Vi erbjuder fri värdering av din bostad


Värdera bostad


Värdera bostad

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

 

Är livet på väg att ta nya riktningar? Går du i säljtankar för din villa, bostadsrätt eller fritidshus och vet inte riktigt var du ska börja? Även om dina flyttplaner ännu är lite luddiga är det klokt att starta förändringsprocessen genom att göra en värdering. Då vet du vad du har att röra dig med inför nästa boende. Att göra en värdering kan också passa dig som vill förhandla banken. Ett högre värde på din bostad kan nämligen innebära ett lägre bankkrav på amortering. När vi värderar din bostad kan vi också koppla på en värdeindikator så att du får kontinuerliga uppdateringar på bostadsvärdet fram tills den dag som det är dags.   

Vad är muntlig och skriftlig värdering?


 

Muntlig värdering


Vi ger dig en kvalificerad uppskattning av vad din bostad är värd. Denna typ av muntlig värdering passar dig som vill sälja nu eller senare, eller helt enkelt bara är nyfiken på värdet. Värderingen är kostnadsfri och inte bindande.

 

Skriftlig värdering


Vi gör en kvalificerad värdering av din bostad på plats. Vid mötet gör vi en uppskattning av vad du kan förvänta dig för slutpris om du säljer. Vi ger även förslag på åtgärder som kan höja värdet på bostaden och du kan passa på att ställa frågor inför en eventuell försäljning. Värderingen genomförs mot en mindre kostnad och du får ett skriftligt intyg. Värderingen är inte bindande.

Varför värdera en bostad?


Det finns många skäl till varför du ska värdera din bostad. Går du i säljtankar är det ett bra första steg att ta. Du får kontakt med mäklare som kan hjälpa dig på vägen och en uppfattning om vad din bostad är värd. Ett annat skäl är om du vill lägga om ditt bostadslån och sänka amorteringsdelen. Ett tredje skäl är att göra en omvärdering för att förhandla om räntan. Eller kan det vara ren och skär nyfikenhet såklart.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

  • Du fyller i dina uppgifter.

  • Vi ringer dig för att boka en tid som passar.

  • En mäklare som är expert på just ditt område besöker dig och går tillsammans med dig igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.

Värderingen är baserad på bostadens läge, utformning och skick samt efterfrågan av bostäder i ditt område vid rådande tidpunkt. Vi ser även till marknadsfaktorer som t.ex. ränteläge, lånesituation och aktuellt utbud på marknaden. Kontakta oss för en fri muntlig värdering och rådgivning av din bostad och få en uppskattning över vad du kan få vid en eventuell försäljning. Välkommen att boka en värdering av din bostad med oss! 

Hur ofta får man värdera sin bostad?


Vi får ofta frågan hur ofta man får värdera sin bostad. Svaret är att du får värdera bostaden när som helst, men det är inte tillåtet att ändra det amorteringsgrundande värdet mer än vart femte år. Men det finns undantag från femårsregeln. Om du har gjort en omfattande renovering eller ombyggnad, eller om den generella prisutvecklingen på bostadsmarknaden har stigit avsevärt. 

Värdera bostadsrätt


En mängd olika faktorer påverkar värdet på en bostadsrätt, där bostadens läge och allmänna skick är grundläggande. Andra faktorer är planlösning, boyta, antal rum, takhöjd och lägenhetens läge i fastigheten. Vi tittar också på om bostaden har andra värdehöjande fördelar som till exempel högt i tak, kakelugn, balkong eller kvällssol. Om föreningen har god ekonomi och en låg månadsavgift kan också påverka värdet. En annan fråga är om det finns hiss eller garage i fastigheten? Yttre marknadsfaktorer som ränteläge och aktuellt utbud på marknaden väger vi också in i bedömningen.

Värdera hus och villa


Värdet på en villa har en tydlig koppling till var huset ligger. Sjötomt, sjöutsikt eller naturskönt läge höjer värdet på bostaden. Andra viktiga faktorer är bostadens planlösning, boyta, antal rum, takhöjd och om det finns kamin, kakelugn eller öppen spis. Tomtens storlek och utformning, uteplats och pool är också viktigt, och även uppvärmningssystem och driftskostnader kan spela in. Yttre marknadsfaktorer som ränteläge och aktuellt utbud på marknaden väger vi också in i bedömningen.


Värdera fritidshus


Läget är den viktigaste parametern när det kommer till värdering av fritidshus. Saker som närhet till vatten, kommunikationer, och om det är nära till en större ort påverkar också.  

Värdeindikatorn


Om du har gjort en värdering av din bostad kan vi koppla på en värdeindikator så att du kan följa upp din värdering. Då får du kontinuerligt uppdateringar om hur värdet utvecklas på din bostad.

 

Vanliga frågor och svar kring värdering av bostaden

 
Hur lång tid tar en värdering?

Det finns flera faktorer som avgör tidsåtgången av värderingen. Till exempel vilken objekttyp som ska värderas, hur stor bostaden eller fastigheten är. Vanligtvis tar en värdering mellan 30-60 minuter. Men passa på att fråga när mäklaren ringer för att boka en tid som passar dig Din mäkare kan ge dig en uppskattning på hur lång tid värderingen av din bostad kommer att ta.

Vad tittar mäklaren på vid värdering?

Marknadsfaktorer - som t.ex. ränteläget, prisstatisk och hur den aktuella marknaden ser ut – det vill säga hur bostadspriserna i området ligger, vilket utbud av liknande bostäder som finns och vilken efterfrågan är på bostäder i just det området.

Bostadens läge - Hur attraktivt är området och hur ser efterfrågan på bostäder ut där du bor? Även närhet till kommunikationer, matbutiker och restauranger är sådant som våra mäklare tittar på när de gör en bedömning av lägets attraktionskraft.

Bostadens skick - på interiör och exteriör har naturligtvis en central roll i värderingen.

Kan man öka bostadens värde? 

Mäklaren kommer under ert möte ge dig tips och råd som kan höja marknadsvärdet på din bostad, till exempel som enklare renoveringar eller homestyling. 

Förbinder jag mig till något vid en värdering?

En värdering är inte bindande och sker helt utan förpliktelser. Du har inga skyldigheter mot någon mäklare som har värderat din bostad. Efter att värderingen är det upp till dig vad som eventuellt blir nästa steg. 

 
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.