Sätra Bjurvall 1

Sätra Bjurvall 1

Slutpris

4 150 000 kr


Karlsborg— Undenäs

Sätra Bjurvall 1


Slutpris
4 150 000 kr

Karlsborg— Undenäs

Magisk villa med herrgårdskänsla och sjöutsikt

Varmt välkommen till denna magnifika fastighet med ett naturskönt läge precis intill sjön Viken i Karlsborgs kommun. Här finner du ett spännande och charmigt hus som byggdes i mitten av 1800-talet av Göta kanalbolaget. Fastigheten var till en början jägmästarbostad och uppdelat i en bostadsbyggnad och en kontorsbyggnad. Numera är de båda husen i hopbyggda och utgör ett unikt boende med mycket yta och gammaldags charm bevarad.

Bostaden erbjuder stora fina sällskapsrum med enastående takhöjd och fina detaljer så som spegeldörrar, flertalet eldstäder, kakelugnar och platsbyggda bokhyllor. En fin glasveranda smyckar huset och är ett perfekt ställe för avnjutning av morgonkaffet eller eftermiddagsfikat. Huset har även två härliga balkonger med utsikt mot sjön. Den stora balkongen har en trappa ner till trädgården som gör den till en lättillgänglig och välanvänd uteplats. En lönndörr döljer en trappa som leder upp till en sagolik festvåning med en eldstad i rummets mitt. Hela bostaden andas värme och gemenskap och passar perfekt för sociala sammankomster och fester med familj och vänner.

Fastigheten är 18 700 kvadratmeter stor med en parkliknande trädgård med stora bokträd och en porlande bäck med badvänligt vatten. På tomten ligger en "fäbod" som en gång i tiden flyttats från Tiveden och som byggts om till en stor bastu med badstege ner till ån. Edsån som rinner förbi bakom huset förbinder sjöarna Unden och Viken och är känd för sitt glasklara vatten.

Här ges chansen att utforma ett unikt hem eller varför inte förverkliga drömmen om att bedriva egen verksamhet på hemmaplan. Missa inte möjligheternas hus, boka dig på visning!


Boarea/biarea
ca 280/50 kvm
Driftkostnad
80 400 kr/år
Tomtarea
17 500 kvm
Rum
10 rum (5 sovrum)
Såld
2022-05-13

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.