Monvägen 108 / Gråbo Centralt / Gråbo / Lerum

Förverkliga drömmen om nybyggt centralt i Gråbo

Utgångspris
1 200 000 kr
Tomtarea
854 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
LERUM LEKSTORP 15:5
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Med ett mycket bra och centralt läge i Gråbo ligger denna tomten om 854 kvm. Belägen med gångavstånd till förskolor, skolor och social service och man har bra kommunikationer både till Lerum, Göteborg och Alingsås. Tomten är plan och bedöms vara lättbyggd, det finns ingen husentreprenör knuten till detta så man har valfrihet att själv välja.

Bilder
Sponsrade länkar
Välkommen till Monvägen
Ut mot Monvägen
Plan och lättbyggd
Tomt och grannhus
Visa alla 4 bilder
Sponsrade länkar
Fakta
Fakta
Beskrivning
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  854 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Totalareal
  854 kvm
 • Beskrivning, tomt
  Lättbyggd plan tomt
Övrigt
 • Det är idag inga anslutningar av el och Va gjorda så detta bekostas av köparen.
Ekonomi
 • Typkod
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Upplåtelseform
  Tomt
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Gråbo är ett samhälle med underbar natur i Lerums kommun där du hittar både djupa skogar och över 200 sjöar. Gråbo centrum är i en spännande utvecklingsfas och kommer inom några år förändras och utvecklas med många nya bostäder och butiker. Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området. Orten var ursprungligen ett stationssamhälle kring Västgötabanan som trafikerade orten i början av 1900-talet. På 60-talet upphörde tågtrafiken och där järnvägen slingrade sig fram finns idag en mycket populär cykel- och gångväg, som sträcker sig mellan Hjällbo och Sjövik.
  NATUR OCH FRITID
  Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser vilket ger goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna.
  Gråbo är beläget vid sjön Mjörn som är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också svalkande bad. och den fiskeintresserade har att se fram emot ett bra fiske året om.
  Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. Öijared är Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana.
  Vill man istället hålla sig inomhus är Vattenpalatset i Lerum ett välbesökt utflyktsmål.
  I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Möjlighet att sporta finns också på olika fotbollsplaner, ridhus och en dirtbike-bana.
  SERVICE OCH SKOLA
  I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor. Gråbo har genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna där de tre största skolorna har fått olika inriktningar. Lekstorpsskolan inriktar sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman.Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö.
  KOMMUNIKATIONER
  I Gråbo bor man både bekvämt med endast 30-40 minuters pendelavstånd till Göteborg.
  Bussnätet är väl utbyggt och från Göteborg går Gråbo-snabben som passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik.
  Från Lerum, Stenkullen och Floda kan man snabbt och smidigt ta pendeltåget till både Göteborg och Alingsås.
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren
Frågor och svar
 • Fråga ställd av Patrik den 18 oktober
  hej är intresserad av tomten vi har en fråga hur stort vi får bygga på den tänkt ett par hus
  Svar från Ulf Hagdahl
  Hejsan, ligger utanför stadsplanen. Så grannarnas medgivande samt ett bygglov. VH Ulf, Mäklarhuset i Lerum

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier