Villavägen 7
Villavägen 7
Claes Du Rietz, ansvarig mäklare i Uppsala kommersiella
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Claes Du Rietz

Ansvarig mäklare

Villavägen 7


KÅBO— Uppsala

Villavägen 7KÅBO— Uppsala

UNIKA KONTORSLOKALER MED TRÄDGÅRD I KÅBO!

Nu finns möjlighet att driva din verksamhet i egen unik byggnad - Villa Hemgården i Kåbo.
De hyreslediga lokalerna har en total yta om 1 123 kvm och är fördelade på två byggnader, en huvudbyggnad där bottenplanet och plan ett om 300 kvm vardera är hyresledigt. Vindsplanet om 193 kvm. Det finns även en källaryta om 65 kvm som kan brukas som lager och förråd. Sedan finns det en sidobyggnad med kontorsytor om totalt 265 kvm i två plan som går att dela av om behovet finns.
Samtliga ytor är renoverade med den äldre charmen bevarad.
Huvudbyggnaden har rum i varierande storlek som erbjuder både det enskilda kontorsrummet och en modernare arbetsmiljö med flexibla kontorslandskap/arbetsstationer. Sidobyggnaden har öppna kontorslandskap i vinkel med personal och sällskapsytor ¨på bottenplanet.
Här finns tillgång till en grönskande trädgård som erbjuder en lugn avkopplande lunchpaus och möjlighet till rekreation och återhämtning. Trädgården bjuder också in till kreativa möten och samtal på någon av de lummiga uteplatserna.
En oas mitt i stan!

Historia:
Villa Friden är en av de första villorna i området Kåbo, även kallat Profferssorsstaden i Uppsala. Villan har senare kallats "Villa Hemgården" och beboddes ursprungligen av Lars-Erik Larsson, fabrikör för Hästens skofabrik som i folkmun kallades "Sko-Lasses". Villan är numera Q-märkt.
Den utrustades med flera nymodigheter varav några finns bevarade än idag, till exempel ett isskåp – kylskåpens föregångare – där kylan upprätthölls av stora isblock, en "telefonhytt" med en av stadens första privattelefoner samt husets ursprungliga vattenklosett.
På den parkliknande tomten som angränsar till Botaniska trädgården finns även en f.d. chaufförsbostad samt ett par garagebyggnader, idag inrett kontor.

Den kulturminnesmärkta direktörsvillan restaurerades senare hänsynsfullt. De tre planen gjordes om till moderna kontorslokaler. IT-teknik, hiss, komfortkyla, etc, installerades. Stor omsorg lades på att bevara byggnadens ursprungliga charm och atmosfär.


Fastigh.bet
Uppsala Kåbo 24:11
Lokalkategori
Kontor
Modularea
132.5 kvm
Area
1 123 kvm
Hyra
Enligt överenskommelse

Mäklarhuset Uppsala kommersiella

Kontakta Claes för mer information kring visningsmöjligheter.Planlösning

01

Lokalerna som är vakanta ligger i huvudbyggnaden på bottenplanet och plan 1 om totalt 600 kvm, vindsyta om 193 kvm, källarplanet om 65 kvm samt en sidobyggnad i vinkel med två plan om totalt 265 kvm.

I huvudbyggnaden inrymmer bottenplanet en stor välkomnande hall som leder dig rakt in i en stor sal med stora vackra fönster och utgång till den grönskande trädgården. Från hallen nås även en stor pampig trappa som tar dig upp till nästa plan. På nedre botten finns ytterligare tre rum och även ett kök med tillhörande matrum samt toalett.
På plan 1 är det ett stort allrum direkt när man kommer upp med plats för soffgrupper samt en öppen spis och stora vackra fönster. Här finns ingång till fem rum samt ett större konferensrum som vetter ut mot trädgården. Det finns även två toaletter.
Vindsplanet om 193 kvm som nås från trapphuset vid sidan om byggnaden har en stor öppen yta för kontorslandskap och personalutrymme med pentry och rymlig yta för sittplatser. Här finns tre separata stora kontorsrum och ett större konferensrum.
Källarytan inrymmer förråd/lager.

Sidobyggnaden om 265 kvm är i två plan där ytorna ligger är vinkel med öppna ytor. På bottenplanet har ena delen öppet ett kontorslandskap med en WC och den andra delen personalutrymmen med pentry och WC. På det övre planet är det två kontorsytor i vinkel. Det går att dela av dessa ytor och hyra en vinkel vardera, ytan blir då 132,5 kvm per yta.


Fakta

01
Beskrivning
Totalareal

1 123 kvm

Fastighetsbeteckning

Uppsala Kåbo 24:11


02
Byggnadssätt
Allmän information

Historia:⏎Villa Friden är en av de första villorna i området Kåbo, även kallat Profferssorsstaden i Uppsala. Villan har senare kallats "Villa Hemgården" och beboddes ursprungligen av Lars-Erik Larsson, fabrikör för Hästens skofabrik som i folkmun kallades "Sko-Lasses". Villan är numera Q-märkt. Den utrustades med flera nymodigheter varav några finns bevarade än idag, till exempel ett isskåp – kylskåpens föregångare – där kylan upprätthölls av stora isblock, en "telefonhytt" med en av stadens första privattelefoner samt husets ursprungliga vattenklosett. På den parkliknande tomten som angränsar till Botaniska trädgården finns även en f.d. chaufförsbostad samt ett par garagebyggnader, idag inrett kontor. Den kulturminnesmärkta direktörsvillan restaurerades senare hänsynsfullt. De tre planen gjordes om till moderna kontorslokaler. IT-teknik, hiss, komfortkyla, etc, installerades. Stor omsorg lades på att bevara byggnadens ursprungliga charm och atmosfär.


03
Bilplats
Beskrivning, parkering

Det finns gott om parkeringsplatser på gården.


04
Tomt/Servitut
Planbestämmelser

Tillägg Till Stadsplan För Kungsgärdet, pl 41, avseende Kåbo 24:11, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20150827, Registreringsdatum: 20151026), Uppsala Sydvästra Delar, Stadsplan (Beslutsdatum: 19440324), Kungsgärdet, Stadsplan (Beslutsdatum: 19370625)


Ekonomi

01
Hyra

Enligt överenskommelse

Beskrivning av hyran

Hyra enligt överenskommelse utifrån eventuella anpassningar, kontraktstid mm.

Normalt behöver hyresgästen ställa en säkerhet vid förhyrning av lokal i form av en bankgaranti eller annan av hyresvärden godtagbar säkerhet.

Taxeringsvärde

10 693 000 kr (Fastställt avseende år 2016)

Byggnadsvärde

8 376 000 kr

Markvärde

2 317 000 kr

Upplåtelseform

Hyresrätt

Pantbrev

Det finns 1 pantbrev om totalt 17 000 000 kr.


Området

01

I området finns flera universitetsinstitutioner, Zoologen, Paleontologen, samt Sveriges geologiska undersökning, en ICA-affär, restaurang med mera. Strax öster om Kåbo ligger Akademiska sjukhuset och vid dess södra del, mot Stadsskogen till, ligger Uppsala biomedicinska centrum. Tidigare fanns i Kåbos östra del ett länsfängelse uppfört 1862, numera renoverat och huserande företag. Vid gränsen mot Eriksberg i nordväst ligger Bergaskolan, och norr därom Ekeby och de stora studentbostadsområdena. Mellan Eriksberg och Kåbo ligger Stadsskogen. I Kåbos södra delar finns ett antal flerbostadshus med bostadsrätter och även några med hyresrätter. På gränsen mot Ekeby ligger ett område kallat Kungsgärdet bestående av en mängd mindre egnahemsvillor samt radhus.

Kommunikationer

Härifrån finns det goda kommunikationer med buss, fina gång och cykelvägar till centrum och till fina naturområden.
Till påfarten till de större vägarna kring Uppsala är det ca 5-10 minuters bilfärd.
Till Uppsala centrum är det en 15 minuters promenad.

Närservice

Närheten till centrum erbjuder mycket bra service!


Ekonomi
Hyra
Enligt överenskommelse
Beskrivning av hyran
Hyra enligt överenskommelse utifrån eventuella anpassningar, kontraktstid mm.

Normalt behöver hyresgästen ställa en säkerhet vid förhyrning av lokal i form av en bankgaranti eller annan av hyresvärden godtagbar säkerhet.
Taxeringsvärde
10 693 000 kr (Fastställt avseende år 2016)
Byggnadsvärde
8 376 000 kr
Markvärde
2 317 000 kr
Upplåtelseform
Hyresrätt
Pantbrev
Det finns 1 pantbrev om totalt 17 000 000 kr.

Området
Använd kartan
X

Platser

Restaurang Feiroz

321 m


Fazer Baker's Market

482 m


Restaurang SGU Jättegrytan

507 m


Johanna & Mat

636 m


Williams Pub

686 m


Uppsala universitet Inst f biologisk grundutbildning

136 m


Uppsala universitet Inst f musikvetenskap

302 m


Bergaskolan

375 m


Geocentrum

417 m


Pelle Svanslös öppna förskola

478 m


ICA Nära Vretgränd

1,15 km


Aatobacco AB

1,26 km


Hemköp

1,29 km


Sivia Matcenter

1,52 km


Kvarnengallerian

1,69 km


Uppsala Evolutionsmuseet

83 m


Uppsala Blåsenhus

254 m


Uppsala Norra Rudbecksga

362 m


Uppsala Segerstedthuset

465 m


Uppsala Slöjdgatan

477 m


Uppsala C

1,41 km


Lennakatten

1,53 km


Skölsta station

7,02 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  148 m
  1 min
  1 min
  2 min
 • Tågstation
  Uppsala C
  1,41 km
  9 min
  7 min
  22 min
 • Hållplats
  Uppsala Evolutionsmuseet
  83 m
  1 min
  1 min
  2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Claes!