Behållare Behållare

Vasastaden, Göteborg

Referensnummer
454 765
Boarea
66 kvm
Rum
2 rum

Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Dela
Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Området

Vasastaden - En elegant stadsdel

I Vasastaden bor du i en av Göteborgs mest eleganta stadsdelar. De gamla stenfasadernas vackra detaljer ger området en helt egen karaktär och närheten till allt gör att man verkligen vill bo i denna stadsdel.

Fördelar med området

Lokal spårtrafik Gym Cykelbanor Hippt Lyxrestauranger Barer Motionsspår Parker/Grönområden Stort shoppingutbud Nattklubbar Caféer Stadspuls Restauranger Liv i rörelse

Naturnära

Med ett par minuters promenad når du Kungsparken där du kan avnjuta en härlig picknick. Här sitter många och njuter av stadspulsen under sommarkvällarna då du kan sitta och blicka ut över uteserveringarna på andra sidan ån.
Om du är ute efter mer storslagen natur kan du ta en kort promenad bort till Slottsskogen som erbjuder förutom en djurpark, också stora grönområden perfekta för picknick eller att umgås med vänner på. I parken finns flera trevliga restauranger och caféer och under vår- och sommartid rekommenderas ett besök bland de vackra azaleablommorna i Azaleadalen. Slottsskogen är också ett bra ställe att promenera eller jogga på.
I Vasastaden kan du även ta en promenad i Vasaparken om du inte har lust att ta dig till Slottsskogen.

Restaurang- och shoppingliv

Vasastaden är väldigt krogtätt om du känner för att ta dig ett glas vin eller någon annan alkoholfri dryck. Här finns det också gott om restauranger och butiker. Är du ute efter mer storslagen shopping ligger Avenyn runt hörnet där det erbjuds både lyxiga och normala restauranger och likaså butiker. Om utbudet ändå inte skulle räcka tar det endast ett par minuter med spårvagn in till centrala staden.

Kommunikation

Med spårvagn kan du lätt komma in till centrum från Vasaplatsen. Där kan du ta antingen linje 7, 2, 3, 10 eller 16 och hoppa av vid Domkyrkan eller Brunnsparken. Mer information hittar du på vasttrafik.se.

Historia

Kring 1860 började Göteborgs utvidgning och den dåvarande stadsplanen fick ge vika för en ny. Vasastaden planerades som en förnäm stadsdel med stora påkostade byggnader. Den norra delen av Vasastaden byggdes ut med stenhus i nyrenässans-, sekelskiftes och jugendstil och den södra och yngre delen fick en blandad bebyggelse präglad av nationalromantiken. Betlehemskyrkan invigdes 1881 och ligger på samma plats som den nuvarande kyrkan. I Vasaparken kunde man åka kälke på om vintrarna och backen kallades för "Skojarbacken".
Den nuvarande Vasaplatsen kallades tidigare för Flygarns Haga. Kvinnan på bilden hette troligen Maria Pettersson och hon hyrde ett rum av husets ägare, fru Welin. Hon sitter här med sin katt i famnen. En intressant interiör från den tiden då bilden togs 1895.

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren