Behållare Behållare
Dela

Göteborg

Referensnummer
406 349

Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Dela
Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Området

Stadsdelen beläget mitt i hjärtat av Göteborg

Lorensberg är beläget mitt i hjärtat av Göteborg. Stadsdelen genomkorsas av Kungsportsavenyn som erbjuder stora valmöjligheter.

Fördelar med området

Lyxrestauranger Restauranger Liv i rörelse Caféer Konserter och stora evenemang Muséer Teater Nattklubbar Storstad Bio Barer Gym Butiksgata/köpcentrum Rikt kulturliv Lokal spårtrafik

Restauranger & Shopping

På Kungsportsavenyn hittar du det mesta av världar. Där erbjuds det en hel uppsjö med restauranger av både lyxig- och normal karaktär. Gatan är också kantad av shoppingbutiker om du känner för att uppdatera garderoben med mode av högsta kvalitet där hemma. Om butikerna ändå inte räcker till kan du fortsätta in mot Göteborg centrum med antingen spårvagn från Valand till Brunnsparken eller genom en kort promenad på tio minuter.

Kultur

Högst upp på Kungsportsavenyn finner du statyn Poseidon skapad av Carl Milles, vilken invigdes redan 1931. Här breder Götaplatsen ut sig vilket gör hem för de stora kulturinstitutionerna Stadsteatern, Konserthuset och Göteborgs Konstmuseum. Här kan du vara med om många upplevelser som institutionerna erbjuder.

Evenemangsstråk & Uteliv

I Lorensberg återfinns Göteborgs stora evenemangsstråk där du finner attraktioner såsom Filmstaden Bergakungen, Världskulturmuseet, Scandinavium, Svenska Mässan, Universeum och Liseberg.
Vidare erbjuder Lorensberg ett fullspäckat uteliv där nattklubbarna är många genom Kungsportsavenyn. För den som gillar partaj och sena kvällar är detta ett ypperligt område att bo i. För den som inte är intresserad av nattklubbarnas fart så är det inte heller av störande karaktär i området.

Historia

Lorensberg är ett namn som alla göteborgare är väl bekant med. Namnet kommer från en köpman som hette Lorens Petersen vilken drev ett litet landeri i området och som senare dog år 1800. Landeriet överläts sedan till vinhandlaren Evers som fick värdshusrättigheter för stället. 1864 brann hela fastigheten ner till grunden. Det dröjde sedan tre år innan det byggdes upp igen av specerihandlaren Robert Graf. År 1910 började den sista stora epoken för gamla Lorensberg. Då övertog Sophus Petersen Lorensberg och gjorde det till den legend det blivit. Den siste ägaren var dennes son Bengt innan det revs för att ge plats åt nya Lorensberg och ersättas med Park Avenue Hotels Restaurant. Bilden visar Lorensbergs entré och park från den norra sidan av Engelbrektsgatan i slutet av 1800-talet.

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren