Ribbingebäck 42 / Ribbingebäck / Järlåsa / Uppsala

VÅRDFASTIGHET/KURSGÅRD MED HERRGÅRD I RIBBINGEBÄCK

Slutpris
7 300 000 kr
Fastigh.bet
Uppsala Ribbingebäck 1:8
Totalareal
52 270 kvm
Såld
2017-11-09
Bostaden är såld!

Denna fastighet på Ribbingebäck såldes av oss 2017-11-09.

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Ribbingebäck är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Vårdfastighet med herrgårdsbyggnad från slutet av 1800-talet och flera senare tillbyggda annex. Herrgården har en gedigen historia inom vård och behandling och är klassad som en vårdfastighet.

År 1917 köpte kyrkoherden Sam Thysell, ledare för Stockholms centrala Diakoniråd fastigheten för att bruka som ett konvalescenthem för män efter utskrivning från sjukhusen i Stockholm. De behövde ytterligare en tid vila i lugn lantlig miljö. Hemmet drevs av diakonirådet fram till 1932 då både gården och verksamheten överläts till Stockholms stadsmission. Från 1939 blev Ribbingebäcks Herrgård ett behandlingshem för alkoholister och det bedrevs i hela 65 år.
På 80-talet byggde stadsmissionen till en samlingssal i anslutnigen till Herrgårdens baksida som rymmer ca 200 personer.
De senare året har fastigheten använts för flyktingboende.

Sponsrade länkar
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn