Värdera din bostad

Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering idag.
Då får du även rådgivning om hur vi på bästa och tryggast vis hanterar en eventuell försäljning.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Från bostadsdröm till verklighet.

Om du funderar på att sälja din villa, bostadsrätt eller fritidshus vill du självklart veta vad den är värd. Men även för dig som planerar att sälja lite längre fram, är en värdering intressant. 

Värderingen är baserad på bostadens läge, utformning och skick samt efterfrågan av bostäder i ditt område vid rådande tidpunkt. Vi ser även till marknadsfaktorer som t.ex. ränteläge, lånesituation och aktuellt utbud på marknaden. Kontakta oss för en fri muntlig värdering och rådgivning av din bostad och få en uppskattning över vad du kan få vid en eventuell försäljning.

I mötet ger fastighetsmäklaren direkt en uppskattning om vilket pris du i dagsläget kan förvänta dig om du säljer. På plats ger mäklaren även ge förslag på åtgärder som kan höja värdet på bostaden. Samtidigt kan du självklart passa på att ställa alla dina frågor inför en eventuell försäljning. Du förbinder dig inte till någonting i samband med bostadsvärderingen.

Så här går det till 
  • Du fyller i dina uppgifter.
  • Vi ringer dig för att boka en tid som passar.
  • En mäklare som är expert på just ditt område besöker dig och går tillsammans med dig igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Distansvärdering

Med dagens teknik kan du få din bostad värderad på distans av oss, utan ett fysiskt besök. Värdering görs via ett videosamtal via datorn eller mobilen och är helt kostnadsfri. Vid mötet går vi tillsammans gå igenom vad som gör din bostad unik och du får en första uppfattning och bedömning av bostadens värde. I ett nästa steg och för ett mer exakt marknadsvärde rekommenderar vi alltid att ni bokar en kostnadsfri värdering med en av våra mäklare. 

Skriftlig värdering

Ibland kan du behöva veta vad din bostad är värd, även om du inte tänkt flytta. Du kanske vill lägga om dina lån eller renovera.  Vi hjälper vi dig gärna med en skriftlig värdering (bankvärdering) mot en mindre kostnad. För att det ska gå smidigt, plocka gärna fram viktiga papper som handlar om din bostad innan vårt möte. Tillsammans  går du och vår mäklare igenom bostadens läge, skick och annat som gör din bostad unik. Efter vårt besök får du ett skriftligt intyg på bostadens värde som du skickar in till din bank.

Vad påverkar din bostads värde?

Det finns en mängd faktorer som påverkar värdet på en fastighet, hus, lägenhet eller bostadsrätt. Vissa av dessa faktorer styr vi inte över, till exempel omvärlden, konjunktur och ränteläge. Medan andra går att påverka som till exempel standarden på ditt hem. Under mötet så ger fastighetsmäklaren tips och råd på vad som skulle öka värdet på er bostad.

Vanliga frågor och svar kring värdering av bostaden

Hur bokar man en värdering? 
pil upp
Enklaste sättet är att du fyller i vårt värderingsformulär eller skicka ett sms till 711 20 med texten: värdering *mellanslag* ditt postnummer. En mäklare som är expert på just ditt område hör av sig till dig för att boka en tid som passar dig. 
Hur lång tid tar en värdering?
pil ner

Det finns flera faktorer som avgör tidsåtgången av värderingen. Till exempel vilken objekttyp som ska värderas, hur stor bostaden eller fastigheten är. Vanligtvis tar en värdering mellan 30-60 minuter. Men passa på att fråga när mäklaren ringer för att boka en tid som passar dig Din mäkare kan ge dig en uppskattning på hur lång tid värderingen av din bostad kommer att ta. 

Vad är en muntlig värdering?
pil ner
En muntlig värdering är kostnadsfri och mäklare ger dig en direkt uppskattning på vad din bostad är värd. Den här typen av värdering passar för dig som vill sälja nu eller senare, eller helt enkelt bara är nyfiken på värdet. 
Vad är en skriftlig värdering?
pil ner

En skriftlig värdering (bankvärdering) innebär att mäklaren ger dig ett intyg över din bostads aktuella värde. Den baseras på försäljningar av liknande bostäder i samma område och räknas ut statistiskt med hänsyn till bostadens storlek och egenskaper.

För en mindre kostnad hjälper vi dig gärna med en skriftlig värdering  som du kan använda om du vill lägga om lån eller ta renoveringslån.

Kan man öka bostadens värde? 
pil ner
Mäklaren kommer under ert möte ge dig tips och råd som kan höja marknadsvärdet på din bostad, till exempel som enklare renoveringar eller homestyling. 
Förbinder jag mig till något vid en värdering?
pil ner

En värdering är inte bindande och sker helt utan förpliktelser. Du har inga skyldigheter mot någon mäklare som har värderat din bostad. Efter att värderingen är det upp till dig vad som eventuellt blir nästa steg.