Hults gata 31A / Askim / Göteborg

Klimatsmart hus!

Slutpris
8 375 000 kr
Boarea
140 kvm
Driftkostnad
16 605 kr/år
Tomtarea
793 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)
Såld
2020-01-24
Bostaden är såld!

Denna villa på Hults Gata såldes av oss 2020-01-24. Se alla våra försäljningar i Askim samt även på Hults Gata

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Askim är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Föreställ dig hur det skulle vara att bo i ett hus som har 0 kr i nettoenergikostnad, där det står negativa belopp på elräkningen under halva året. Föreställ dig känslan att kunna ladda din elbil med ren egenproducerad solel. Och att kunna bada i en pool uppvärmd med solenergi. Nu har du möjligheten att förvärva ett klimatsmart nyproducerat hus som gör just detta.

När ni kliver in i huset möts ni av ljuset från de stora härliga fönstren som sträcker sig från golv ända upp i nock. Stor parkering med plats för tre bilar. Varav en med laddstolpe för elbil så ni kan köra bil till och från jobbet på solel. Utomhuspool uppvärmd med solceller.

Fastigheten är belägen i ett barnvänligt och attraktivt område. I närheten finns tre grundskolor, många förskolor, ett flertal föräldrakooperativ samt familjedaghem. Här kan man leva ett aktivt liv med promenader eller löprundor i Sandsjöbackas natur, ett bad i Sisjön eller varför inte ett dopp i sommarparadiset Askimsbadet. Askim har vuxit i popularitet och omfång under flera decennier och ändå har man Göteborgs storstadspuls på bekvämt avstånd, från Askims Stationsväg tar du dig till centrala Göteborg på ca 20 min med Rosa Express.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Askim - en mysig stadsdel

Väljer du att slå dig ner i Askim möts du av mysiga villaområden med snirkliga gator och lummig natur vart du än vänder dig. Lugnet råder över området vilket passar perfekt för livsnjutaren att bosätta sig på.

Naturområden & havet

Ett starkt signum för Askim är närheten till hav, skog och mark. Rekreation- och badmöjligheterna utmed stadsdelens långa kuststräcka gör området perfekt om somrarna och vandringslederna i Sandsjöbacka naturreservat är ett måste. Askimsbadet är en populär badplats och hit drar sig de flesta Askimsborna en varm sommardag. I Askim finns det även gott om golfklubbar för den intresserade med stora fina banor.

Aktiviteter för alla åldrar

Om du tycker om att ägna dig åt olika sportiga aktiviteter finns här ett 60-tal olika föreningar att välja mellan där de största finns inom fotboll, badminton, tennis, ridning, bordtennis, Friskis & Svettis samt gymnastik. Tack vare det stora utbudet av natur finns det stora ridmöjligheter och därav finns det många hästgårdar runt ikring stadsdelen. Andra föreningar som finns här är exempelvis hembygdsförening, scouting, båt- och bryggföreningar och pensionärsverksamheter. För att ta sig in till de centrala delarna i Göteborg är det enkelt att hoppa på Rosa expressbussen vid antingen Askimsbadet, Askims kyrka, Askims Stationsväg och Askims Svartmosseväg. Denna tar dig på cirka 30 minuter in till centralstationen där det kryllar av restauranger och shoppingmöjligheter.

Barn och ungdomar

Barn och ungdomar utgör en tredjedel av Askims befolkning. De många föreningarna som finns här blir därför en viktig mötesplats för de yngre men också för de äldre. I denna stadsdel finns det gott om utbud gällande förskolor, grundskolor och gymnasium, exempelvis Askimsskolan, Trollängsskolan, Stormvägens förskola, Gjutegårdens förskola och Hultskolan. Tack vare tryggheten och lugnet i Askim är det perfekt för barnfamiljen att flytta hit.

Historia

Askimsområdet blev svenskt under 1200-talet. Vid mitten av 1500-talet hade bebyggelsen fått den utbredning som i huvudsak bibehölls till 1800-talets slut. Under 1800-talet ändrades byarnas och gårdarnas karaktär då laga skiftet började genomföras. Vissa byar här än idag kvar sin täta miljö och inom Hults by är det gamla vägsystemet välbevarat och flera av gårdarna ligger kvar på samma ställen som förr i tiden. Billdals gård var den främsta i bygden och är idag ett bra exempel på en herrgårdsmiljö som de hade på 1800-talets senare hälft.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.