Kummelön Stensvik

Kummelön Stensvik

Slutpris

7 250 000 kr


Kristinehamn

Kummelön Stensvik


Slutpris
7 250 000 kr

Kristinehamn

Idyllisk strandfastighet med 300 m egen strand vid Vänern!

Nu finns det en unik möjlighet att bli ägare till en magisk fastighet i enskilt läge där endast fantasin sätter gränserna! Din alldeles egna strand på 300 m vid Vänern, 7 ha mark (5 ha skog), ett bostadshus, ett gästhus, en carport samt en maskinhall med 4 hästboxar på ca 400 kvm är några av de attributen som denna fastighet erbjuder. När du åker in genom de privata grindarna så öppnas landskapet upp med en härlig ängsmark som om intresset finns kan styckas av. Runt gården går en väl tilltagen grusväg som leder dig runt carporten och sedan vidare mot huvudbyggnaden samt gästhuset. Huset är utrustat med både fiber samt godkänt avlopp med reningsverk och infiltrationsanläggning (2017) vilket gör att fastigheten både kan används som sommarbostad eller åretruntbostad. I huvudbostaden finns det även en avslappnade bastu samt en stor terrass samt två andra uteplatser som förhöjer livskvaliteten. Vidare är bostaden endast 15 m från strandkanten där det finns en kaj och möjlighet att bygga en brygga (efter erforderligt bygglov). Här kan du även njuta av att fiska då fastigheten har både fiskerätt samt jakträtt. Från fastigheten är det enbart 35 min till Karlstad samt 25 min till Kristinehamn där samtliga nödvändigheter finns.

Du tar ett varv på den anlagda grusuppfarten som leder dig runt carporten, upp mot gästhuset och sedan ner mot boningshuset igen.. Du kliver ut och förtrollas av den magiska utsikten, där 300 m strandlinje breder ut sig. Med nyfikna steg går du förbi det röda boningshuset från 1909 och vidare ner mot kajen, här ställer du dig och tittar ut på Vänerns glittrande vatten samtidigt som du andas in den friska luften och lyssnar på fåglarna som kvittrar. Vid denna kaj har det förut varit en båtbyggare plats men den används nu mera som en badplats. Här har det tidigare även varit en vacker brygga som brett sig ut i vattnet, vilket inte är helt omöjligt om man vill återskapa en egen (Efter bygglov har beviljats).

Väl inne i huset finns en hall som ger utrymme till att hänga av sig ytterkläderna samt värma fötterna på den vattenburna golvvärmen. Till vänster finner du sedan en dörr som leder dig till husets pannrum, här finns en kombipanna som både går att värma upp med el och ved. Det finns även en rymlig ackumulatortank på 3000 l samt ett FTX system. Du går ut från pannrummet och till nästa dörr som går till huset första badrum, här har ytskikten inte ändats sedan 1990 men är i gott skick. Vidare genom badrummet kommer du sedan till bastun, även här ifrån kan du avnjuta den härliga utsikten över Vänern. Du kliver ut från bastun och stannar när du kommer till vardagsrummet. Här möts du av flera panoramafönster som gör att det är svårt att skilja på ute eller inne. Från vardagsrummet tar du dig till huset kök som är rymligt med goda förvaringsplatser samt plats för ett matbord. Den ena dörren från köket leder dig ut till tvättstugan/groventrén medan den andra dörren leder dig vidare till ett rum som går att använda som sovrum eller kontor. Du fortsätter din färd upp genom trappan och möts av ett allrum, två sovrum samt ett badrum. Från allrummet finns sedan utgången till en stor altan som har sin utsikt mot vattnet. Från denna plats kan du avnjuta en kopp kaffe medan solen går upp eller varför inte en god middag med härliga vänner/familj.

Du fortsätter din färd ut och tittar ut mot den vackra åkern samt upp mot maskinhallen. Allt du tittar på nu ingår i denna vackra fastighet, 1 ha åker samt 5 ha skog. Med beslutsamma steg går du upp mot maskinhallen och väl inne möts du av en härlig rymd, här finns det både plats för båt, traktor samt fyrhjulig om så önskas. Du fortsätter in i hallen och möts av fyra boxar som passar utmärkt till hästarna samt flera andra rum som kan nyttjas till kontor, förvaring eller sadelkammare.


Tomten sträcker sig även framför grannfastighetens boningshus där om så önskas kan säljas av.
Varmt välkommen på visning!
Detta är en fastighet som måste upplevas på plats.


Boarea/biarea
87/14 kvm
Driftkostnad
79 626 kr/år
Tomtarea
6.4663 ha
Rum
5 rum (3 sovrum)
Fastigh.bet
KRISTINEHAMN KUMMELÖN 1:5
Objekttyp
Övrigt
Såld
2022-04-21

Mäklarhuset Karlstad

Denna gård på Kummelön Stensvik såldes av oss 2022-04-21. Se alla våra försäljningar i Kristinehamn samt även på Kummelön Stensvik.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.