Drottninggatan 9

Drottninggatan 9

Slutpris

6 000 000 kr


Uppsala

Drottninggatan 9


Slutpris
6 000 000 kr

Uppsala

Exceptionell & arkitektritad våning med mycket eftertraktat cityläge

Äntligen finns möjligheterna att förvärva denna sällsynta och arkitektritade våning högst upp i huset på Drottninggatan 9. Här finner du en fullständigt unik utsikt över Domkyrkan från den väl tilltagna balkongen. Utöver detta finner ni även preferenser såsom stor öppen spis, exklusiva tillval, sociala ytor, hög takhöjd samt en mycket genomtänkt planlösning. Hiss finns självklart bekvämt från markplan upp till den översta våningen.

I bostadsrättsföreningen Gamla Stadshotellet bor ni i en förening med smakfullt arkitektoniskt samband mellan modern arkitektur och Stadshotellet som har anor från 1850-talet. I denna trevliga bostadsrättsförening finns flera hyreslokaler som lägger en god ekonomisk grund för föreningen. I dagsläget hyrs restauranglokalen ut till självaste Melker Andersson och hans uppskattade Heart & Bones och Brick Bar. Andra hyresgäster är en frisör och en kiosk. I föreningen finns det två ljuvliga innergårdar samt god tillgång till parkeringsplatser som hyrs ut genom separat kö. Här nedan finner ni länkar till diverse information om bostadsrättsföreningen och läsvärd information om Gamla Stadshotellet.

Här har du möjligheten att bo på Uppsalas paradgata i ett mycket eftertraktat och modernt arkitektritat hus på Drottninggatan 9. Utanför bostadsrättsföreningens grindar har du tillgång till hela stadskärnans shopping, kulturliv, välrenommerade restauranger och caféer. Det finns flertalet vackra parkmiljöer intill bostaden såsom Botaniska trädgården, Engelska parken, Stadsparken och Fyrisåns årum. Eller varför inte vandra kring i Öfre Slotts anrika kvarter? Utmärkta cykelvägar erbjuder goda möjligheter att cykla till skola och arbete, både i närheten, såsom Akademiska sjukhuset och universitetets institutioner, men också t ex Ulltuna universitet. Från bostaden finns hela stadskärnan att tillgå samt ett ypperligt bra pendlarläge till tågstationen med en promenad om 6-8 minuter.

Bostadsrättsföreningens hemsida
https://www.allabrf.se/brf-gamla-stadshotellet-uppsala

Info om Gamla stadshotellet
Wikipedia:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Uppsala_stadshotell
Digitaltmuseum
https://digitaltmuseum.se/011013938669/stadshotellet-uppsala-hornet-av-drottninggatan-och-tradgardsgatan-uppsala


Boarea
129 kvm
Avgift
6 068 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns)
Såld
2019-05-16

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.