Övre Husargatan 27 / Linnéstaden / Göteborg

Insynsskyddad takterrass i västerläge

Slutpris
6 260 000 kr
Boarea
82 kvm
Avgift
4 764 kr/mån
Rum
3 rum
Våning
6 av 6 (Hiss finns)
Såld
2019-07-30
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Övre Husargatan såldes av oss 2019-07-30. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Övre Husargatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Linnéstaden är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Här kan du ta hissen högst upp i vackert hus anno 1905 och uppleva en insynsskyddad bostad med flera trevliga attribut såsom en rymlig takterrass i västerläge, generös takhöjd och öppen spis. Lägg därtill ett välutrustat kök, läckert snedtak, vackra fönsternischer samt skylightfönster i hallen. Flexibelt tillträde - även långt tillträde möjligt!

Här i Linnéstaden är det lätt att trivas och läget på Övre Husargatan är svårslaget - här bor du nära precis allt! Med Slottsskogen alldeles runt hörnet och Haga en kort promenad bort bor du nära både rofyllda grönområden, bra kommunikationer och restauranger. Det här är ett boende som klippt och skuret för dig som vill bo både centralt och naturnära.

Endast privata visningar - kontakta mäklaren för en tid som passar dig!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Stadspuls och liv i rörelse

Längs med älven, med ett storslaget restaurangutbud och en härlig stadspuls, ligger charmiga Linnéstaden. Här bor du i mysiga kvartér i storstaden men med Slottsskogens lugn alldeles runt hörnet.

Restaurangtäta gator och stadspuls

Längs Linnégatan finns ett stort utbud av restauranger och butiker. I denna stadsdel bor du i stadspuls då det på kvällarna finns flera trevliga krogar och barer i området. I Linnéstaden finns också Hagabion som också har ett populärt café. I mysiga Haga kan du besöka unika butiker, caféer och restauranger eller bara njuta av den mysiga atmosfär som finns. Speciellt under vår- och sommartid är Linnéstaden en riktig pärla då stadsdelen kryllar av uteserveringar och människor i rörelse.

Nära populära Slottsskogen

Med Slottsskogen som granne finns det inga hinder att ta sig ut i den fantastiska naturen. Förutom en djurpark är Slottsskogen också en naturlig mötesplats i Göteborg. Här finns stora grönområden perfekta för en picknick eller att umgås med vänner på. I parken finns flera trevliga restauranger och caféer och under vår- och sommartid rekommenderas ett besök bland de vackra azaleablommorna i Azaleadalen. Slottsskogen är också ett bra ställe att promenera eller jogga på. Föredrar du att träna inomhus finns flera gym i Linnéstaden.

Familjeliv och barnlek i Slottsskogen

Slottsskogen är en perfekt plats för barnlek och umgänge med familjen. Här finns flertalet olika lekplatser som omges av vacker natur. Lekplatserna inbjuder barnen till att lära sig mer om naturen och på lekplatsen Plikta finns det cyklar och spel att låna. På måndags- och fredagseftermiddagar anordnas aktiviteter i Slottsskogen för barn mellan 6 och 16 år. I Linnéstaden finns flera förskolor och bland annat grundskolorna Hagaskolan och Nordhemsskolan ligger placerade här.

Historia

År 1882 började Linnégatan anläggas med start vid Järntorget och invigdes 1900. Gatan har fått sitt namn efter blomsterkungen Carl Von Linné då han besökte Göteborg under sin "Västgöta-resa". Gatan planlades med tanken att bli en ny Kungsportsaveny och designades på ett exklusivt sätt med bostadshus i sten och gatan utgjorde en 1000 meter lång boulevard. Där gatan nu ligger låg där innan en bäck vid namn Djupedalsbäcken, eller i folkmun "Råttebäcken". Från Linnégatan kan fästningen Skansen Kronan skymtas som uppfördes i slutet av 1600-talet. Tornet är uppfört i fyra våningar med kanonsalar i de två mellersta. Översta våningen försågs med skottgluggar för infanteri, och i nedervåningen blev det krutmagasin, logement och en ugn att tillverka kanonkulor i.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.