Åsberget 4B / Billdal / Göteborg

Hus på Åsberget med magisk havsutsikt!

Utgångspris
9 500 000 kr
Boarea/biarea
ca 158/124 kvm
Driftkostnad
46 187 kr/år
Totalareal
2 000 kvm
Rum
8 rum (4-5 sovrum)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Visningar
 • Sön 24 nov 14:30-15:30

  Anmälan krävs

 • Mån 25 nov 17:00-17:30

  Öppen visning

Boka Budgivning
Läs mer om budgivning

Detta öppna suterränghus bjuder bland annat på bra planlösning, fint ljusinsläpp och två öppna spisar. Huset är ca 282 kvm i bruksarea fördelat på 158 boyta, 78 kvm biyta i suterräng, 30 kvm biyta garage/förråd, 16 kvm biyta bastu och rymmer åtta rum och kök. Här bor du havsnära, familjevänligt och otrafikerat i ett hem där du bara kan flytta in.

Det som framför allt sticker ut med detta hus är den magiska havsutsikten från bastun på berget.
Här ingår en tomt om ca 2000 kvadratmeter (tomtytan är under ombildning och kommer fastställas runt årsskiftet 2019/2020) som innebär stora möjligheter för såväl vuxna som barn. Husets stora terrass, som nås via vardagsrummet och övervåningen, passar utmärkt för såväl lek som umgänge.

På Åsberget 4B bor du havsnära, familjevänligt och otrafikerat med närhet till förskola, skola, bra kommunikationer, köpcentrum och vackra grönområden. Skintebo Bryggor ligger ett stenkast från huset och du hittar även Askims Ishall en cykeltur bort. Stora Amundön, T-Bryggan och Hovås Kallbadhus ligger en halvtimme från bostaden.
Välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Magisk havsutsikt från tomten.
Utsikt från bastun och berget bakom huset. Här finns det möjlighet att bygga ytterligare en terrass med badtunna och friggebod.
Stor uteplats om ca 35 kvm. Bastu på berget ovanför fastigheten.
Bastu med havsutsikt.
Här kan ni avnjuta flera trevliga bastubad med familjen och vännerna.
Vardagsrum på övervåningen med havsutsikt.
De stor och många fönsterpartierna tillför mycket ljus.
Vardagsrummet avslutas med en stor matplats i anslutning till köket.
Från vardagsrummet och matplatsen finns utgången till terrassen.
Uteplats om ca 35 kvm i sydvästläge.
Trappa från entréplanet leder er upp till övervåningen. Här finns kök, vardagsrum med stor matplats, tre sovrum samt badrum.
Ljust och fräscht Puustellikök renoverat år 2013.
Rymlig matplats i köket med utgång till terrassen samt trappan som leder er till bastun på berget.
Det första sovrummet på övervåningen.
Det andra sovrummet på övervåningen närmast badrummet.
Det stora sovrummet på övervåningen med utgång till balkongen med havsutsikt.
Badrummet på övervåningen.
Här finns båda badkar och dusch.
Gillestuga i entréplan. Ett trevligt rum att samla gästerna på innan ni går upp till övervåningen för att avnjuta en trevlig middag.
Gillestuga
Sovrummet i entréplan.
Arbetsrum eller ytterligare ett sovrum i entréplanet.
Gäst wc i entréplanet.
Gäst wc i entréplanet.
Sällskapsrum i anslutning till bastun inne i huset.
Välkomnande hall med avhängning.
Bastu uppe på berget bakom fastigheten med magisk havsutsikt.
Fastigheten från gatan med bastu ovanför.
Visa alla 30 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Planlösning - Entréplan:

  Hall:
  Öppen och luftig hall med avhängningsmöjlighet. Här är det ljus färgsättning på väggarna och klinker på golvet, fräscht och praktiskt regniga dagar. I hallen finns gäst wc med toalett och handfat. Trappan från hallen leder er upp till övervåningen.

  Gillestuga:
  Sällskapsrum i anslutning till entrén och hallen med fungerande öppen spis. Perfekt rum att samla gästerna i innan ni går upp till övervåningen för att avnjuta en trevlig middag.

  Sovrum:
  Ljust och trevligt sovrum i anslutning till gillestugan med glasdubbeldörrar.

  Arbetsrum/sovrum:
  Rymligt rum, används idag som arbetsrum, kan göras om till ytterligare sovrum.

  Hobbyrum:
  Ett rum med många funktioner, här kan familjens yngre medlemmar samlas med sina vänner för att spela spel eller titta på tv.

  Relax:
  Från hobbyrummet kommer ni in i relaxavdelningen med inomhus bastu och dusch.

  Tvättstuga:
  Fullt utrustad tvättstuga renoverad år 2007 med klinker på golvet. Tvättmaskin av märket Bosch från 2018, torktumlare av märket Bosch från år 2007. Varmvattenberedare från år 2007.

  Förråd:
  I anslutning till tvättstugan finns ett förråd.

  Planlösning - Övervåning: Trappan från entréplanet leder er upp till detta plan. Här finns vardagsrum med matplats och utgång till den stora terrassen om ca 35 kvm i nordvästerläge, kök med utgång till trappan som leder er upp på berget bakom huset där bastun finns. Tre sovrum, ett av sovrummen med utgång till balkong om ca 11 kvm i sydvästläge samt badrum.

  Vardagsrum:
  Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Oftast har man det för att se på tv, koppla av efter en arbetsdag eller umgås med familjen och era vänner. Rummet har både rymd och ljus och skapar en trevlig atmosfär att vistas i. Härifrån kommer ni ut till den stora terrassen med sol hela dagen. Här kan ni koppla av i loungemöblerna med familjen och era vänner innan eller efter ni har avnjutit en trevlig middag i solnedgången. En perfekt avslutning på dagen!

  Matplats:
  I vardagsrummet och i anslutning till köket finns matplatsen med plats för stor matsalsmöbel och flera gäster.

  Kök:
  Här är hemmets hjärta. Det är ofta det rummet man har som central punkt i ett hem då man tillbringar mycket tid i just köket varje dag. Därför är det otroligt viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Stilren och fräsch inredning från år 2013 av märket Puustelli med vita luckor. Det ljusa kaklet ovanför arbetsbänken matchar den mörka stenskivan och ger köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken består av kyl och frys av märket Siemens från år 2013, spishäll av märket Siemens från år 2013, varmluftsugn av märket Husqvarna från år 2012, fläkt av märket Siemens från år 2013, diskmaskin av märket Miele från år 2012, microugn av märket Husqvarna från år 2012. Köket har en öppen planlösning med matplats för sex personer. Härifrån kommer ni ut till terrassen samt trappan som leder er upp till bastun med havsutsikt.

  Bastu på berget:
  På berget finns den nybyggda år 2018 bastun med magisk havsutsikt. Här kan ni avnjuta flera trevliga bastubad med familjen och vännerna. På berget nedanför bastun finns möjlighet att bygga ytterligare en terrass med badtunna och friggebod.
  (Skisser på potentiell baksida, som kan byggas utan bygglov med friggebod, altan som är max 1,8 m över marken samt en pool som ligger insynsskyddad finns under rubriken viktiga dokument.)

  Sovrum:
  I den här delen av fastigheten finns tre sovrum. Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Därför är det en fördel att sovrummen ligger svalt och bort från sällskapsytorna.
  Sovrum ett och två ligger på vänstra sidan i hallen med fönster i norrläge mot baksidan av huset. Här finns det gott om plats till säng, skrivbord och förvaring. Sovrummen är lika stora med två inbyggda garderober.

  Hallen med fyra inbyggda garderober fortsätter in i fastigheten där det tredje sovrummet med fönster i söderläge ligger.
  Sovrummet är väl tilltaget, här finns det gott om plats till dubbelsäng med sängbord. Inbyggda garderober längs med hela väggen samt utgång till inbyggd balkong i sydvästläge med havsutsikt. Här kan ni koppla av med ett glas vin eller en kopp te på kvällen.

  Badrum:
  Ljust och fräscht badrum med infällda spotlights i taket. Delvis kaklade väggar och klinker med skön golvvärme på golvet. Inbyggt badkar med jaccuzi och separat dusch med betongglasvägg. Stilren inredning med spegelskåp och kommod med dubbla handfat och sidoskåp där ni kan förvara rena handdukar samt hygienartiklar.

  Garage/förråd:
  Från fastigheten kommer ni in och ut till garaget och förrådet som är ca 30 kvm.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  ca 158 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren)
 • Total bruksarea ca 282 kvm fördelat på boyta 158 kvm, biyta 78 kvm, garage/förråd 30 kvm. Attefallshus, nuvarande bastu ca 16 kvm i biyta.
 • Biarea:
  124 kvm
 • Bruksarea:
  282 kvm
 • Rum:
  8 (4-5 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
  GÖTEBORG SKINTEBO 301:1
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp:
  Suteräng
 • Byggnadsår:
  1979
 • Om-/tillbyggnadsår
  2013 ombyggnad av kök, 2008 nytt tak och pannor, 2011 ommålning av fasad, nya räcken. 2018 bastu.
 • Standardpoäng:
  40
 • Mark:
  Berg
 • Grundmur:
  Betongplatta på mark
 • Grund:
  Betong
 • Stomme:
  Betong, trä regelverk
 • Bjälklag:
  Betong/trä
 • Fasad
  Stående träpanel ovanför suterrängplan
 • Takbeklädnad:
  Betongpannor
 • Utv plåtarbeten:
  Plåtisol
 • Fönster
  Trä målat, 2/3 Isolerglasfönster
 • Ventilation:
  Självdrag
 • Skorstenstyp:
  Murad skorsten
 • Kommentar, skorsten
  Skorstenen är trycktestad i oktober 2019. Sotning 2019-06-14
 • Vatten:
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp:
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Direktverkande el i golvlister större delen av övre plan och hela entréplanet samt elelement i köket, 2 st Luft/luftvärmepump
 • Allmän information
  Friliggande villa i suterräng med garage och separat bastu på berget med havsutsikt.
 • Renovering omarbetning etc
  2007 renovering av golvet i utrymmet där vattenberedaren finns samt ny varmvattenberedare. 2007 renovering av tvättstugan med nytt klinkergolv med golvvärme. 2007 en del fönster och isolerfönsters kasetter är utbytta. Nytt tak ca 2008 (nya takpannor, underlagspapp och läkt), 2011 om målning av fasad, fönster och altanglasräcken. Betongtrappan på utsidan, målat innerdörrar. Kök från 2013. 2019 ny motor till markis.
 • Fel och brister
  Spjäll till den öppna spisen på övervåningen går ej att stänga. Handdukstorken i badrummet fungerar ej. Jaccuzzi fungerar britsfälligt, en bubbelstråle fattas i badkaret. Skada i vägg i sovrummet på övervåningen, skada i garderobsdörren på övervåningen närmast badrummet. AC mode är ej inkopplat i luftvärmepumpen. Spricka i toalettstolen i entré planet.
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Energiprestanda, primärenergital:
  180 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2019-10-25
 • Besiktningsman:
  Emma Gustafsson
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fiber framdraget till fastigheten.
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  Balkong i sydvästläge på övervåningen om ca 11 kvm samt en stor terrass ovanför garaget om ca 35 kvm i nordvästläge.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  Attefallshus ca 16 kvm, bastu med havsutsikt i separat hus på berget ovanför fastigheten.
 • Beskrivning, parkering
  Garage och förråd om ca 30 kvm samt plats för ytterligare två-tre bilar på uppfarten framför garaget.
Gemensamhetsanläggningar
 • Göteborg Skintebo Ga:14, Göteborg Skintebo Ga:15
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  2000 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Beskrivning, tomt
  Sluttande trägårdstomt med berg bakom fastighet. Insynsskyddat med havsutsikt, ca 2000 kvadratmeter (tomtytan är under ombildning och kommer fastställas runt årsskiftet 2019/2020)
 • Planbestämmelser
  Askim, detaljplan För Bostäder Söder Om Skintebovägen, Detaljplan (Beslutsdatum: 20180125, Registreringsdatum: 20180213), Askim, villor Söder Om Skintebovägen(kv Holmögadd), Detaljplan (Beslutsdatum: 19930422)
 • Samfällighet:
  Göteborg skintebo s:8
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  5 998 000 kr (Fastställt avseende år 2019)
 • Byggnadsvärde:
  3 204 000 kr
 • Markvärde:
  2 794 000 kr
 • Typkod:
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår:
  1979
 • Försäkring:
  5 710 kr/år
 • Vatten och avlopp:
  4 070 kr/år
 • Renhållning:
  940 kr/år
 • Sotning:
  167 kr/år
 • Vägav/Snö:
  200 kr/år
 • Elkostnad:
  35 000 kr/år
 • Gatubelysning:
  100 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad:
  46 187 kr/år
 • Antal personer i hushållet:
  2
 • Försäkring:
  Vardia
 • Fastighetsskatt:
  8 049 kr/år
 • Upplåtelseform:
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 7 pantbrev om totalt 7 000 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Favenzi Pizzeria
  421 m
  Sociale
  1,66 km
 • Skolor
  Senapskornets förskola
  196 m
  Nygårdsskolan
  864 m
  Förskola Uggledal
  1,25 km
 • Kommunikationer
  Skintebo
  433 m
  Billdals Gård
  856 m
  Hästebäck
  972 m
  Uggledal
  1,15 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 195 m
 • 3 min
 • 4 min
 • 12 min
 • Hav
 • 279 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 4 min
 • Hållplats - Skintebo
 • 433 m
 • 4 min
 • -
 • 10 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier