Stationsplan 1

Stationsplan 1

Slutpris

4 500 000 kr


Skillingaryd— Vaggeryd

Stationsplan 1


Slutpris
4 500 000 kr

Skillingaryd— Vaggeryd

Vackrast hus i centrum

Denna chans kommer troligen till dig en gång i livet! Köp en gammal järnvägsstation. Med en del kärlek kan detta objekt bli det absoluta drömboendet. Huset är ca 420 kvm med en takhöjd på ca 3 meter i den stora lägenheten. Vindsvåningen är nybyggd med all charm man kan tänka sig, underbara balkar i taket och vackra fönster, en drömlägenhet mitt i centrum. Nyrenoverat tak 2019, även ny plåt på skorstenar och hängrännorna. Varje rum i byggnaden har en imponerande rymd och detaljerna i huset är synnerligen genomarbetade och tidstypiska. Båda lokalerna samt lägenheten på andra våning och rummet är uthyrda, ägarna bor i lägenheten på tredje våning. Totala hyresintäkter är ca 500 000:- driftkostnader är ca 75 000:-.
Lägenhet på andra plan är en fantastisk lägenhet med mycket rymd , fyra rum och ett stort kök. En stor balkong som har utsikt över bangården. Lägenheten renoverades under den förra ägaren. Lägenhetens yta är 120 kvm.
Lägenheten på tredje våning är en fd vind som nuvarande ägare har byggt om till lägenhet, en drömlägenhet med fantastisk god smak och känsla att få en samman hängande känsla i varje vrå. Köket i en öppen planlösning med ett vardagsrum, intill ligger ett matrum. Mysigt med balkarna och underbara fönster.
Ett stort badrum med plats för tvättmaskin och torktumlare, nu finns ett tvättrum på första plan. Även en gästtoalett intill. Två sovrum ihop med ett allrum mitt emellan. Lägenhetens yta ca 120 kvm.
Ett rum med toalett finns på andra plan, helt ny renoverat. Det rummet är ca 20 kvm.
På första plan ligger två lokaler, en drivs idag som Mazatoo Livs och den andra kommer att bli en Barber shop och herrfrisör. Öppnar inom kort. Storlek på lokalerna är 90 kvm.
En mindre tvättstuga ligger på första plan, även en mindre källare finns att tillgå.
Lite historik: Skillingaryd.s första stationshus byggdes 1879 och den 3 januari 1880 öppnades sträckan Värnamo-Hok för trafik.I början satt konduktören i en kur ovanpå tågvagn och visade signaler med armarna, Folk gick man ur huse för att "titta på tåget" som då gick i 30 km/tim. Första finbesöket blev 1895 då kung Oscar II kom för att inspektera regementet. En pampig extra perrong hade då byggts upp.
I bottenvåningen på stationsbyggnaden har funnits biljett och godsmottagning, bank och taxistation och på senare år andra serviceföretag. En trappa upp finns en stor och pampig lägenhet och en mindre med ett rum och toalett.
Ni som har funderat på att köpa ett mindre hyreshus eller vill bo på" Top floor" i det centrala Skillingaryd. Passa på, detta erbjudande kommer inte så ofta.

Välkomna på visning.


Driftkostnad
69 892 kr/år
Fastigh.bet
VAGGERYD PÅLEN 1:22
Bruksarea
313 kvm
Tomtarea
484 kvm
Intäkter
468 000 kr/år
Såld
2020-08-31

Mäklarhuset Vaggeryd

Denna fastighet på Stationsplan såldes av oss 2020-08-31. Se alla våra försäljningar i Skillingaryd samt även på Stationsplan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.