Kohagsvägen 1B / Sunnersta / Uppsala

Stor villa nära Ekoln i hjärtat av natursköna Sunnersta!

Slutpris
7 000 000 kr
Boarea/biarea
192/100 kvm
Driftkostnad
49 318 kr/år
Tomtarea
1 189 kvm
Rum
7 rum (4 sovrum)
Såld
2020-10-19
Bostaden är såld!

Denna villa på Kohagsvägen såldes av oss 2020-10-19. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Kohagsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Sunnersta är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till Kohagsvägen 1B!

Här bor Ni naturnära i vacker miljö med Ekoln samt Sunnerstabadet endast på några minuters promenadavstånd i mycket omtyckta och familjevänliga kvarter i Sunnersta.

Bostaden som renoverats i både entréplanet och det övre planet, är med sina 192 kvm boarea + 100 kvm biarea och totalt 7 rum - den utmärkta bostaden för den större familjen eller för den som önskar gott om sällskapsytor.
Planlösningen fördelar sig på tre plan med separat källaringång vilket ger möjlighet för framtida ägare att dela av huset för att skapa t ex uthyrningsdel, generationsboende eller arbetsplats för egen verksamhet.

Från en välkomnande entré nås en rymlig hall med gästwc och ordentligt med plats för avhängning av familjens ytterplagg. En separat klädkammare i hallen ger goda möjligheter för ytterligare förvaring i entréplanet.
I direkt anslutning till hallen finns ett väl tilltaget kök med matplats för 8-10 personer och utgång till altandäcket samt trädgården via en altandörr. Köket är väl utrustat med god förvaring i köksskåp och bra arbetsytor finns att tillgå i o m en praktiskt köksö samt flera bänkytor.
De två sovrummen i entréplanet ligger på var sin sida om det helkaklade badrummet. I anslutning till dessa rum finns en inre hall med en skjutdörrsgarderob.
Vidare finns ett stort vardagsrum i vinkel med en öppen spis och två utgångar till trädgården via altandörrar. Vardagsrummet har flera, större fönsterpartier vilket ger ett fint ljusinsläpp i rummet. De dubbla altandörrarna i glas skapar en nära kontakt med utomhusmiljön mot den lummiga trädgården på husets baksida.
På övre plan finns ett möblerbart allrum som idag används som tv-/spelrum och en nyrenoverad Wc/dusch samt en klädkammare. På vardera sida om allrummet finns ytterligare två sovrum, bägge rymliga till storleken.
I källarplan finns en stor gillestuga med öppen spis, hobbyrum, tvättstuga, duschrum med bastu och flera förråd samt en matkällare. Ytorna i källarplanet är i originalutförande förutom gillestugan som tillkom på 90-talet. Här finns det gott om förvaringsutrymme och möjlighet att inreda t ex ett spa eller träningsrum i o m de stora, extra ytorna.

Trädgårdstomten om 1 198 kvm erbjuder flera ytor för social gemenskap. Det finns möjlighet till att placera sittgrupper på husets altandäck som är i flera etage och vid en uteplats under tak för den som vill njuta av solen såväl morgon som kväll. Här finns även gott om utrymme för t ex bollspel, lek eller kojbygge. Tomten är väl uppvuxen och har stora gräsytor, flertalet äldre träd bl a äppelträd, ask, lönn, häckar samt buskar. Det finns gott om blommande växter och buskar som bl a pionbuske, svartvinsbärsbuskar, engelsmansvin, blåbollstistel samt stäppsalvia.
Det finns ett 1-bilsgarage med vidbyggd carport och uppställningsplats för ytterligare 2 bilar på den asfalterade uppfarten.

Sunnerstabadet (f d Kohagsbadet) ligger ca 250 m från huset och det är nära till Lyssnaängsbadet samt Granebergs IP. Huset har ett ypperligt läge i Sunnersta, perfekt för den aktiva familjen med flera löpspår (t ex blå spåret, gula och röda stigen), KFUM Alnäs och i anslutning till detta - vackra promenadvägar längs med Ekoln,
Närmaste förskola Sunnersta Naturskola ligger i direkt närhet, på samma gata som bostaden. Orrparkens förskola, Trasthagens förskola och Sunnerstaskolan (F-åk 5) ligger på kort promenadavstånd. Även matbutiken Coop Sunnersta ligger på bekvämt avstånd med ca 10 minuters promenad från fastigheten.
Uppsalas slalombacke - Sunnersta Alpin med liftar samt kvällsbelysning ligger ett par minuter bort och har härliga backar för både skid-/och pulkaåkning vintertid. För den cykelintresserade finns en uppsjö av stigar att utforska i närområdet.
Centrala Uppsala nås förutom med bil och stadsbuss även via en vacker cykelväg längs Fyrisån.

Varmt välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Sunnersta

Sunnersta/Graneberg är en tätort som ligger ca 7 km söder om Uppsala. Området består till större delen av villor men även en del bostadsrätter och hyresrätter. Sunnersta är mest känt för dess närhet till Ekoln och den populära Sunnerstabacken.

Service

I Sunnersta finns matbutik, pizzeria och restaurang vid Skarholmen. Intill Sunnersta ligger Gottsunda centrum där all tänkbar service finns såsom 2 stora mataffärer, klädbutiker, ett mattorg m bl a Feskarn, Sushirestaurang och Triller bageri. Vidare finner ni vårdcentral, BVC, Folktandvård, Systembolag, bibliotek, gym, simhall och öppen förskoleverksamhet. I Ultuna, som ligger före infarten till Sunnersta, finns stora delar av SLU’s verksamhet, smådjursklinik, BVC, Vårdcentral och Friskis och Svettis.

Skola och barnomsorg

Det finns flera förskolor i området, både med kommunala och fristående. De närmaste grundskolorna är Sunnerstaskolan (åk F-5), Internationella Engelska skolan (åk 4-9) samt Gottsundaskolan (åk 6-9).

Fritid och friluftsliv

Sunnersta har flera fina grönområden, bl a Vårdsätraskogen och Gottsundagipen med skidspår vintertid, kolonilotter, fotbollsplaner, mountainbikesleder och vackra promenadstigar. Här finner ni två badplatser, Lyssnaängens badplats, med kiosk sommartid, och Sunnerstabadet. Det finns även ett hundbad, Lerstabadet, med omgärdande stängsel. Längs med Vårdsätraviken, Ekoln och Fyrisån sträcker sig en naturskön strandpromenad som kan följas hela vägen in till stan. Sunnerstaåsens fritidsområde erbjuder slalombacke med lift och tre nedfarter, kanot- och kajakuthyrning, vandringsstigar, elljusspår med skidspår på vintern, ett rikt fågelliv, pulkabacke, café som är öppet vintertid, naturgym och lekplats. KFUM Alnäs Fritidsgård anordnar sommarläger för barn och ungdomar med bl a segelskola, tennis, fotboll, basket och höghöjdsbana.

Kommunikationer

Möjlighet till båtplatser finns vid Skarholmen där Uppsala Motorbåtssällskap, Uppsala Segelsällskap och Ekolns segelklubb håller till. Vid Fyrisåns utlopp finns ytterligare en båtklubb. Flera stadsbussar går till och genom Sunnersta, dagtid ungefär var 10:e minut och kvällstid var 20:e minut. Via Dag Hammarskjölds väg finns en snabbcykelbana in till stan som underhålls väl även under vinterhalvåret. För den som vill ha en mer naturskön cykelväg in till stan finns möjlighet att cykla längs med Fyrisån.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.