Götaverksgatan 20 / Lindholmen / Göteborg

En pärla med utsikt

Slutpris
2 450 000 kr
Boarea
34.5 kvm
Avgift
2 483 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
12 av 16 (Hiss finns)
Såld
2020-03-17
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Götaverksgatan såldes av oss 2020-03-17. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Götaverksgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Lindholmen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen högt upp i huset till denna enrumslägenhet i mycket gott skick. När du kliver över tröskeln möts du av en ljus och välplanerad bostad med smakfulla materialval. En bostad som erbjuder goda förvaringsmöjligheter, ljusinsläpp från två väderstreck och en milsvid utsikt. Lägenhetens balkong blir lätt en favoritplats där du kan avnjuta många soltimmar och en utsikt över vackra Göteborg. Ett bekvämt boende med både diskmaskin och tvättmaskin i lägenheten och goda kommunikationsmöjligheter alldeles runt hörnet.

Här bor du nära vattnet och i en förening som bland annat erbjuder elbilar och elcyklar att hyra. Expansiva Lindholmen växer så det knakar. Här växer Karlastaden fram och du har ett stort serviceutbud av restauranger, butiker, gym och mysiga caféer i närheten. Ett boende för dig som som kräver hög standard.

Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Lindholmen - Ett redan hippt men fortfarande framväxande område

På en av Hisingens södra delar mittemot Masthugget finner du Lindholmen som i dagsläget genomgår en omfattande bostadssatsning. Här kommer Göteborgs nya landmärke stå vilken är skyskrapan Karlatornet som kommer vara färdigt 2021.

Naturnära

På Lindholmen har du både nära till hav såsom naturområden. Här kan du ta färjan från både Slottsberget och Lindholmspiren som tar dig till diverse stadsdelar i Göteborg. Du kan även ta färjan till både Fredrikshavn i Danmark och Kiel i Tyskland! Inte långt bort från Lindholmen finner du Keillers Park på Ramberget vilket är 87 meter högt och ger en makalös utsikt över Göteborg. Här kan du promenera och motionera på de fina stigarna berget erbjuder.

Mat och upplevelser

På Lindholmen finns ett stort utbud av restauranger och caféer. Ta en fika längsmed vattnet på Snövit Konditori eller på Café Elena eller varför inte köpa hem nybakat bröd från stenugnsbageriet BAKA. För restaurangbesök finns ett stort antal längsmed vattenstråken såsom Cuckoo´s Nest och Rollin Bistros. På Teater Aftonstjärnan kan du titta på teater eller bio. På andra sidan bukten mot Eriksberg återfinns monumentet Vindarnas tempel som nås på en kort promenad. Utbudet av restauranger, caféer och event kommer också att öka i och med Karlastadens framväxt.

Familjeliv

På Lindholmen finns både förskola, grundskolor i alla årskurser, gymnasium samt universitet. Vidare finns goda möjligheter till att motionera i området eller ägna sig åt någon hobby. Här finns Göteborgs Curlinghall, Lundbystrandshallen, Santoshallen, Nordic Wellness, Hagabadet, Arena 5 med flera vilket gör att familjen kan hitta på mycket i de lokala delarna utan att behöva ta sig över till innerstaden. Om man ändå vill ta sig in till city kan man ta buss 16 eller 55 och komma in till stan på bara tio minuter.

Historia

Lindholmen omtalas första gången 1333, då kung Magnus Eriksson daterar en skrivelse som löd ”den befästa Lindholmen”. Det handlade då om den dåvarande befästningen som låg på Slottsberget som var en kungsgård vid namn Borgen Lindholmen. På Gustaf Vasas tid fanns det planer att flytta Nya Lödöse till platsen omkring Lindholmen men det blev inte av och slottet fick förfalla. På 1870-talet röjdes resterna av slottet bort för att bereda plats för bostäder åt personalen på Lindholmens varv som kan ses på bilden. Theodor Tranchell, grundaren av Lindholmens varv blev en av banbrytarna för ångbåtsbyggeriet i Göteborg.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.