Göteborg

Referensnummer
406 349
Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 1 bilder
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Området

Stadsdelen beläget mitt i hjärtat av Göteborg

Lorensberg är beläget mitt i hjärtat av Göteborg. Stadsdelen genomkorsas av Kungsportsavenyn som erbjuder stora valmöjligheter.

Restauranger & Shopping

På Kungsportsavenyn hittar du det mesta av världar. Där erbjuds det en hel uppsjö med restauranger av både lyxig- och normal karaktär. Gatan är också kantad av shoppingbutiker om du känner för att uppdatera garderoben med mode av högsta kvalitet där hemma. Om butikerna ändå inte räcker till kan du fortsätta in mot Göteborg centrum med antingen spårvagn från Valand till Brunnsparken eller genom en kort promenad på tio minuter.

Kultur

Högst upp på Kungsportsavenyn finner du statyn Poseidon skapad av Carl Milles, vilken invigdes redan 1931. Här breder Götaplatsen ut sig vilket gör hem för de stora kulturinstitutionerna Stadsteatern, Konserthuset och Göteborgs Konstmuseum. Här kan du vara med om många upplevelser som institutionerna erbjuder.

Evenemangsstråk & Uteliv

I Lorensberg återfinns Göteborgs stora evenemangsstråk där du finner attraktioner såsom Filmstaden Bergakungen, Världskulturmuseet, Scandinavium, Svenska Mässan, Universeum och Liseberg. Vidare erbjuder Lorensberg ett fullspäckat uteliv där nattklubbarna är många genom Kungsportsavenyn. För den som gillar partaj och sena kvällar är detta ett ypperligt område att bo i. För den som inte är intresserad av nattklubbarnas fart så är det inte heller av störande karaktär i området.

Historia

Lorensberg är ett namn som alla göteborgare är väl bekant med. Namnet kommer från en köpman som hette Lorens Petersen vilken drev ett litet landeri i området och som senare dog år 1800. Landeriet överläts sedan till vinhandlaren Evers som fick värdshusrättigheter för stället. 1864 brann hela fastigheten ner till grunden. Det dröjde sedan tre år innan det byggdes upp igen av specerihandlaren Robert Graf. År 1910 började den sista stora epoken för gamla Lorensberg. Då övertog Sophus Petersen Lorensberg och gjorde det till den legend det blivit. Den siste ägaren var dennes son Bengt innan det revs för att ge plats åt nya Lorensberg och ersättas med Park Avenue Hotels Restaurant. Bilden visar Lorensbergs entré och park från den norra sidan av Engelbrektsgatan i slutet av 1800-talet.

Fördelar

#Lyxrestauranger
#Restauranger
#Liv i rörelse
#Caféer
#Konserter och stora evenemang
#Muséer
#Teater
#Nattklubbar
#Storstad
#Bio
#Barer
#Gym
#Butiksgata/köpcentrum
#Rikt kulturliv
#Lokal spårtrafik

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn