Funningevägen 101 / Bosnäs / Borås

Slutpris
675 000 kr
Referensnummer
31 948
Tomtarea
1 388 kvm
Såld
2014-10-20
Bostaden är såld!

Denna villa på Funningevägen 101 såldes av oss 2014-10-20. Se alla våra försäljningar i Borås

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Bosnäs är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

I detta pampiga, K-märkta hus med spröjsade, kopplade originalfönster, huggen stensockelgrund, stående träpanel, lertegelpannor på taket och dubbla murstockar gömmer sig både spegeldörrar och vedspisar.
Flera trägolv och ursprungliga snickerier finns kvar, i vissa rum sitter originaltapeter och innerbågar finns till nästan alla fönster. Huset, som 1926 ersatte den äldre mangårdsbyggnaden från 1850, har härliga rum och stor potential och är i många stycken orört.

Innanför hallen, som nås via entrén med verandan, ligger ett rymligt kök med bröstpanel av pärlspont, skafferi och vedspis. Härifrån nås också köksentrén på husets gavel.
På bottenvåningen finns även ett stort, öppet vardagsrum samt ett rum lämpligt för matsal eller extra sovrum.

I hallen på ovanvåningen har man börjat arbeta med att öppna upp kattvindarna. Här finns också ett sovrum med originaltapeter, trägolv och ett tak som tidigare varit pappspänt men vars breda plankor nu är blottade. I det andra sovrummet har en av väggarna, mot den ena av kattvindarna, tagits ned. I anslutning till detta sovrum, och hallen, finns ett litet kök med vedspis. Köket, som är beläget i kupan med fönster mot sjösidan, har pärlspontsklädda väggar och tak.

Husets stora tomt är lummig och har gott om varierande växlighet om sommaren.
På andra sidan vägen och ned för slänten ligger en av Bosjöns många vackra, små badplatser.

Stort renoveringsbehov föreligger.
För mer information angående tillvägagångssättet vid renovering kontakta gärna Fredrik Hjelm, Stadsantikvarie på Borås Stad 033 358503, 0704-558503.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.