Karlsrogatan 83 A

Karlsrogatan 83 A

Slutpris

4 925 000 kr


Sommarro— Uppsala

Karlsrogatan 83 A


Slutpris
4 925 000 kr

Sommarro— Uppsala

Unik etagevåning om 155 m² plus ett 17 m² uterum

Denna fantastiska lägenhet i två plan är verkligen unik i sin utformning och känsla. Entrén till bostaden ligger en trappa upp och på detta plan finns alla fyra sovrummen varav ett med en balkong mot den gröna gården på baksidan. På detta plan finns även ett badrum, goda förvaringsutrymmen och ett fint vardagsrum i ljust gavelläge och med en vacker trapp till det nedre planet som är ett s.k. souterrängplan. På detta plan finner man ett helt underbart kök som uppfördes 2015 i en öppen planlösning mot ett allrum. Köket är mycket välgenomtänkt både vad gäller funktion och design. De ovanliga åttkantiga fönstren förstärker den unika känslan ytterligare. År 2015 installerades även allrumsdelens braskamin och ett nytt WC-rum. År 2005 expanderade lägenheten sin yta på detta plan genom att bygga till en tvättstuga med dusch och bastu. Ett souterrängplan innebär att utanförliggande marknivå på vissa håll ligger över golvnivån på insidan, i denna lägenhet främst i tvätt/dusch/bastu-utrymmet. Det gör att viss del av arean mättekniskt klassas som biarea istället för boarea. Lägenhetens boarea blir därmed 139 m² och biarean blir 16 m² vilket blir hela 155 m² tillsammans. Utöver detta tillkommer även det 17 m² stora uterummet vilket också i allra högsta grad bidrar till lägenhetens särart och trevnad. På en avsats i trappen mellan våningsplanen finns en altandörr till det inbyggda uterummet med tralldäck, ett ljusgenomsläppligt tak, murade väggar och ett flertal öppningsbara fönster mot innergården i sydväst och mot nordväst. Uterummet har även en egen låsbar entré en halv trappa upp från framsidan. Detta utrymme skapar en villaliknande känsla och är guld värd från vår till höst. Föreningen har för närvarande flera lediga parkeringsplatser som går att hyra från 100 kr/mån.

Sommarro är i mångt och mycket så idylliskt som namnet antyder. Det är ett lagom stort bostadsrättsområde i ett lätt kuperat område omgivet av äldre villabebyggelse. Här bor man mycket centralt men har samtidigt natur och grönska tätt inpå sig i alla riktningar. Åt ena hållet ligger den stora stadsskogen med motionsspår och vandringsstigar. Åt andra hållet ligger Hågadalen och Nåstens naturreservat som är hela 17 km² stort. Den närmaste förskolan är Gluntens montessori som även har skola i årskurserna F-6. Hågadalens skola F-6 ligger också i närheten liksom Bergaskolan F-6. Vid Västertorg finns all tänkbar service med två livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral, folktandvård mm. Inom en radie av några hundra meter ligger sammanlagt fyra restauranger.


Boarea/biarea
139/16 kvm
Avgift
8 102 kr/mån
Rum
6 rum (4 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2019-04-26

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.