Behållare Behållare

Askim, Hovås, Göteborg

Referensnummer
483 025
Boarea/biarea
141/71 kvm
Rum
6 rum

Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Dela
Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Området

Askim - en mysig stadsdel

Väljer du att slå dig ner i Askim möts du av mysiga villaområden med snirkliga gator och lummig natur vart du än vänder dig. Lugnet råder över området vilket passar perfekt för livsnjutaren att bosätta sig på.

Fördelar med området

Tryggt Badstrand Lugnt Ridning Simhall Gym Parker/Grönområden Bussar Motionsspår Golf Restauranger Barnvänligt Tennis Caféer Båtliv

Naturområden & havet

Ett starkt signum för Askim är närheten till hav, skog och mark. Rekreation- och badmöjligheterna utmed stadsdelens långa kuststräcka gör området perfekt om somrarna och vandringslederna i Sandsjöbacka naturreservat är ett måste. Askimsbadet är en populär badplats och hit drar sig de flesta Askimsborna en varm sommardag. I Askim finns det även gott om golfklubbar för den intresserade med stora fina banor.

Aktiviteter för alla åldrar

Om du tycker om att ägna dig åt olika sportiga aktiviteter finns här ett 60-tal olika föreningar att välja mellan där de största finns inom fotboll, badminton, tennis, ridning, bordtennis, Friskis & Svettis samt gymnastik. Tack vare det stora utbudet av natur finns det stora ridmöjligheter och därav finns det många hästgårdar runt ikring stadsdelen. Andra föreningar som finns här är exempelvis hembygdsförening, scouting, båt- och bryggföreningar och pensionärsverksamheter.
För att ta sig in till de centrala delarna i Göteborg är det enkelt att hoppa på Rosa expressbussen vid antingen Askimsbadet, Askims kyrka, Askims Stationsväg och Askims Svartmosseväg. Denna tar dig på cirka 30 minuter in till centralstationen där det kryllar av restauranger och shoppingmöjligheter.

Barn och ungdomar

Barn och ungdomar utgör en tredjedel av Askims befolkning. De många föreningarna som finns här blir därför en viktig mötesplats för de yngre men också för de äldre. I denna stadsdel finns det gott om utbud gällande förskolor, grundskolor och gymnasium, exempelvis Askimsskolan, Trollängsskolan, Stormvägens förskola, Gjutegårdens förskola och Hultskolan. Tack vare tryggheten och lugnet i Askim är det perfekt för barnfamiljen att flytta hit.

Historia

Askimsområdet blev svenskt under 1200-talet. Vid mitten av 1500-talet hade bebyggelsen fått den utbredning som i huvudsak bibehölls till 1800-talets slut. Under 1800-talet ändrades byarnas och gårdarnas karaktär då laga skiftet började genomföras. Vissa byar här än idag kvar sin täta miljö och inom Hults by är det gamla vägsystemet välbevarat och flera av gårdarna ligger kvar på samma ställen som förr i tiden. Billdals gård var den främsta i bygden och är idag ett bra exempel på en herrgårdsmiljö som de hade på 1800-talets senare hälft.

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren