Åsberget 4B / Billdal / Göteborg

Hus på Åsberget med magisk havsutsikt!

Slutpris
9 300 000 kr
Boarea/biarea
158/124 kvm
Driftkostnad
46 187 kr/år
Tomtarea
1 986 kvm
Rum
8 rum (4-5 sovrum)
Såld
2019-12-11
Bostaden är såld!

Denna villa på Åsberget såldes av oss 2019-12-11. Se alla våra försäljningar i Billdal samt även på Åsberget

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Billdal är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Detta öppna suterränghus bjuder bland annat på bra planlösning, fint ljusinsläpp och två öppna spisar. Huset är ca 282 kvm i bruksarea fördelat på 158 boyta, 78 kvm biyta i suterräng, 30 kvm biyta garage/förråd, 16 kvm biyta bastu och rymmer åtta rum och kök. Här bor du havsnära, familjevänligt och otrafikerat i ett hem där du bara kan flytta in.

Det som framför allt sticker ut med detta hus är den magiska havsutsikten från bastun på berget.
Här ingår en tomt om 1986 kvadratmeter som innebär stora möjligheter för såväl vuxna som barn. Husets stora terrass, som nås via vardagsrummet och övervåningen, passar utmärkt för såväl lek som umgänge.

På Åsberget 4B bor du havsnära, familjevänligt och otrafikerat med närhet till förskola, skola, bra kommunikationer, köpcentrum och vackra grönområden. Skintebo Bryggor ligger ett stenkast från huset och du hittar även Askims Ishall en cykeltur bort. Stora Amundön, T-Bryggan och Hovås Kallbadhus ligger en halvtimme från bostaden.
Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Billdal - med närhet till både storstad och natur

Det som en gång i tiden var ett litet jordbrukssamhälle har nu utvecklats till en fin och mysig liten tätort och består av nitton olika områden som alla har närhet till storstad såväl som naturområden. Billdal är ett lugnt, tryggt och familjärt område perfekt för familjen att slå sig ner på.

Aktiviteter i Billdal

Sporten har länge varit viktig för Billdal och här finns exempelvis fotbollsklubben Hovås Billdal IF, innebandyklubben Lindås Waves, seglingsklubb, ridklubb, Askims ishall, paintballfabriken och mycket mer. Valmöjligheten är stor både för stora och små vilket gör Billdal till en aktiv och innovativ tätort. Med naturen runt hörnet är det lätt att ta sig ut på en långpromenad i lummiga stråk. Här hittar du Billdalsparken med fina promenad- eller joggingslingor och det stora naturreservatet Sandsjöbacka öster om Billdal. Åt väster finner du många fina badplatser längsmed havskanten och här längs kusten rekommenderas det att ta en kajaktur för att uppleva området från havssidan.

Familjeliv

I Billdal är utbudet av förskolor och grundskolor stort vilket gör att barnen kan gå i skola nära hemmet. Tack vare skolorna och alla föreningar som finns skapar området en stark samhörighet och en social interaktion människor emellan som stärker tryggheten i Billdal. För de yngre barnen finns Krokodilskogen och Billdalsparkens Lekplats där de kan springa och leka. I Billdal finns både café, pizzerior, thaimat och sushi om familjen vill mysa till det med lite take away en fredagskväll.

Kommunikation

För den som vill ta sig in till de centrala delarna av Göteborg där utbudet av butiker, restauranger och caféer är större är det bara att hoppa på bussen som tar dig på cirka 45 minuter direkt in till Nordstan. Är du sugen på att se mer av Kungsbacka sydost om Billdal tar det 20 minuter med bil och cirka en timme med kollektivtrafiken för att ta sig dit.

Historia

Billdal var under 1500-talet en by bestående av två hemman. Under 1700-talet utvecklades Billdal Västergården till Askims sockens mest betydande och år 1862 köptes egendomen av den kände grosshandlaren och träpatronen James Robertson Dickson som spenderade flera hundra tusen kronor på utvecklingen av gården. Han lät riva det gamla huset och uppförde en ny stor villa, utvidgade trädgården och anlade en park i engelsk stil. Arkitekten för herrgården var Johan August Westerberg. När Säröbanan anlades under åren 1898-1903 placerades den första stationen i Billdal.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.