Sök Meny
Sierra Nevada / Plaza de Pradollano
Sierra Nevada
Pris: 340 000 €
Anmäl bud
Boarea: 70 kvm
Avgift: 120 EUR/mån
Rum: 4 rum, varav 3 sovrum
Våning: 2 av 3 (Hiss finns)

Sierra Nevada - Plaza de Pradollano / Sierra Nevada

Etagelägenhet centralt på torget med panorama utsikt över skidsystemet. Unikt läge med 3 sovrum i en av Sierra Nevadas mest välskötta och efterfrågade fastigheter som byggdes till alpina VM 1995. 30 meter till äggliftarna och i direkt anslutning till många trevliga barer, restauranger och solterrasser. I fastigheten finns garage, gym, SPA och simhall. Fri utsikt mot backarna från vardagsrum, terrass och från två av sovrummen. Ett mycket trivsamt boende med stor uthyrningspotential. Sierra Nevada blev 2012 vald till en av världens 10 bästa skidorter av det internationella magasinet "Condé Nast Treveller". Välkommen!

Rumsbeskrivning
 • Kök
  Kök med pentry med utsikt mot skidbackarna. Ingen matplats.
 • Vardagsrum
  Stort vardagsrum med salong, matplats och öppen spis. Utgång till terrass i syd med fri utsikt mot skidbackarna och bergstoppen Veleta på 3390 meters höjd.
 • Master bedroom
  En trappa upp finns masterbedroom med fri utsikt över skidbackarna. Rummet är inrett med våningssängar.
 • Sovrum
  En trappa upp finns även sovrum 1 och 2, varav ett har fri utsikt mot skidbackarna. Båda sovrummen har våningssängar. 2 kompletta mindre badrum med dusch.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  70 kvm
 • Rum
  4 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1995
 • Allmän information
  Det finns möjlighet att bygga ut lägenhetens terrass på 6 m2 till 15 m2. Föreningen har 63 lägenheter.
TV- och Internetanslutning
 • ADSL finns att få från flera olika leverantörer med olika hastigheter. Pris från ca 25 euro/mån. Spansk digital och HD-TV gratis. Svenska och internationella tv-kanaler kan installeras.
Terrass
 • Terrass om ca 6 m², läge syd.
Ekonomi
 • Avgift
  120 EUR/mån
 • Kommentar till månadsavgift
  Sophämtning och vatten ingår i avgift.
 • Fastighetsskatt IBI
  42 EUR/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  42 EUR/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
Området
 • Närbelägna bergskedjan Sierra Nevada, med 20 toppar över 3000 meter, är en av få skidorter i världen som i verkligheten kan leva upp till utfästelsen om skidåkning och strand/golf på samma dag. Dryga 2 timmar från Marbella ligger denna spektakulära skidort, känd för sin torra snö, långa backar och besökare från hela världen. Det finns 118 kilometer välpreparerad pist i 118 nedfarter, 18 gröna, 40 blåa, 52 röda och 8 svarta, samt nästan obegränsat med offpist. Dessutom invigdes 2011 en ny snowboardpark och under 2013 arrangeras WC-finalerna i snowboard. Systemet är som en riktigt bra alport eller ungefär som hela Åres inklusive Björnen och Duved. Allt hänger dessutom väl samman med en bekväm mellanstation på 2700 meter (Borreguiles). Sierra Nevadas stoltserar med hela 1200 fallhöjdsmeter som alltid är öppet och i stort sett alla liftar är ägg och moderna sittliftar. Alltid välpistat i backarna. Det fina liftsystemet gör också att köer är sällsynta, även under storhelger när 30.000 skidåkare finns i systemet. Standarden är närmast schweizisk. I de högst belägna zonerna, Veleta och La Laguna, kommer man upp till 3300 meter och utsikten är fantastisk. Klara dagar ser man utöver hela kusten, Medelhavet och bergen i Afrika. En märklig och overklig känsla. Sierra Nevada är paradoxalt nog en av Europas snösäkraste skidorter, samtidigt som det är den mest solsäkra. Hur är det möjligt? Sierra Nevada har ett unikt mikroklimat, när det snöar faller det rikliga mängder och däremellan lyser oftast solen. Den torra luften ger skönt puder vid nysnö och för att säkra upp en lång säsong finns dessutom ett av Europas mest moderna snökanonsystem. De kalla nätterna ger utmärkt kondition i backarna även under senare delar av säsongen (mars-april). Sierra Nevada blev härom året vald till en av världens 10 bästa skidorter av det internationellt erkända magasinet Condé Nast Traveller. Efter skidsäsongen (april-maj) tar sig många upp till Sierra Nevada, som ligger i en naturpark, för att vandra, cykla eller höghöjdsträna. Flera hotell har öppet året runt och några liftar är öppna också på sommaren. Längst upp går det att finna snö även i augusti! I Sierra Nevada finns massor av hotell, lägenheter, skidskolor och shopar med uthyrning. Här finns även sommar- och vinterrodel, skridskobana, friidrottshall och en stor simhall för dagar med snöstorm. Priserna på de många restaurangerna och barerna är bra för att vara en skidort och det finns många härliga solterrasser att förgylla en underbar skiddag på. Det är lätt att ta sig till Sierra Nevada med fina motorvägar till Granada och välunderhållen bergsväg de sista 33 kilometerna. Från Marbella kör man på 2 timmar och 10 minuter. Säsong: Slutet på november till slutet på april. Avstånd: Málagas flygplats: 160 km Marbella: 215 km
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten