Gerda Nilssons väg 2
Gerda Nilssons väg 2
Claes Du Rietz, mäklare i Uppsala kommersiella
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Claes Du Rietz

Mäklare

Hyresledig

Gerda Nilssons väg 2


Campus Ultuna— Uppsala

Gerda Nilssons väg 2


Hyresledig

Campus Ultuna— Uppsala

Moderna labb-, kontor- och produktutvecklingslokaler i Ultuna! Ett unikt läge på landet nära stan!

Akademiska Hus satsar nu på en totalrenovering av byggnaden Maskrosen i den naturnära området Ultuna strax utan för Uppsala.
Byggnaden är en laboratorie- och kontorsbyggnad i tre plan som kommer att genomgå en totalrenovering och omvandlas till en modern och flexibel labbmiljö. Det kommer bli två nya ljusgårdar vilka skapar nya möjligheter. Här har du möjlighet att hyra din egna lokal men utöver det få tillgång till gemensamma ytor och funktioner såsom lunchrum, mötesrum och omklädningsrum. Byggnaden erbjuder ett stort antal möjliga indelningar av lokalerna för olika typer av verksamheter. Totalt omfattar huset ca 8000 kvm lokaler varav 5 000 kvm är ovan jord och den minsta ytan utgör ca 250 kvm.

Maskrosen är en del av GIP- Green Innovation Park vilket innebär att som hyresgäst här blir man en del av den innovationskulturen. Green Innovation Park är en gemensam satsning av Akademiska Hus och SLU´s verksamhet där syftet är att erbjuda en stimulerande och värdeskapande plats för möten mellan akademi, näringsliv och samhälle. En plats att knyta kontakt med andra innovativa företag. Ett möte mellan företagen och forskningen hos universiteten som ger möjlighet att utveckla nya idéer och innovationer.

Härifrån är det goda kommunikationsmöjligheter med bra bussförbindelser, bra gång och cykelvägar och det tar ca 15 minuter med cykel in till centrum.
Här finns också mycket goda parkeringsmöjligheter.

En plats som erbjuder rekreation med dessa fantastiska miljöer med vacker natur samtidigt som det är nära till staden puls! Bör upplevas på plats!

Tillträde beräknas till år 2025. För mer information kontakta mäklaren!


Hyra
Enligt överenskommelse
Lokalkategori
Kontor,Övrigt
Modularea-Area
200-8 000 kvm

Mäklarhuset Uppsala kommersiella

Kontakta Claes eller Sanna för mer information kring visningsmöjligheter.Planlösning

01

Lokalerna om totalt 8 000 kvm i tre plan är mycket flexibla.
Byggnaden har sex entréer och ett generöst bottenplan som ger ett stort antal möjliga lokalindelningar för en mängd tänkbara verksamheter.
Verksamheter med behov av dagsljus och utblickar (t.ex. kontor) förläggs längs med byggnadens ytterväggar och runt de nya ljusgårdarna med kontakt mellan våningsplanen. Det övre planet i byggnadens norra del används som kontorslokaler.
På det nedre planet utnyttjas lokalerna runt ljusgårdarna primärt som kontorslokaler. De innersta delarna av planet används för laboratorieverksamhet. Ljusgårdarna fungerar i detta plan som samlade sociala platser. I nedre planet finns även utrymmen lämpliga som t ex klimatkammare, odlingsrum eller verkstäder. Här finns även förrådsytor och gemensamma utrymmen för cyklar. Angöring med bil för mindre leveranser finns också i detta plan.
Laboratorier ställer specifika krav på lokaler beroende på vilken typ av laboratorieverksamhet som bedrivs. Faktorer som säkerhet, ljusreglering samt fukt- och temperaturkrav är exempel på sådant som ställer krav på lokalerna. I Maskrosen placeras laboratorier i två plan i de inre delarna av byggnaden längs mittstråket där de kan få överljus från lanterninen i korridoren.

Centralt i byggnadens södra del samlas gemensamma funktioner som lunch- och pausrum, större mötes- och konferensrum, miljörum m.m.


Ekonomi

01
Hyra

Enligt överenskommelse

Beskrivning av hyran

Hyran fastställes i samråd med hyresvärden utifrån eventuella anpassningar, kontraktslängd mm. Moms tillkommer.
Normalt behöver hyresgästen ställa en säkerhet vid förhyrning av lokal i form av en bankgaranti eller annan av hyresvärden godtagbar säkerhet.

Upplåtelseform

Hyresrätt


Fakta

01
Bilplats
Beskrivning, parkering

Det finns gott om parkeringsplatser i området.


Området

01

Campus Ultuna har en lång tradition av forskning och innovation. Området har varit säte för lant- bruksutbildningar sedan 1840-talet. Här finns både Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA), sida vid sida med den innovativa satsningen Green Innovation Park. Totalt forskar, arbetar och studerar mer än 
4 000 människor på campus.
Visionen är att Ultuna ska vara ett grönt kunskapsnav i mötet mellan stad och land, som visar vägen mot ett hållbart samhälle. Här samlas nyfikna människor som
vill skapa nya produkter, innovationer och tjänster för en hållbar affärs- och samhällsutveckling. Hela Campus Ultuna omges av en fantastisk naturskön parkmiljö med stora grönytor och närhet till åriket, perfekt för rekreation
2023 tilldelades Ultuna för sjunde året i rad den prestigefulla Green Flag Award för de vackra utemiljöerna och förvaltningen av densamma.

I Green Innovation Park samlas nya och etablerade företagare av olika storlekar, akademi och branschorganisationer som verkar för en hållbar framtid. Idag finns ett 70-tal kunskapsintensiva företag i området inom bland annat green tech och life science och fler är på väg. Områdets största aktör är SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)med ca 1000 forskare och 2000 studenter. En annan stor aktör i området är SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt).

Kommunikationer

Det finns gott om parkeringsplatser i området. Här trafikerar även Uppsala Buss med flera avgångar i timmen. Det finns fina gång och cykelvägar i området både in till centrum och till det yttre områdena. Till centrum tar det ca 15 minuter med cykel.
Det är beslutat att även att spårvagnen kommer gå genom Ultuna och knyta samman ytterligare med Uppsalas centrala delar. Ultuna kommer vara en av fyra satadsnoder.

Närservice

I området finns ett varierat serviceutbud såsom restauranger, caféer, foodtrucks, träningsanläggning (Friskis & Svettis), närlivs, obemannad livsmedelsbutik öppen dygnet runt, konferensytor etc. Det pågår en omfattande utbyggnad av bostäder i området.


Ekonomi
Hyra
Enligt överenskommelse
Beskrivning av hyran
Hyran fastställes i samråd med hyresvärden utifrån eventuella anpassningar, kontraktslängd mm. Moms tillkommer.
Normalt behöver hyresgästen ställa en säkerhet vid förhyrning av lokal i form av en bankgaranti eller annan av hyresvärden godtagbar säkerhet.
Upplåtelseform
Hyresrätt

Området
Använd kartan
X

Platser

Curry buddies -Vegan Wagon

282 m


Restaurang Logen

309 m


Ulls Restaurang

405 m


Loftet- dinner venue

405 m


Matverkstan kök & catering

557 m


Sveriges Lantbruksuniversitet SLU Inst f vatten och miljö

128 m


Sveriges Lantbruksuniversitet SLU Inst f mikrobiologi

249 m


Campus Ultuna

265 m


Sveriges Lantbruksuniversitet, Ulls Hus

295 m


Sveriges Lantbruksuniversitet, Undervisningshuset

315 m


Lidl

2,03 km


Hemköp

2,63 km


EKO:- Uppsala

3,52 km


City Gross Uppsala Boländerna

3,58 km


Uppsala Veterinärvägen

225 m


Uppsala Campus Ultuna

262 m


Uppsala SVA

512 m


Universitetsdjursjukhuset

534 m


Uppsala Arrheniusplan

638 m


Uppsala Centralstation

4,56 km


Uppsala C

4,56 km


Fyrislund station Lennakatten

4,67 km


Årsta station Lennakatten

5,66 km


Bärby

9,71 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  267 m
  2 min
  1 min
  7 min
 • Tågstation
  Uppsala Centralstation
  4,56 km
  14 min
  18 min
  1 tim 10 min
 • Hållplats
  Uppsala Veterinärvägen
  225 m
  1 min
  1 min
  3 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Claes eller Sanna!