Kapplandsgatan 146
Kapplandsgatan 146
Robin Lindh, ansvarig mäklare i Göteborg Väster
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Kapplandsgatan 146


Högsbo— Göteborg

Kapplandsgatan 146


Kommande försäljning

Högsbo— Göteborg

Nyrenoverat kök och bredband inkluderat i avgiften! Här bor ni på första våning, med fritt och insynsskyddat läge. Bra planlösning och lättmöblerade rum samt en stor inglasad balkong. Badrummet som är helkaklat är utrustat med bland annat golvvärme och tvättmaskin. Stabil och omtyckt förening med fina gemensamhetsutrymmen och trevliga innergårdar.

Kapplandsgatan ligger i ett lugnt och barnvänligt område endast 7 minuter med spårvagn till Linnéstaden med hela dess nöjesutbud. Bekvämligheter såsom skola, dagis affärer och kommunikationer finns inom gångavstånd. Cykelbanor leder in till city och ut till havet om man blir sugen på ett dopp. Man har dessutom nära till Göteborgs mest besökta smultronställen; Botaniska Trädgården, Slottsskogen och Änggårdsbergen.

Kontakta ansvarig mäklare Robin Lindh på tel: 0766-28 73 12, för mer info!


Boarea
66 kvm
Avgift
4 235 kr/mån
Rum
3 rum
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Göteborg Väster

Kontakta Robin för mer information kring Kapplandsgatan 146.

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Rakt fram från hallen, ligger kökets matplats med plats för 4- 6 personer. Köket är nyligen renoverat med ljusa köksluckor och bänkskiva i marmormönster, över arbetsbänken sitter vitt kakel. Maskinell utrustning som finns är kyl/frys, induktionshäll, spisfläkt, varmlufts och mikrovågsugn samt diskmaskin. Fönster ut mot den härliga innergården.

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp, soffbord och tv-möbel. Den inglasade balkongen nås även från vardagsrummet. Balkongen är möblerbar för 4 personer och kan användas större delen av året.

Invid vardagsrummet ligger det ena av två sovrummen. Här ryms både dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Detta rum har ett perfekt läge intill klädkammaren som har allt vad som behövs för den praktiska förvaringen.

I anslutning till hallen ligger lägenhetens andra sovrum mot lugn innergård. Detta passar utmärkt både som barnrum men också arbetsrum.

Lägenhetens stilfulla badrum nås från hallen. Väggarna är helkaklade och på golvet ligger ett ljust klinker med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch och duschväggar, tvättställ, toalettstol, handdukstork samt tvättmaskin.

I denna stilfulla lägenhet är det bara att flytta in! Väldisponerade kvadratmeter medför möjlighet för användning av varje yta. Perfekt för paret eller den lilla familjen.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

66 kvm

Rum

3 rum

Våning

2 av 3


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1961


03
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

P-däck: 200kr/mån. P-plats nedre inkl. motorvärme: 275kr/mån. Kallgarage: 400 kr/mån, varmgarage: 550 kr/mån, MC-plats i kallgarage: 200 kr/mån. Föreningen har även 30 platser med laddstolpe som kostar 500 kr/mån + 1,40 kr/kWh.
Separat kö gäller för p-plats. Det finns även 14 besöksplatser på övre parkeringsdäck, varav några med laddstople. På p-däcket finns även två bilar från Sunfleet bilpool..


Ekonomi

01
Avgift

4 235 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten och internet/TV

Försäkring

200 kr/mån

Hushållsström

500 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

700 kr/mån

Kommentar driftskostnad

Driftskostnader gäller för nuvarande ägare och kan variera beroende på antal personer i hushållet, livsstil, avtal osv.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes med 7% 1 januari 2023.


Föreningen

01
Benämning

HSB BRF Skörden i Göteborg.

Markägare

Marken är tomträtt

Allmänt

Brf Skörden ligger på Kapplandsgatan i Högsbo och är en välskött och trivsam förening som består av 250 lägenheter. Husen stod klara för inflyttning 1961 och ligger runt gröna gårdar som inbjuder till lek och avkoppling. Närhet till såväl centrum, slottsskogen som till Axel Dahlströms Torg med affärer men också kommunikationer, natur och hav.

Bostadsrättsföreningen Skörden är en trevlig och mycket välskött förening med härliga gröna gårdar med tillgång till grill- och lekplatser. Området runt Kapplandsgatan, som föreningen ligger på, är fridfullt och populärt bland både yngre och äldre. På nära avstånd finner du Axel Dahlströms Torg med mataffär, bank, apotek, postservice, café med mera. Dagis, förskola och grundskola finns inom gångavstånd. Du tar dig enkelt till vackra Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Ruddalens motionsområde samt Linnégatan med dess enorma utbud av affärer och Caféer men framför allt finns havet inom cykelavstånd.

Du tar dig enkelt till vackra Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Ruddalens motionsområde samt Linnégatan med dess enorma utbud av affärer och Caféer men framför allt finns havet inom cykelavstånd

De goda kommunikationerna gör det enkelt att ta sig till centrala Göteborg. Närmsta spårvagnshållplats är Axel Dahlströms torg med linje 1, 2, 7 och 8.

Observera att obligatoriskt medlemskap i HSB krävs för köpare!

Kommande renoveringar

2022 - Dränering längs med Kapplandsgatan
2022 - Genomgång av ventilationen samt OVK-besiktning
2022 - Injustering av värmesystem samt översyn av radiatorer och
termostater
2022-2023 - Underhåll av tak och fasader

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes med 7% 1 januari 2023.

Gjorda renoveringar

2001 - 2002 - Ombyggnad badrum till våtrum samt byte av rör- och
elinstallationer.
2010 - 2011 - Upprustat kallgarage och övre parkering.
2014 - 2015 - Åtta tvättmaskiner har bytts ut mot nya.
2016 - 2017 - Ny bastu och relaxavdelning.
2017 - 2018 - Fastigheterna har kopplats upp till bergvärme via Panncentralen
2017 - 2018 - Göteborgs energi har efter överenskommelse med föreningen
installerat laddstolpar på en del av
föreningens gästparkeringar
2018 - 2019 - Byte av elinstallationer i källare och trapphus, samt byte till energisnål
och rörelsestyrd belysning
2018 - 2019 - Installation av digitalt passersystem med taggar för åtkomst till
gemensamma utrymmen
2019 - 2020 - Byte av armaturer för belysningen på innergårdarna för att få bättre
och mer energisnål belysning

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensamma utrymmen, förutom tvättstuga, är cykel- och barnvagnsförråd samt bastu. Föreningen har en övernattningslägenhet samt en föreningslokal 40+ platser. Övernattningslägenheten kostar 300 kr/ dygn samt föreningslokalen 350 kr/ dygn. Besök föreningens hemsida för att läsa mer https://www.hsb.se/goteborg/brf/skorden/foreningen/faciliteter/

Andel av BRF nettoskuldsättning

54 385 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen är eventuellt baserad på fel andelstal och kan därför vara felaktig.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 235 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten och internet/TV
Försäkring
200 kr/mån
Hushållsström
500 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
700 kr/mån
Kommentar driftskostnad
Driftskostnader gäller för nuvarande ägare och kan variera beroende på antal personer i hushållet, livsstil, avtal osv.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 7% 1 januari 2023.

Området
Mäklaren om Högsbo i göteborg

Mäklaren om Högsbo

Högsbo, en blomstrande stadsdel i Västra Göteborg, välkomnar sina invånare med en harmonisk blandning av boendemiljöer, gröna lungor och lokalt serviceutbud. Detta dynamiska område, som en gång var känt för sina jordbruksmarker, har genomgått en imponerande förvandling och har nu blivit ett attraktivt bostadsområde för människor som söker en kombination av stadsliv och naturnära boende.


01
Fördelar med området
Barnvänligt Caféer Bilpooler Tryggt Gym Hundvänligt Parker/Grönområden Växande område Bussar Restauranger Lugnt Lokal spårtrafik Lätt att parkera bilen Sport och friluftsliv

02
Närhet till allt

Bostadsutbudet i Högsbo är mångfasetterat och inkluderar allt från moderna bostäder till trivsamma 50 & 60-talshus. De gröna omgivningarna och närheten till parker och naturreservat ger området en lugn och fridfull atmosfär, vilket lockar både unga familjer och de som söker en aktiv livsstil. Ruddalen och Änggårdsbergen erbjuder invånarna möjligheter till friluftsliv, jogging och avkoppling i en naturskön miljö. Det finns också välunderhållna lekplatser och idrottsanläggningar som bidrar till områdets livfulla karaktär.

Serviceutbudet i Högsbo är brett och inkluderar närliggande livsmedelsbutiker, lokala handelsplatser som Axel Dahlströms torg med ett varierande utbud av butiker, gym och restauranger. Stormarknader i form av shoppingcentret 421 som tillgodoser invånarnas behov, men även närheten till Frölunda torg och Sisjön ger en bekväm och komplett vardag för invånarna.

Högsbo är således inte bara en plats att bo; det är en levande och dynamisk stadsdel där varje gata och grönområde bidrar till att forma en rik och mångsidig livsstil. Med en stark koppling till naturen och samtidigt närhet till stadslivets bekvämligheter är Högsbo en plats som erbjuder det bästa av båda världar.


03
Kommunikationer

Med smidiga kommunikationer, inklusive busslinjer och bilvägar, är det enkelt att ta sig till och från Högsbo. Detta gör området särskilt attraktivt för dem som arbetar i Göteborgs stadskärna eller andra delar av regionen.

Knutpunkterna Axel Dahlströms torg & Marklandsgatan trafikerar bussar och spårvagnar under dygnets alla timmar. För den bilbundne tar man sig enkelt ut på lederna vidare mot E6 och E45.


04


Använd kartan
X

Platser

Pizza Time

66 m


Delsins Gatukök

230 m


Wing It! Högsbo

254 m


Göteborg Wine Club

375 m


Viking Kök Bar & Pizzeria

384 m


Högsbogårdsskolan

135 m


Högsbodal GS

290 m


Tunnlandsgatan förskola

364 m


Marklandsgatans förskola

375 m


Högsbo fritidsgård

400 m


Lidl

900 m


Hemköp

1,26 km


Tempo

2,07 km


Tvärhandsgatan

216 m


Högsbo

323 m


Göteborg Lantmilsgatan

456 m


Synhållsgatan

505 m


Axel Dahlströms torg

536 m


Liseberg station

5,03 km


Göteborg C

5,11 km


Göteborg Åkareplatsen

5,17 km


Mölndal Station

5,35 km


Göteborg Centralstation

5,36 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Liseberg station
  5,03 km
  14 min
  25 min
  1 tim 19 min
 • Hållplats
  Tvärhandsgatan
  216 m
  1 min
  2 min
  3 min
 • Hav
  2,98 km
  12 min
  14 min
  50 min
 • Sjö
  741 m
  3 min
  8 min
  14 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Robin!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.