Hagavägen 3 / Älvkarleby

Unikt!

Slutpris
650 000 kr
Tomtarea
1 672 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
Älvkarleby Medora 168:143
Såld
2018-08-06
Bostaden är såld!

Denna tomt på Hagavägen såldes av oss 2018-08-06.

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Hagavägen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Förverkliga drömmen om att bygga din nästa bostad i ett torn! Tänk dig att restaurera detta charmiga torn, bygga enfamiljsbostad i flera plan eller mindre lägenheter med ett top-floor som har fantastisk utsikt över trädtoppar och hav, högt över alla andra och helt insynsskyddat. Passa på att spendera resten av sommaren skapandes nått helt eget!

Vattentornet som är 22 meter högt och ca 8 meter i diameter uppfördes 1908 av sågverkets och massafabrikens ägare Stora Kopparbergs Bergslags AB och har därmed anknytning till industrisamhället Skutskärs historia. Vattentornet togs ur bruk i slutet av 1940-talet. Det lär vara Sveriges äldsta konstruktion i denna byggteknik med armerad grovbetong som Bröderna Krueger tog med sig från USA 1908, samma år som tornet byggdes.

Invändigt finns idag en stor vattenbehållare i betong samt en trappa som går längst väggen upp till "koppen" och i köpet ingår även en naturtomt om ca 1700 kvadratmeter.

Vatten & avlopp samt fiber finns i gatan utanför, sedvanliga anslutningsavgifter tillkommer.

Några hundra meter från populära sandbankarna i Skutskär.

Kontakta ansvarig mäklare vid intresse!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration