
Fri utsikt
Fri utsikt
Praktisk sovalkov
Praktisk sovalkov
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Välkommen!
Välkommen!
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • HALL
  Stor hall med flera garderober och god förvaring. Laminatgolv och ljusa väggar. Säkerhetsdörr (2009).
 • VARDAGSRUM
  Generöst vardagsrum med parkettgolv och härligt ljusinsläpp. Praktisk sovalkov med plats för stor dubbelsäng.
 • KÖK
  Fräscht kök med plats för litet matbord, goda arbetsytor samt bra förvaring. Vitvarorna består av kyl/frys (Whirlpool, 2013), fläkt (Electrolux,2016) och spis (Electrolux,2016). Köksluckor och dörrar är från 2013.
 • BADRUM
  Rymligt badrum med badkar, handfat, WC och praktiskt vädringsfönster.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  46,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  1 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1967
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  151 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2009-05-04
TV- och Internetanslutning
 • TV genom Com Hem och bredband genom Bredbandsbolaget.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Det finns 224 parkeringsplatser (finns med eller utan motorvärmare), separat kö. I anslutning till gård 5 (nära port 231) finns ett motorcykel- och mopedgarage.
Ekonomi
 • Avgift
  2 939 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, el och kabel-TV
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Inre reparationsfond
  215 kr (Senast kontrollerad: 2016-12-13)
 • Överlåtelseavgift
  1 550,5 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  664,5 kr
 • Andel i förening
  0,30477
 • Andel av årsavg.
  0,30477
 • Andelstal insats
  0,30477
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, vatten, TV genom Com hem samt el. 125 kr tillkommer för internetuppkoppling.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Alfågeln 226 i Haninge. I föreningen finns 212 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Alfågeln är en HSB förening som finns i Haninge kommun ca 2 mil söder om Stockholm. Föreningen bildades 1983, men området byggdes redan 1967 och består idag av 212 lägenheter, 224 parkeringsplatser samt 48 lokaler. Varje gård har fantastiska uteplatser med grillmöjligheter och fina lekplatser för barnen. Utöver detta finns även eget café, bastu, solarium och gym. Vid varje gård finns ett gårdsombud utsett av styrelsen tillgängligt att svara på frågor. Förvaltning och skötsel av fastigheten samt ekonomisk förvaltning sköts av HSB Stockholm. Förvaltningskontoret finns på Sleipnervägen 115 i Handen, du kan även kontakta dem på tel. 010 442 11 00.
 • Gjorda renoveringar
  Under år 2000 drogs bredband in i samtliga lägenheter och i några av lokalerna. Upphandlingen av bredband gjordes hos Bredbandsbolaget. Föreningens största projekt genom tiderna avslutades våren 2002. För cirka 11 miljoner målades fasaderna om. Utöver detta så byttes alla porttak ut, skifferplattor lades på trapporna. Sidorna på portarna kaklades och sittbänkar byggdes. Huvudentreprenör var Hed Fasad AB. Nästa stora projekt som genomfördes var att yttermiljön, främst då gårdarna, fick en uppfräschning. Arbetet genomfördes av SM Marktjänst AB under 2003-2004. Under 2006 renoverades fastigheternas ventilationssystem, ett arbete som genomfördes av DJ Vent AB. Våren 2008 genomfördes ett dräneringsprojekt av vissa fastigheter grunder samt omledning av dagvatten och takavlopp. Entreprenör var LF Markconsult AB. I början av 2010 driftsattes ett elektroniskt passagesystem i fastigheterna. Installation, drift och underhåll sköts av Brandbergens Låshörna AB. Under 2012 lades nya tak på samtliga hus. Arbetet utfördes av LW Sverige AB. År 2013 byttes undercentralerna ut och detta arbete utförde HP Rör AB.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I föreningen finns en bastu som är belägen i källarplanet i port 209 och ett gym finns beläget i port 231 . Solariet finns i källarplanet i port 209. I anslutning till gård 2 nära gångvägen uppåt skogen finns en boulebana som tillhör föreningen. I källarplanet i port 211 finns Café Alfågeln. Där ordnas emellanåt caféaktiviteter och pubaftnar och lokalen kan hyras av medlemmarna för egen verksamhet av stillsammare slag. Cykel och barvagnsrum finns i husen. Föreningen förfogar över två gästlägenheter som kan hyras för kortare tid. Tvättstugor finns i följande portar: 189, 199, 207, 215, 223 och 231. Det finns också två grovtvättstugor som finns i portarna 199 och 223. Föreningen har även en aktiv pensionärsförening.
Området
 • Vendelsömalmsvägen ligger i lugnt och barnvänligt område med närhet till vackra strövområden, bra kommunikationer och ett flertal affärer. På gångavstånd finns Ica Maxi, Brandbergen C med bio och Handen C:s gedigna butiksutbud. Det finns flera skolor och förskolor i närområdet.
 • Kommunikationer
  Med bil kan du smidigt ta dig ut på 73:an som tar ca 15 minuter in till stan. Det finns ett flertal bussar i närheten bla en direktbuss till Gullmarsplan.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.
  Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.

  Säljer du din bostad med vinst måste du betala en skatt på hela eller delar av vinsten, en så kallad reavinstskatt på 22 %. Nu slopas taket för uppskov och du får istället betala en årlig skatt på 0,5% av vinsten.

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.