Sörkroken 114 / Höviksnäs / Tjörn

Havsnära & attraktivt boende i hjärtat av Bohuslän

Slutpris
2 950 000 kr
Boarea
119 kvm
Avgift
6 694 kr/mån
Rum
5 rum (3-4 sovrum)
Såld
2020-03-12
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Sörkroken såldes av oss 2020-03-12. Se alla våra försäljningar i Höviksnäs samt även på Sörkroken

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Höviksnäs är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Vill du bo mitt i Bohusläns vackra skärgård, bland skog, hav och ängar? Endast ett par minuters bilfärd från Tjörnbron hittar du idylliska Höviksnäs. Ett gemytligt samhälle omgivet av det vackra naturlandskapet vid Hakefjordens strand.

Här kan du bo i ett vackert och helt nytt kedjehus med inbjudande entré med vidbyggd carport. Synnerligen välplanerat där hela entréplanet bjuder på stora sällskapsytor medan sovrummen är samlade på övre plan. Lägg därtill trevliga attribut såsom genomgående golvvärme, två badrum, gott om förvaring samt stor altan åt söder. Värme, bredband, digital-TV samt p-plats i carport ingår i avgiften!

Här bor du i lugn miljö med förskola, grundskola och bibliotek i området. På lediga stunder kan du njuta av härliga promenader runt om i det charmfulla skärgårdslandskapet eller njuta av salta bad vid badplatsen och brygga i Låka som du når på några minuter med cykel. Med sitt läge, nära 169:an och Tjörnbron, finns det goda pendlingsmöjligheter. Det går bra kommunikationer till Myggenäs korsväg och vidare in till Stenungsund och vidare norr- och söderut.

Under visningsdagarna kommer vi vara i området så anmäl ditt intresse så blir du kontaktad av Simon eller Johanna för en visningstid som passar dig!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Höviksnäs - en riktig skärgårsdröm

Väljer du att bosätta dig i Höviksnäs omfamnas du av gedigen skärgårskänsla. I området planeras även nyproduktion som ska göra området samt hela Tjörn till större möjlighet för boenden året runt. Då många ställen på Tjörn är sommarboenden är ön mest aktiv under det varmare halvåret men ter sig familjärt och mysigt även på vinterhalvåret.

Närheten till hav och natur

Tjörn är Sveriges sjunde största ö. Ön inrymmer ett antal naturreservat perfekta att utforskas för den naturintresserade. Här finns naturreservat vid Härön, Toftenäs, Björshuvudet och Breviks Kile. Vidare har du havet som granne och i Höviksnäs finns en båthamn med plats för ett hundratal båtar. I Låka längsmed havskanten finner du Låka badplats som erbjuder en underbar utsikt ut över skärgården.

Familjeliv

I Höviksnäs finns både förskola, grundskola och grundsärskola. Häggvallskolan erbjuder årskurserna 6-9. För äldre ungdomar som ska gå i gymnasium ligger Stenungsund en kvart ifrån med bil och tjugo minuter med kollektivtrafiken. På Tjörn är utbudet av idrottsverksamheter stort och ter sig alldeles utmärkt för den stora familjen. Här kan du bland annat rida, spela fotboll, simma, paddla, åka skridskor och mycket mer.

Kommunikation

Från Höviksnäs kan du hoppa på bussen som tar dig runtomkring på ön samt in till fastlandet vid Stenungsund där det även finns en tågstation. Från Tjörn kan du också hoppa på färjor ut till de mindre öarna såsom Dyrön, Åstol och Härön.

Historia

Tjörn har varit bebott ända sedan stenåldern. De första Tjörnborna sökte sig till öarna vid kustbandet och byggde hyddor vid strandlinjen bland annat vid Tuveslätt. Vid järnåldern började klimatet bli svårare och jordbruket blev mer säsongsbundet. Man har i Höviksnäs hittat en gammal guldring från järnåldern. På senare år har Tjörn präglats av fattigdom och missväxt vilket tvingade folket att skövla den skog som fanns för att kunna överleva. År 1746 övernattade blomsterkungen Carl Von Linné i Höviksnäs och sa att ön var "skallot utan träd med idel stenklippor". Det han menade var att ön var skallig utan sin skog. Denna skövling har gett rum för den skärgårsmiljön som kan ses idag.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.