Göteborg

Referensnummer
425 113
Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 1 bilder
Området

Stampen - mer centralt kan det inte bli

Strax öster om Centralstationen breder Stampen ut sig och har allt som city kan erbjuda i form av shopping, nöje och kultur.

Centralt men ändå tillfredsställande grönområden

Mitt i staden rinner Fattighusån fram som har ett flertal bryggor att slå sig ner på och bredvid Stampkyrkogården finns en stor grönskande park som är perfekt för picknick och sköna promenader. Du har även bara ett par minuters promenad till Trädgårdsföreningen som är en av Europas bästa välbevarade 1800-talsparker.

Nöjen och evenemang

Vid Stampen ligger Ullevi och söderut längs Skånegatan breder evenemangsstråket ut sig där du bland annat har Filmstaden Bergakungen, Världskulturmuséet, Svenska Mässan, Universeum, Scandinavium och Liseberg. Om de är den mer shoppinginriktade så har du köpcentret Nordstan när du går förbi Centralstationen och erbjuder cirka 200 butiker och restauranger. Andra shoppingområden i närheten är också Arkaden, Nordiska Kompaniet och gatorna kring Domkyrkan.

Kommunikation

Göteborgs Centralstation ligger bara ett stenkast ifrån Stampen. Utanför Centralstationen har du även de flesta spårvagnskommunikationerna om du skulle vilja röra dig mer utanför staden eller bara ta dig smidigt till Avenyn, Ullevi eller Liseberg.

Historia

Under första världskriget uppstod en stor bostadsbrist i Göteborg som också fortsatte även efter krigets slut. Omkring 1920 uppfördes vid Stampen ett par bostadspaviljonger som endast var utrustade med spisrum. Dessa var endast avsedda för ensamma personer eller äldre par så man skulle kunna säga att det var stadens första pensionärshem. År 1942 revs paviljongerna för att breda plats för industribyggnader i form av bryggerier och brännerier.

Fördelar

#Bussar
#Lokal spårtrafik
#Cykelbanor
#Caféer
#Parker/Grönområden
#Tågstation
#Konserter och stora evenemang
#Gym
#Stort shoppingutbud
#Butiksgata/köpcentrum
#Restauranger
#Stadspuls
#Bowling
#Stort nöjesutbud
#Cykeluthyrning

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn