Granliden / Sjövik / Lerum

Barnvänlig idyll med centralt läge i Sjövik

Slutpris
3 350 000 kr
Boarea/biarea
109/13,5 kvm
Driftkostnad
27 816 kr/år
Tomtarea
5 855 kvm
Rum
6 rum (3-4 sovrum)
Såld
2017-06-21
Bostaden är såld!

Denna villa på Granliden såldes av oss 2017-06-21. Se alla våra försäljningar i Sjövik samt även på Granliden

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Sjövik är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

I trivsamma och natursköna Sjövik har man ett lantligt men centralt boende med en härlig atmosfär. Det är promenad- och cykelavstånd till det mesta, grundskola årskurs 1-5, två förskolor, en servicebutik, Hagströms Lanthandel, naturupplevelser och svalkande bad i Mjörn vid bl a Prästens brygga (sandstrand och klippor). Gillar man båtliv så finns det en fin båthamn inom bekvämt gångavstånd. För den idrottsintresserade finns Sjöviks SK som är mycket aktiva i samhället. Bra kommunikationer med buss eller bil, det tar ca 40-45 min med buss till centrala Göteborg från busstationen och ca 20 minuter till Alingsås. Det är endast en mil till Gråbo med vårdcentral, apotek och välsorterade affärer. Sjövik ger begreppet en levande landsbygd en ny dimension med alla möjligheter till upplevelser i närliggande områden och på orten.

Som sista fastighet på Granliden ligger denna lilla pärla mitt i Sjövik, avskilt läge och nästintill insynskyddat. Villa om 1,5 plan med källare och en boarea om 109 kvm fördelad på 6 rum och kök, varav idag 3 sovrum. Man kommer in i en ljus och välkomnande hall med garderober och kapphängare, ljusinsläpp och parkettgolv skapar en trivsam atmosfär. Från hallen kommer man in i vardagsrummet som är stort och ljust med ljusinsläpp från två väderstreck, utsikt mot fruktträdgården, vackert parkettgolv och plats för en stor sittgrupp. Matsalen ligger intill med plats för ett stort matbord och många gäster, ljust med ett trevligt burspråk som ljusinsläpp. Från matsalen kommer man ut till trädgården, först en liten altan under tak och sen en stor uteplats. Köket är lite äldre men fullt funktionellt med en liten matplats och även här ljusa färger och furugolv. Vardagsentrén har ett stort och praktiskt kapprum, ljusa panelväggar och ett diskret grått furugolv. Här finner man också den lilla nödvändiga wc´n med toalett och handfat. Tvättstuga och pannrum ligger med åtkomst från utsidan av huset.

På övre plan kommer man först till den lilla hallen med praktisk förvaring i sidovind, ljus färgsättning på väggar och golv. Badrummet ligger direkt tillgängligt från hallen, lite äldre men har det nödvändigaste i form av toalett, handfat och badkar. Från badrummet når man ytterligare ett förråd.
Sovrum 1 med ljusa färger och ett rutigt linoleumgolv, har plats för en enkelsäng och ett litet skrivbord. Sovrum 2 är lite större och även här en ljus färgsättning och ett vackert furugolv. Härinne finns det plats för en enkelsäng i sovalkoven samt ett skrivbord. Allrummet som binder samman sovrummen har en mild färgsättning och kan användas som ett gästrum, kontor eller ett litet tv-rum på detta planet. Sovrum 3 ligger innanför allrummet, stort med plats för en dubbelsäng, byrå och ett skrivbord, här finns även en liten klädkammare.

På tomten ligger ett garage för en bil, en enklare carport, samt en gammal ladugård med två isolerade rum för t ex gäster eller som ett hemmakontor.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration