Muley Hacen / Sierra Nevada / Monachil / Spanien

Pris
300 000 €
Boarea
100 kvm
Avgift
50 EUR/mån
Sovrum
3 Sovrum
Våning
2 av 5 (Hiss finns)
Referensnummer
222 518

Ljus och trevlig våning mitt i Sierra Nevada med milsvid utsikt över skidsystemet och bergsmassiven.

Denna bostad om 3 sovrum erbjuder gott om plats för hela familjen. Trevliga sällskapsytor och mycket alpin atmosfär. Välskött förening och i anslutning till bostaden finns väl tilltagen skidbord om 6 kvm. Välkommen!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 28 bilder
Sponsrade länkar
Inspiration
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Kök
  Fullt utrustat arbetskök med öppning mot vardagsrum.
 • Hall
  Välkomnande hall med plats för litet möblemang.
 • Vardagsrum
  Ljust vardagsrum i söderläge med stora fönster ut mot bergen. Plats för både sittgrupp och matplats. Centralt placerad kamin.
 • Sovrum
  3 rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och inbyggda garderober. Två av sovrummen med vidsträckt utsikt över skidsystemet.
 • Badrum
  2 fullt utrustade badrum med klinkergolv och kaklade väggar.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  100 kvm
 • Rum
 • Våning
  2 av 5
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1992
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Det finns 2 parkeringsplatser under huset och en plats på torget som ingår i hyran.
Ekonomi
 • Avgift
  50 EUR/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår vatten
 • IBI fastighetsskatt
  42 EUR/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  42 EUR/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
Området
 • Närbelägna bergskedjan Sierra Nevada, med 20 toppar över 3000 meter, är en av få skidorter i världen som i verkligheten kan leva upp till utfästelsen om skidåkning och strand/golf på samma dag. Dryga 2 timmar från Marbella ligger denna spektakulära skidort, känd för sin torra snö, långa backar och besökare från hela världen.

  Det finns 118 kilometer välpreparerad pist i 118 nedfarter, 18 gröna, 40 blåa, 52 röda och 8 svarta, samt nästan obegränsat med offpist. Dessutom invigdes 2011 en ny snowboardpark och under 2013 arrangeras WC-finalerna i snowboard. Systemet är som en riktigt bra alport eller ungefär som hela Åres inklusive Björnen och Duved. Allt hänger dessutom väl samman med en bekväm mellanstation på 2700 meter (Borreguiles).

  Sierra Nevadas stoltserar med hela 1200 fallhöjdsmeter som alltid är öppet och i stort sett alla liftar är ägg och moderna sittliftar. Alltid välpistat i backarna. Det fina liftsystemet gör också att köer är sällsynta, även under storhelger när 30.000 skidåkare finns i systemet. Standarden är närmast schweizisk.

  I de högst belägna zonerna, Veleta och La Laguna, kommer man upp till 3300 meter och utsikten är fantastisk. Klara dagar ser man utöver hela kusten, Medelhavet och bergen i Afrika. En märklig och overklig känsla.
  Sierra Nevada är paradoxalt nog en av Europas snösäkraste skidorter, samtidigt som det är den mest solsäkra. Hur är det möjligt? Sierra Nevada har ett unikt mikroklimat, när det snöar faller det rikliga mängder och däremellan lyser oftast solen.

  Den torra luften ger skönt puder vid nysnö och för att säkra upp en lång säsong finns dessutom ett av Europas mest moderna snökanonsystem. De kalla nätterna ger utmärkt kondition i backarna även under senare delar av säsongen (mars-april). Sierra Nevada blev härom året vald till en av världens 10 bästa skidorter av det internationellt erkända magasinet Condé Nast Traveller.

  Efter skidsäsongen (april-maj) tar sig många upp till Sierra Nevada, som ligger i en naturpark, för att vandra, cykla eller höghöjdsträna. Flera hotell har öppet året runt och några liftar är öppna också på sommaren. Längst upp går det att finna snö även i augusti!

  I Sierra Nevada finns massor av hotell, lägenheter, skidskolor och shopar med uthyrning. Här finns även sommar- och vinterrodel, skridskobana, friidrottshall och en stor simhall för dagar med snöstorm. Priserna på de många restaurangerna och barerna är bra för att vara en skidort och det finns många härliga solterrasser att förgylla en underbar skiddag på.

  Det är lätt att ta sig till Sierra Nevada med fina motorvägar till Granada och välunderhållen bergsväg de sista 33 kilometerna. Från Marbella kör man på 2 timmar och 10 minuter.

  Säsong: Slutet på november till slutet på april.
  Avstånd:
  Málagas flygplats: 160 km
  Marbella: 215 km
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier