Karlsrogatan 83 A / Sommarro / Uppsala

Unik etagevåning om 155 m² plus ett 17 m² uterum

Slutpris
4 925 000 kr
Boarea/biarea
139/16 kvm
Avgift
8 102 kr/mån
Rum
6 rum (4 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2019-04-26
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Karlsrogatan såldes av oss 2019-04-26. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Karlsrogatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Sommarro är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Denna fantastiska lägenhet i två plan är verkligen unik i sin utformning och känsla. Entrén till bostaden ligger en trappa upp och på detta plan finns alla fyra sovrummen varav ett med en balkong mot den gröna gården på baksidan. På detta plan finns även ett badrum, goda förvaringsutrymmen och ett fint vardagsrum i ljust gavelläge och med en vacker trapp till det nedre planet som är ett s.k. souterrängplan. På detta plan finner man ett helt underbart kök som uppfördes 2015 i en öppen planlösning mot ett allrum. Köket är mycket välgenomtänkt både vad gäller funktion och design. De ovanliga åttkantiga fönstren förstärker den unika känslan ytterligare. År 2015 installerades även allrumsdelens braskamin och ett nytt WC-rum. År 2005 expanderade lägenheten sin yta på detta plan genom att bygga till en tvättstuga med dusch och bastu. Ett souterrängplan innebär att utanförliggande marknivå på vissa håll ligger över golvnivån på insidan, i denna lägenhet främst i tvätt/dusch/bastu-utrymmet. Det gör att viss del av arean mättekniskt klassas som biarea istället för boarea. Lägenhetens boarea blir därmed 139 m² och biarean blir 16 m² vilket blir hela 155 m² tillsammans. Utöver detta tillkommer även det 17 m² stora uterummet vilket också i allra högsta grad bidrar till lägenhetens särart och trevnad. På en avsats i trappen mellan våningsplanen finns en altandörr till det inbyggda uterummet med tralldäck, ett ljusgenomsläppligt tak, murade väggar och ett flertal öppningsbara fönster mot innergården i sydväst och mot nordväst. Uterummet har även en egen låsbar entré en halv trappa upp från framsidan. Detta utrymme skapar en villaliknande känsla och är guld värd från vår till höst. Föreningen har för närvarande flera lediga parkeringsplatser som går att hyra från 100 kr/mån.

Sommarro är i mångt och mycket så idylliskt som namnet antyder. Det är ett lagom stort bostadsrättsområde i ett lätt kuperat område omgivet av äldre villabebyggelse. Här bor man mycket centralt men har samtidigt natur och grönska tätt inpå sig i alla riktningar. Åt ena hållet ligger den stora stadsskogen med motionsspår och vandringsstigar. Åt andra hållet ligger Hågadalen och Nåstens naturreservat som är hela 17 km² stort. Den närmaste förskolan är Gluntens montessori som även har skola i årskurserna F-6. Hågadalens skola F-6 ligger också i närheten liksom Bergaskolan F-6. Vid Västertorg finns all tänkbar service med två livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral, folktandvård mm. Inom en radie av några hundra meter ligger sammanlagt fyra restauranger.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Sommarro

Sommarro är i mångt och mycket så idylliskt som namnet antyder. Det är ett lagom stort bostadsrättsområde i ett lätt kuperat område omgivet av äldre villabebyggelse. Här bor man mycket centralt men har samtidigt natur och grönska tätt inpå sig i alla riktningar.

Kommunikation

Det är enkelt att resa kollektivt med stadsbussarna, linjerna 2, 7 och 12 trafikerar bl a busshållplatsen ”Sommarro”. För den cykelburne finns mycket fina cykelvägar som leder in till centrum.

Fritid och friluftsliv

I Sommarro bor ni nära till grönområden såsom Stadsskogen och Hågadalens naturreservat som erbjuder både motionsslingor, elljusspår och friluftsliv. Här finns även Ekebydalen nära inpå med kolonilotter, dammar och fin natur.

Service

Sommarro erbjuder några restauranger, bl a omtyckta Yukikos Sushi och ytterligare närservice finner ni vid Västertorg med matbutiker, vårdcentral, apotek, folktandvård, frisör, bibliotek och bank.

Skola och omsorg

En närliggande förskola är Gluntens montessori som även har skola i årskurserna F-6. Flertalet förskolor finns även i intilliggande Eriksberg. Hågadalens skola med (årskurs F-6) ligger också i närheten liksom Bergaskolan (årskurs F-6).

Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.